jower Postat 26 juli 2004 Dela Postat 26 juli 2004 Hittade en kille som fått en skummare att funka i sötvatten?! Trodde inte det va möjligt! Men det verkar som det går...http://www.geocities.com/josh_shilling/skimming.html Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
zippo Postat 26 juli 2004 Dela Postat 26 juli 2004 jo det funkar finns även kommersiella att köpa ! här texhttp://www.schuran.com/freshwater/abschaeumer_e.html Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Schull Postat 26 juli 2004 Dela Postat 26 juli 2004 Hej! Någon som vet hur dom där skummarna funkar? söt vatten måste väll vara under tryck för att kunna skummas?MVH.Lasse Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Guest Andreas Lange Postat 26 juli 2004 Dela Postat 26 juli 2004 Jag tror det handlar om att dimensionera annorlunda - vräka på mer vatten och mer luft för att kompensera för den lägre ytspänningen för att få något skum att tala om. Dessutom hjälper antagligen skiten i vattnet till i större mängd för att binda när nu inte vattnet i sig gör det. Sötkar innehåller ju vanligen en hel del mer än i saltvatten (jämför vattenfärgen). Det kan stämma bra ihop med det han skriver oxo att skummaren verkligen la av när det var "rent" i systemet. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Guest Andreas Lange Postat 26 juli 2004 Dela Postat 26 juli 2004 Jämför man modellerna mellan söt/salt på länken som zippo la in ovan så ser man att sötmodellen har smalare stigningsrör och skyfflar mer vatten. Bubblorna håller inte ihop så länge så det finns ingen långsiktig exponering att tjäna på, och det är en vekare skummassa så pelaren har mindre volym för att orka knuffa ut något.(Visst jag gissar, men det verkar väl rimligt? :-) Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
jower Postat 27 juli 2004 Författare Dela Postat 27 juli 2004 Coolt! då blir det att fixa skummare till sötkaret med då! Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Rekommenderade inlägg
Gå med i konversationen
Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.