Gå till innehåll

Rekommenderade inlägg

Postat

hur stor är skillnaden på olika saltmärken egentligen,och vad är det som skiljer sig?vad är det som gör att det blir högkvalitativt?jag vet att många norrmän kör med havsvatten direkt från havet,nån som testat detta?

Postat

Havsvattnet på ostkusten är bara 1/3-del så salt som runt reven. På västkusten (nära Norge) borde det kanske gå, men det finns alltid risker med föroreningar (diesel, fosfater från jordbuk mm) samt parasiter, sjukdomar.

Ni som bor på västkusten, har någon provat?

/Simon

Postat

jo risken för föroreningar,är ju stor,men å andra sidan så kan man tydligen köra igån karen snabbare,isåfall borde det ju funka för dom som bor vid bohus,om dom saltar upp det!

Postat

Det beror på vid vilken temperatur, hos mig är det 1.022 i täthetvid 26 grader = ca 32,7 promile i salthalt. Det skall ligga mellan 30 och 35 promille skulle jag tro.

MVH, Simon

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...