Gå till innehåll

marie90mood

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av marie90mood

  1. 11 timmar sedan, kaptenen skrev:

    Jag skulle avråda från denna möbel. Kolla som sagt på kökstomme istället. Även dessa behöver reglas upp extra om man vill sova gott om nätterna.

    Ja tänkte jag kunde få ha något fint också men får nog bli att bygga ihop något bra och stabilt själv 🙂 har en fungerande ställning till det nu men vill inte ha mitt akvarium så långt ner. Känner att jag inte vill behöva huka mig för att kunna titta på mina fina husdjur 😃

    • Gilla 1
  2. 12 timmar sedan, Christian J skrev:

    Menar du Hemnes byrå med lådor? Tyngden från karet skulle nog få toppskivan att bågna (även med en kraftigare toppskiva) så att lådorna inte går att öppna.

    Hela tyngden verkar vila på de fyra benen, som är gjorda av massiv furu enligt produktinformationen. Hur tjocka är de? Vågar inte svara på om de klarar att bära upp 400-500kg (ca 125kg/ben). Ställbara fötter kan vara bra, Ikea har en del kraftiga avsedda för köksstommarna.

    Förutsatt att benen är tillräckligt starka så behöver möbeln förstärkas så att den inte skevar i sidled, det kan man hindra genom att skruva fast en kraftigare skiva (än den tunna som medföljer) i benen på baksidan. Använd gärna många skruvar för att minska belastningen på varje enskild skruv.

    Sidoväggarna ser också ut att vara klent förankrade, så det behövs kanske kraftigare skivor eller metallreglar där också för att hindra möbeln att skeva framåt.

    Personligen hade jag nog tvekat att använda Hemnes, däremot har jag hittills (sedan år 2015) bra erfarenhet av förstärkta köksstommar från Ikea.

    Ja det är den med lådor jag tänkte på. Den som har 8 lådor tror jag inte den med sex stora lådor 🙂 kanske ska titta på deras kökserie istället 🤔

×
×
  • Skapa Ny...