Gå till innehåll

biopellets reaktor i ett rsm130?


Järv

Rekommenderade inlägg

Så jag har nu börjat fundera på att köra biopellets då jag efter införskaffandet av nytt nitrattest (litade inte på det gamla av redsea märke) märkte att jag har rätt ordentligt högt i nitrat.

kan börja med att säga att jag har ett rsm med en tunze skummare och mediarack

Frågan är då Vart är bästa platsen att placera en biopellets reaktor det kan möjligtvis finnas plats i "sump" delen beroende lite på hur den ser ut (hade tänkt att bygga en egen dock) detta känns dock som om det lätt kan bli trångt. Har någon byggt en sådan och satt den innanför såg att tex marko satte en reaktor gjord av en 50cl pet i sumpen på sitt rsm dock så känns inte detta optimalt då jag tror att alla bakterier som kommer ut reaktorn skickas direkt ut i akvariet igen då det inte är någon skummare ivägen. eller har jag tänkt fel här eller gör detta ingenting? finns det något sätt att fixa detta?

Om man ska bygga en utanför hur kraftig pump behövs det då? några andra nackdelar med att bygga den utanför akvariet?

Sista frågan är angående biopellets i allmänhet... Behövs både nitrat och fosfat i vattnet för att biopelletsen ska fungera ordentligt? Jag har nämnligen rätt högt nitrat med fosfat nära noll då jag kört med fosfatremover i ett par veckor.

MVh Joakim

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

hej

köp en färdig reaktor och en ställbar pump som får plats i sumpen, så kan du placera reaktorn i skåpet under karet, tror du kommer långt med en pump som är upp till 1000-1250l/h, tar du vatten efter skummaren och skickar returen innan skummaren.

mvh

/chrille

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har ett grotech UF-070 och en maxijet på 1000l/h i mitt RSM. Fick slipa ner fästena på filtret för att detta skulle få plats i sumpen. Och temperaturen stiger en del av pumpen. Så att köra filtret utanför karet kan nog vara en bra idé.

1000l/h verkar lagom i alla fall! :-)

Sent from my Xperia Arc using Tapatalk

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...