Postat 29 september 201014 år Hej svejs.På jobbet har jag 2 tomma 25l dunkar som skulle var perfekta att ha osmovatten i då dom har 2 öppningar (en stor och ett lufthål).Det har varit 100% monopropylenglykol i dom (till kylmaskiner). Finns inga varningsmärken alls på dunkarna.Någon som har erfarenhet av ämnet och tror att man kan använda dunkarna om man sköljer ut ett par gånger eller är de en för stor risk?
Postat 29 september 201014 år monopropylenglykolSpridning i miljön: Utsläpp av små koncentrationer i biologiska reningsverk förväntas inte påverka slammetsnedbrytningsaktivitet.Nedbrytbarget: Bryts ned relativt snabbt av naturligt förekommande microorganismer. Biologiskt lättnedbrytbart.BOD20/ThOD: 86%Ekotoxicitet: -fisk LC 50 (Pimephales promelas, 96 tim): 46500-54900 mg/lbakterie >5000 mg/l, Warburgdaphnia EC 50 ( 96 tim): 26500-34400 mg/lAlgBioackumulering:Bioackumuleras ej i vattenmiljön.Bioackmulerbarhet log Pow:<0Produkten är bedömd som ej miljöfarligt ämne. Detta utesluter dock inte att tillfälliga större utsläppeller ofta upprepade mindre utsläpp kan ha störande eller skadlig inverkan på miljön. En 25 liters vattendunk är inte så dyr att det är värt att chansa.LC50 står för "lethal concentration" och LD50 för "Lethal dose", 50 står för att det orsakar död i 50% av testgruppen. //NiXoN
Postat 29 september 201014 år Hrrmmm jo ja har testat just glykoldunkar (jobbat i kylbranschen) och ja körde osmos (till Discus) i en sådan som ja rengjorde hysteriskt innan. Discusarna var oberörda men ja tog död på en Ancistrus o en L-mal.Nu gör ju du som du vill o kanske inte salt är lika känsligt men ja hade inte testat.
Postat 29 september 201014 år Författare De låter ju inte så värst bra. Är inte salt känsligare en söt? *fått för mig de*Hoppar nog över dom och får försöka hitta(köpa) några andra trevliga dunkar.
Postat 29 september 201014 år Nej icke smart att använda PG dunkarna!bauhaus har eller hade, jag köpte 3st.Ett stort och ett litet luft hål.Mvh
Gå med i konversationen
Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.