Gå till innehåll

Stenopus hispidus - hur äta utan klor?


Ozric

Rekommenderade inlägg

Hur äter en Stenopus hispidus (hona) om den saknar de klor som den annars äter med? http://se.reeflex.net/tiere/838_Stenopus_hispidus.htm Har ett par som blev ett par eft att hanen knipsade av honan hennes gripklor (antagligen för att han kunde?) under inkoppning. Nu,några dagar senare går hon inte längre än 5 cm bakom hanen sin, som inte bangar för att nyp-fightas om plats med en klibbig anemon då å då . Men under den största delen av av de ljusa timmarna häckar de tight ihop i en mörk skreva/grotta, alltid i taket av den för övrigt.

En annan kool grej m Hispidusen jag såg direkt eft inkoppn. var vid hanens första möte med min Elddvärgkäjsare http://se.reeflex.net/tiere/252_Centropyge_loricula.htm var att fisken simma`till synes direkt fram t räkan,först vibrerandes ,sen lugnare och lät sig putsas.

Både det här med amputeringen,anemon-fäktningen OCH putsningen hände inom en kvart eft inkoppn. (Har ögonvittne!)

Damn,bara å erkänna...jag e helt såld på en j-a räka!:smiley9: Trodde jag inte på för en dag, att man kunde bli för en vecka sen!!

Men tebax te frågan; hur äter honan nu då? Utav vad jag kan se har hon bara benen hon går med kvar. Hur lång tid kan det ta innan klorna är utväxta igen? Matar hanen henne nu tillochmed? -Läste att (Lysmata amboinensis matar ibland sin hona) Eller kmr den svälta ihjäl?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...