Gå till innehåll

Rekommenderade inlägg

Guest Andreas Lange
Postat

Jag tror det handlar om att dimensionera annorlunda - vräka på mer vatten och mer luft för att kompensera för den lägre ytspänningen för att få något skum att tala om. Dessutom hjälper antagligen skiten i vattnet till i större mängd för att binda när nu inte vattnet i sig gör det. Sötkar innehåller ju vanligen en hel del mer än i saltvatten (jämför vattenfärgen). Det kan stämma bra ihop med det han skriver oxo att skummaren verkligen la av när det var "rent" i systemet.

Guest Andreas Lange
Postat

Jämför man modellerna mellan söt/salt på länken som zippo la in ovan så ser man att sötmodellen har smalare stigningsrör och skyfflar mer vatten. Bubblorna håller inte ihop så länge så det finns ingen långsiktig exponering att tjäna på, och det är en vekare skummassa så pelaren har mindre volym för att orka knuffa ut något.

(Visst jag gissar, men det verkar väl rimligt? :-)

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...