Gå till innehåll

embl

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av embl

  1. On 6/11/2021 at 1:02 PM, Samuel Holmlund said:

    Hej. Jag har på tok för mycket sniglar av sorten trochus och vill därför sälja bort. Jag kan absolut skicka på köparens risk och bekostnad av frakt.

     

    Vid intresse smsa mig på 0702165466

     

    1 trochus = 20:-

     

    Vänligen 

    Samuel Holmlund 

    Vad vill du ha för frakten?

  2. Hej!

    har ett 60x30x30cm akvarie med en firefish. Jag skulle vilja ha något på botten som inte är fisk. Tänkte en liten Mithrax sculptus (emerald crab) eller en Ormsjöstjärna. Vad skulle ni välja? Tänker att den ska hjälpa till med maten fisken inte plockar upp ifrån botten. Tänker att krabban har svårt med mindre bitar?

    Mvh Emil!

  3. 20 timmar sedan, Christian J sa:

    Det kan gå med håv, men man måste ha tålamod. Det gäller att inte jaga fisken, utan flytta håven långsamt som om den bara flyter runt och inte alls är intresserad av någon fisk. När sedan fisken behinner sig inom räckhåll kan man långsamt stänga inne den mellan håven och glasrutan (ofta blir man för ivrig just i det ögonblicket, och så blir fisken rädd och smiter).

     

    Man kan även passa på nattetid när fiskarna sover (beroende på om man kommer åt med håven i inredningen).

     

    Låt först håven stå i karet några dagar så att fisken inte skräms av den, särskilt om du jagat den innan.

    får lägga i håven nu, tack!

  4. 15 timmar sedan, Lasse sa:

    Fiskar brukar ha bestämda sovplatser. Försök att lokalisera vart hen sover. Ficklampa några timmar efter det att ljuset släcks. De brukar sova på samma ställe så när du vet sovplatsen - ner försiktigt med håven nära där (några timmar efter det har släckts) Tänd ficklampan och fånga den. Brukar fungera

     

    MVH Lasse

    Hans sovplats är mellan 3 stenar där jag aldrig kommer åt. Men testar nog det som står ovan.

     

    Mvh! Emil

  5. Hej!

    Har en blå frökenfisk i mitt 60L som ska flytta till ett större hem. Försökt fånga med hov vilket inte funkade😔. Försökte också en fälla av en flaska med halsen borttagen och instoppad så det liknar en kräftbur. Detta funkade inte heller men var mer lovande än hoven. Vad skulle ni göra??

    Mvh! Emil

×
×
  • Skapa Ny...