Gå till innehåll

Bioted Marine till Malmö!


Rekommenderade inlägg

Hej alla saltisar!

Torsdag 12 mars är det dags för nästa månadsmöte hos Malmö Akvarieförening. Då kommer ingen mindre än Ted från Bioted Marine i Kungsbacka och håller ett föredrag om saltvattensakvaristik i allmänhet och koraller i synnerhet.

Detta är ett tillfälle ingen saltvattensakvarist i regionen bör missa!

Det går bra att komma på ett MAF-möte även om du ännu inte är medlem. Inträdet är gratis.

Förutom föredraget blir det som vanligt tipstävling i akvariekunskap, lotteri, fika och inte minst trevligt akvaristiskt umgänge!

Plats: Branteviksgatan 40, ingång på gaveln.

Tid: 19.00. Kom i tid!

MAFs växande saltvattenssektion jobbar hårt på att öka antalet saltvattensrelaterade aktiveter i föreningen. Kom med du också! Vi har flera aktiveter under våren som bör intressera även saltvattenspuritaner. Föredraget med den akvaristiske superkändisen och zoologiprofessorn Sverre Sjölander 14 maj lär blir riktigt intressant och lärorik. Resan upp till Bioted Marine och andra affärer längs västkusten längre fram i vår kommer också bli kul.

Kommande program 2009:

Torsdag 26 mars, extramöte

Introduktionsmöte för nya medlemmar

De som blivit medlemmar under 2008-2009 har fått en separat kallelse till detta möte.

Parallellt kommer vi ha en workshop på temat Att skriva artiklar till SARF-aktuellt

För alla som funderar på att skriva en artikel om sin hobby.

3-5 april

Diskuschampionat, Ciklidstämma och SARFs riksstämma på Fjärilshuset i Stockholm

MAF bjuder på resan och på middagen på fredagskvällen för alla medlemmar som åker med vår gemensamma resa.

16 april, månadsmöte

Kjell Persson från Halmstad pratar om 'Akvarieproblem'

Kjell har många decenniers erfarenhet som akvarist att dela med sig av. Alla som varit på något av Kjells tidigare vet att det alltid blir intressanta och lärorika diskussioner.

14 maj, månadsmöte

Sverre Sjölander håller ett föredrag på temat Akvariefiskars beteende

Sverre är förutom akvarist också rikskänd zoologiprofessor specialiserad på djurs beteende. Han har skrivit flera populärvetenskapliga böcker, översatt hundratals naturfilmer och hållt mer än 1500 föredrag på ämnet. Hans arbete har gjort honom känd långt utom akvaristkretsar. Han är en flitig gäst i TV, radio och tidningar. Nyligen medverkade Sverre i den populära TV-showen Skavlan på SVT, som också haft såväl statsminister Reinfeldt som musikern Lars Winnerbäck som gäster. Vi som sett något av Sverres tidigare föredrag vet att de alltid är både mycket underhållande och lärorika. Missa inte detta tillfälle!

21 maj, dammtur

Vi beger oss över sundet för att besöka de mycket fina butikerna för trädgårdsdammar i och kring Köpenhamn.

Likt tidigare år besöker vi Neonfisken, Vand i haven och Superkoi. Dessutom ska vi försöka hinna med Trollskogens plantskola.

30 maj, Västkustresa

Vi styr kosan upp längs västkusten för att besöka de bästa akvariebutikerna där. Vi kommer bla. att besöka Nols ciklidhobby, Bioted Marine och Åleds akvarium. Utflykten avslutas med gemensam grillning vid Kjells stuga mellan Hamlstad och Tylösand.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nyss hemkommen från mötet och Teds föredrag kan jag konstatera att det var kanon :)

Jag har besökt Teds butik och även läst en hel del han skrivit här på forumet, och jag ska erkänna att jag hyste en liten farhåga att det skulle bli en zeovit-predikning, men ack så fel jag hade! Zeovit nämndes endast i förbifarten två gånger under de nästan ca 1,5 timmar som Ted pratade, diskuterade och visade bilder.

Istället fick vi höra passionerade utläggningar om vitt skilda områden inom saltvattensakvaristiken. Allt från ekologiskt hållbar saltvattensakvaristik, odlat vs vildfångat, de senaste rönen om korallers proteinsyntes och symbios med fotosyntetiserande alger, priserna på hammarhajar, bilder från dyk vid korallrev, nanoakvarium, teknik- och kostnadsutvecklingen i hobbyn och så vidare.

Det var ett riktigt, riktigt bra föredrag, som också var otvunget framfört och ibland övergick till diskussioner med åhörarna. Får ni chansen att höra Ted under liknande omständigheter så ta absolut chansen.

Men var höll alla SG-akvarister hus? Det spelar ingen roll för MAFs del, lokalen var fullsatt så bordsplatserna tog slut och folk fick sitta längs väggarna. Men ni som hade chansen och missade den tycker jag lite synd om...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...