Gå till innehåll

sceniie

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av sceniie

  1. On 2023-03-17 at 13:42, Christian J skrev:

    Jag undrar lite över bilden: fisken ser blek/vit ut vid magen, men samtidigt består andra delar resten av bilden av liknande ljusa fläckar (oskärpa från vattenytan?). Så är fiskens mage blek även i verkligheten, eller är det bara från kameran?

    Jo magen är vit. Är det som är konstigt .. den vart vit innan den dog

  2. Min lilla doris hsr mått bra i flera veckor äter och simmar glatt med alla andra fiskar. Men i morse låg hon bland en korall tänkte hon vilade men efter ett tag var hon bort och tryckte vid en sten. Hon är blek om magen och kan ej simma 😳🤔 jag satte henne i mitt stora yngelkar. Den kommer dö eller hur?

    dd0a63bd-e5b4-4ac4-bd90-99e55494e32dphoto.jpeg

  3. 1 timme sedan, kaptenen skrev:

    Kalkalger är bra att ha. Är ett av de första tecknen på att karet mognar.

     

    Cyano och dino kan man få bort på flera sätt. Balanserade näringsvärden är A och O  (fosfat och nitrat) för att minska problemen med både Cyano och Dinos. UVC kan också hjälpa, men även levande typ nassarius och sandgobies som hela tiden rör runt i sanden och stör bildande av algmattor. I värsta fall finns det preparat för att motverka dessa men det ser jag som sista valet innan man provat allt annat.

     

     

    Mandarin fisk funkar det?

  4. Hej jag är helt ny här. Jag köpte en korall från affären och på den var det mycket  ljuslila/babylila på stenen inte cyano. röd/kila kalkalg eller dino.. tyvärr har jag skiten i akvariumet sen tidigare. Nybörjare så gör mitt bästa för att fixa det. Men detta ljuslila vad är det?..

    Screenshot_20230304-203501_Instagram.jpg

×
×
  • Skapa Ny...