Jump to content

111bira

Medlem
 • Posts

  160
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by 111bira

 1. 1 timme sedan , Qurex skrev:

  Jag har använt den grova filtermattan som följer med längst ner och i mitten där filtret suger in vatten till pumpen för att inte stenar eller större saker ska hamna i pumpen. Sen har jag fyllt resten av utrymmet med levandesten och eheim plastmakaroner. Sen högst upp har jag en av juwels filterlådor fylld med filtervadd. Det är det enda jag byter. Eller gör rent i samband med vattenbyte eller när det ser skitigt ut. Resten har fått snurra i 5år...ser att det växer en del rörmaskar där inne.

  Ok det är inte så stort utrymme för levandesten !vad är skillnaden på att ha stenen i filtret och akvariet?

 2. 1 timme sedan, MichaelE skrev:

  Finns väl väldigt liten anledning till att inte köra skummare, iaf om man räknar bort platsen den tar upp samt kostnaden. 

  Jag hade absolut inte kört ett ytterfilter på så vis. Det kommer att bli syrebrist i filtret vilket får en massa bakterier att dö.

  Pågrundav att det körs några timmar sedan står still ? Vad hade du rekommenderat för filter och skummare,?

   

 3. On 2022-09-27 at 18:54, Qurex skrev:

  Har du kvar juwelfiltret? Annars är det i min mening ett fungerande filter även till saltvatten. Jag har kört ett Juwel lido120 i 5år utan skummare och med juwelfiltret.

  Förutom det och något som jag absolut tycker du ska skaffa är nån form av streamer. Jag föredrar någon som man kan styra, så du kan få lite olika vågmönster i karet. 

  Alternativt två mindre som kan gå mot varandra. Vet inte om påhängsfiltrerna hjälper til tillräckligt med flödet i karet annars.

   

  Jag har kört på juwels t5 ramp där jag haft lysrör som jag köpt på akvarielagret. Dyra som stryk, men riktigt bra ljus. glömt vad märket är, men de har 60/40 blått ljus. Så

  det är lite som att blanda juwels marina vita med deras blåa rör. 

   

  Förutom det så byggde jag en mini blåljusramp av en cpu-kylare och 3st blå 3w led-dioder. Alltid kul att kunna se karet både i vitt dagsljus och riktigt blått ljus till kvällen. 

  Hej vad har du för skum filter i juwel filtret?

 4. Har bytt ner mig från 600l till 240 l . Skulle det gå att köra utan skummare ? Har säkert 50 kg inkörd sten  annemoner mjukkoraller ska ha max 10 mindre fiskar . Har ett fluval fx6 filter till som jag tänkte köra  6 tim om dygnet .Det är ju ganska  överdimensionerat 

 5. Säljer  ca 70 kg fin levande sten 65kr kg.divetse koraller och annemoner . 

   1 Yellow belli  275. 2 clownfiskar 250 kr.1 cromis 50 kr.1 centropyge bicolor 275 kr.1 Zebra zoma scopa 275 kr. Har aldrig haft några sjukdomar I karet .

  Kommer att sälja av tekniken när det levande är sålt . Skickar bilder till intresserade.

   

   

   

  20220902_165214.jpg

 6. Kan man använda ledlampor  för kruk växter till lättare  koraller och annemoner ?

 7. Har mjukkoraller och några annemoner! Vilken ljusinställni g ska jag ha ? Antal ljus timmar?

  Har en max spect 300.

×
×
 • Create New...