Gå till innehåll

samuelhorn

Medlem
  • Antal inlägg

    76
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Dagar vunna

    4

Inlägg postat av samuelhorn

  1. Hej!

     

    Sitter och klurar på mitt nästa revbygge.

     

    Jag skulle vilja bygga ett ganska långt nanorev. Är inne på något liknande: 1400x300x300, 1400x260x200 eller 1200x260x200. Tänker troligtvis köra med 8-10mm glas.

     

    Men när jag sitter och funderar på olika mått så kommer jag också på att tänka på hur man beräknar hållbaraheten på långsidorna. De är ju rätt så långa och har knappt någon höjd alls, kommer detta klara trycket från vattnet om jag kör rimless utan någon form av stag i mitten. Någon fysiker som vet hur man räknar på detta på ett tillförlitligt sätt? :)

  2. Blås bort det.

     

    Blåste av sent igår kväll, då öppnade den upp sig pyttelite. Men det känns som om mycket av de lila trådarna sitter fast i, eller är en del av tentaklerna.

     

    Dem ser bara risigare och risigare ut. Har flyttat in den lite i skuggan nu och riktat pumpar så den nästan inte har något flöde alls.

     

    Tänker att det bästa måste vara att bara låta den vara, och hopps på det bästa. Försöka stödmata med små artemia om munnarna skulle bli synliga.

     

    Jag tänker inte plocka ur den och göra mig av med den så längre den inte påverkar andra koraller. Hoppet är det sista som överger, även om det ser väldigt mörkt ut.

     

    Den har även börjat blotta skelettet på vissa ställen. Klassiska ECS-symtom känns det som, men det finns ju de som klarat det med.

     

    20ce47aae7496d8aac398e8bab0aac23.jpg

     

     

    Skickat från min iPhone med Tapatalk

    • Gilla 1
  3. De vill ha lite ljus och lite stödmatning.


    Tack!

    Dag tre ser tyvärr inte så munter ut. Mycket lila slem som synes bredvid nummer här. Gissar att det är south from here. :(

    ccce877458f649e1d6d7febe72cc2870.jpg


    Skickat från min iPhone med Tapatalk
  4. De är som ovan nämnt snarare bra än dåliga, så länge de inte blir så många att de täpper till din sten t.ex. men då är det ju riktigt extremt.

    Var försiktig när du skrapar, de är vassa som fan och repar lätt glaset.


    Skickat från min iPhone med Tapatalk

    • Gilla 1
  5. Akvariet klarade fyra veckors semester i 30° utan problem, antagligen mycket tack vare kontrollersystem med fläktar. Har bara varit tvungen att åka hem en gång i veckan för att fylla på 10liter osmos samt mata rikligt med fryst mat.

    87e07f01633c283441b9d60b0f39fd73.jpg


    Skickat från min iPhone med Tapatalk

    • Gilla 2
  6. Bra, tack! Då ska jag rita om lite! Men fan då blir det rätt bulkigt ändå (mycket sten). Kanske får tänka om då iaf.

     

    Bifogar en annan skiss jag har gjort där jag faktiskt har gjort som du skriver. Men då reserverar jag ju tyvärr en kortsida för detta, något jag egentligen vill undvika. Tyvärr hade jag inga renderade bilder på denna. Tanken är att facket med MP10 och returslang är torrt.

    overflowunit.jpg

     

  7. Hej!

     

    Nu har mitt första akvarium varit igång ca 8 månader, och allt går super. Men eftersom detta var mitt första akvarium börjar man också inse saker man borde gjort annorlunda, t.ex. ha en sump och ingen teknik i displayen.

     

    Jag har skissat på en massa ideer med olika overflows osv. Men aldrig riktigt varit nöjd med en synlig box eller rör (även ghostvarianter). Så jag visar vad jag har hittills. Dimensionerna är 900x250x250mm, med en glasram på toppen för mer stabilitet och slippa hoppande fiskar. Tänker mig en "Herbiekonfiguration" i boxen med 20mm rör, samt ett 20mm returrör bredvid, allt detta inbyggt i sten. Eftersom jag inte jobbar aktivt med 3D längre är stenen lite ful, men tanken är att den skall bestå av massa små ihoplimmade marcorocks, inte ett stycke som det ser ut som i renderingen, men typ samma form/storlek. Bifogar en skiss med bara rören, och en med sten/sand/box.

     

    Nu vill jag gärna ha feedback på detta. Något uppenbart jag ej tänkt på osv?

     

    Mvh

    Samuel Horn

     

     

    reef-1.jpg

    reef-2.jpg

  8. Inatt var en händelserik natt i akvariet. Igår kväll gjorde jag ett nytt försök med att introducera en gul watchman goby. Det gick mycket bättre och han lever och mår bra.

    Till min stora fasa vaknade jag dock till att min favoritfisk, med stor personlighet, min svarta clown hade hoppat ur och låg torr på golvet :(

    Utöver det har också min RBTA splittat, så jag har nu två stycken. Är det någon i Kalmarområdet som är sugen på en RBTA så säg till.

    Bilder kommer i kväll!



    Skickat från min iPhone med Tapatalk

    • Gilla 1
  9.  
    Ja jag bor i Vimmerby nu för tiden =) Men det är ingen lång väg för en saltvattensakvarist, ni är välkomna . Hade besök från Kalmar nu ikväll som köpte fraggar och på fredag kommer nästa kalmarperson som ska titta lite. Har allt som oftast fraggar i fraggkaret =)


    Hade varit skitkul att komma och titta. Lavve snackade mycket om att jag var tvungen att kolla in ditt förra och det gjorde jag ju aldrig. Vill inte missa detta. Fiskar du med Kalmarsund fortfarande BTW?

    Sorry för OT Mackan :)



    Skickat från min iPhone med Tapatalk
×
×
  • Skapa Ny...