Gå till innehåll

Mh ljus blinkar


Gustav Ek

Rekommenderade inlägg

Hejsan efter två månaders problem med lampor till min Gieseman 250W Ballast så fick jag äntligen igång den igår. Var borta över dagen och till min stora förtvivlan så funkar den inte när jag kom hem.

När jag försöker tända upp lampan så lyser den väldigt svagt samtidigt som den blinkar precis som den inte får tillräckligt med el för att tända upp fullt och stängs sedan av efter några blinkningar som ser ut som försök. Vet någon vad detta kan bero på? Lampan fungerade utmärkt igår och lös jättestarkt, håller på att få spel har haft sådana problem med den nu och var glad att den äntligen funkar.

mvh Gustav

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

jag hade liknande problem med mitt 2x 250w MH ..men då var rampen köpt från tyskland..lamporna ville inte tända riktigt ibland..men jag hade en polare som var elektriker som fick titta på det..han mätte o okolla lite o märkte att vissa sladdar var annorlunda kopplade än var det skulle passa till svenska uttag och gjorde om det..då funkade det perfa..så det kan kanske var nått med el ledningarna!?

hoppas det löser sig!

Mvh Micke

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Du kanske hadde ett strömavbrott eller liknande strax innan du kom hem? Att då tända lamporna som redan är varma brukar vara svårt, i alla fall för mig.

Jag brukar vänta några minuter, typ 5-10 minuter, från det att lamporna släcktes innan jag försöker tända lamporna igen.

Mvh

Patrik

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej alla och tack för snabba svar. Lampan har varit kall över ett dygn och blinkar fortfarande inte så det är inte problemet. Socklen är rätt och är en RC7, har inte en aning om vad det kan vara eftersom det funkade bra igår. Ska försöka dra ut och sätta i kablar i ballast och se vad som händer annars slänger jag skiten, fruktansvärt trött på den.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Har kollat alla kontakter och smörjt upp dem, fungerar fortfarande inte. Börjar gå på spåret att det är lampan. Drakfisken har superbra kundhantering och skickar en ny lampa. Undrar om det kan ha varit min timer som har smällt lampan om det skulle vara så, behövs speciella timers för mh lampor? Börjar även spåna på att byta ut ballasten om det skulle vara problemet, fungerar swedish growsystems ballaster med dubbeländade lampor?

Tack för all hjälp!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

När jag byggde min första MH-lampa av en 500W halogen-armatur så fick jag den inte till att tända efter första försöket. Lödde om samtliga lödpunkter igen och rengjorde kontaktytor mellan sockel och lampa, sen funkade det kanon!

Samtliga ballaster jag sett har funkat med både dubbeländade lampor och såna med skruvsockel. Det enda som jag sett skiljer är att det är viktigt att koppla rätt om man har skruvsockel, men att det inte ska spela nån roll på dubbeländade lampor.

Kolla gärna eBay åxå om du vill hitta ballaster till bra priser!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...