Gå till innehåll

gravol

Medlem
  • Antal inlägg

    83
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Dagar vunna

    1

Inlägg postat av gravol

  1. Jag är fortfarande övertygad om att det är så.


    Men på vad grundas att Grotech's mineralsalt är till för sötvatten och inte kan användas till saltvatten? Det står ju att det är till för att "re-mineralize" RO vatten. Undrar mest eftersom jag har kört den själv i snart ett år och med enbart positiva resultat. Jag kör inte med någon övrig balling, buffrar endast KH. Calcium och Magnesium behöver jag inte buffra längre och både sps, lps och knappar/skivor växer så det knakar samt allt mina testresultat från både Triton lab och Marinlab ser väldigt bra ut på strontium, kalium, jod, bor, och dom allra flesta spårämnen och mineraler.

    Om det var en ren sötvattensprodukt så borde det väl inte funka alls i saltvatten tycker man.
    Skulle väldigt gärna se att fler tillverkare listar vad deras produkter innehåller, Aquaforest hymlar inte med nånting och det vinner man nog mycket på i längden.

    /Ola
  2. En liten uppdatering och utvärdering. Har kört KH buffring i ATO vattnet nu i några månader och det fungerar utmärkt när jag efter nån vecka hade kommit fram till vad karet drar på en vecka. Löser upp 15 gram FM kh balling salt och har i det med 15 liter osmos i min ATO påfyllnings hink. Det är ganska precis vad som fylls på under en vecka och kh't ligger väldigt stabilt på 8,3-8,6 när jag än mäter. Tack för tipset och infon.

    /Ola

  3. Ca är helt klart också viktigt och jag doserar ungefär varannan - var tredje dag. Kör FM's utblandat med osmos enligt deras recept.

    Finns det nån tid på dagen som är bäst att mäta värden på för att få lägsta värdena vilket väl är av vikt. När det tänds på morgonen, när man har zenit på belysningen eller sent typ precis innan det blir natt i karet?

  4. Hej alla

    Jag kör ett sumplöst 350 liters kar och justerar upp Kh, Ca och Mg med Balling light salter manuellt några gånger i veckan. Har inte riktigt plats för doserpump och 3 behållare till i bänken.

    Har ett ATO som jag fyller på ca 15 liter 1 gång i veckan. Borde jag inte då kunna räkna ut hur mycket av varje som förbrukas per vecka och pytsa i det i behållaren när jag fyller på osmosvatten i ATO'n?

    Eller finns det någon känd och uppenbar risk med att ha dom 3 tillsatserna blandade med varandra? Hade ju vart en ganska smidig lösning annars iaf för mig.

    Tacksam för svar och förklaringar.

    /Ola

  5. Hej alla.

    Har 2 stycken Duncan, en "vanlig" med 10 polyper och en lila som jag tror är lite mindre vanlig som har 5 polyper.

    Dom har båda två börjat tappa själva "blommorna" om man kan förklara dom så. Dom ramlar helt enkelt av

    från det hårda skelettet och sen är det bara ett tråkigt hål kvar där. Den lila har förlorat 4 av 5 "blommor" :( och den andra 5 av 10.

    Funderar på om det är nåt sattyg som äter eller stör dom men har inte sett något som jag kan sätta fingret på.

    Vi har bara några chromisar, några eldgoby, damseller, en salarias, en puffer, eldräkor, eremiter och turbosniglar.

    Vattenvärden har inte förändrats nämnvärt och ligger helt inom tolerabla parametrar.

    Största frågan är dock om det kan växa ut nya såna "blommor" eller om det är helt kört och dött när dom väl är borta?

    Mvh..

    /Ola

×
×
  • Skapa Ny...