Gå till innehåll

Att skicka koralldjur och levande?


Sune

Rekommenderade inlägg

har varit med om samma sak men med annat än koraller... jag VAR hemma, de behagade bara inte leverera/ringa mig...

Samma här, dom varken ringer eller meddelar på något sätt att paketet är påväg hem till dörren, trots dom har telefonnr varit med om detta flertalet gånger.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 år senare...

puhhh, om inte koraller skulle kunna skickas inom Sverige, hur skulle då många av de affärer som ni köper av kunna få sina koraller från en svensk leverantör som både skickar fisk och koraller runt hela vårt land och har gjort så i många många år ?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag vet en grossist ingen nämnd ingen glömd. Som skickar över hela landet. Dom använder sig mycket av tåg transporter. Med tempererad transport. Det fungerar.

Jag brukar ofta använda mig av bussgods express levereras ofta samma dag beroende på vart man bor och märka levande koraller hanteras varsamt och dom brukar inte säga något när jag lämnar in dom. Så det verkar ju vara ok annars borde dom ju säga ifrån när man lämnar in?

Men det händer att jag skickar med posten om det är något litet. Det krävs mycket till om mina paket skall gå sönder. Dubbla eller fler påsar i lämpligt plaströr sedan några påsar till över.

Besvärligare tex om det är någon sten med som jag brukar undvika. Dubbla tjocka påsar med lite luft. Detta i en plast förpackning som sedan limmas detta packas sedan i ett pvc rör med plugg samt packning och i en låda med heatpack om det behövs. Rören går ju bra att använda i oändlighet bara byta packning då och då. Man kan kör över paketet med bil utan att det går sönder testat utan levande i då såklart.. Så det krävs en nedra massa till om det ska gå sönder. Korallerna fixerar jag med frigolit fraggar av stenkoraller spänns fast så dom flyter upp och ner.

Att vara emot att skicka levande tycker jag är dubbelmoral. Tänker man så ska man fundera en gång till varför. Hur får man hem sina djur. Åker man inte hem till folk och hemtar eller hur vart kommer djuren ifrån... Tror inte butikerna odlar sina djur själva.

Jag respekterar absolut att folk tycker olika annars skulle vi stå still och trampa. Det jag menar är att man ska ta en funderare innan man är emot saker. Självklar jag är emot dåligt packade djur som skickas på fel sätt med risk för läckande förpackning och djurdöd som följd. Oavsett om det är en myra man skickar eller en valhaj, hästar vad som helst foderdjur. Man ska alltid göra vad man kan för att det ska vara levande när det kommer fram. Sedan sker det olyckor det kan man ej rå för. Bränder krockar mm.

Lägga en korall i en fryspåse i ett papp kuvert bara 1st påse anser jag idioti gör man så bör man tänka om. Eller knappar på fuktigt papper i en påse med lite luft i och detta i ett liten tunn kartong som ska från usa och hit man blir inte så glad då kan jag intyga dock levde 1st knapp.

Det är väl det sist nämnda som är ett stort problem och gör att vi har dom regler vi har idag.

Skulle istället ett fraktbolag erhålla en tjänst och sälja speciella kärl som är tåliga som man får skicka i så skulle det bli bättre på sikt. Det är vad jag tror. Att skicka tempererat är inga problem dom flästa bolag har den tjänsten redan till andra saker. Vi lever i en data tid nu där man ej skall behöva gå utan för dörren. Tråkigt men sant:P

OBS OBS

Giftiga saker som är så pass giftiga så man kan ta skada vid hantering ska ej skickas i skym undan utan vara märkta och informera fraktbolaget så får dom sedan ta ställning om dom har kunskapen att skicka detta.

Ändrat av Guest
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

just det där du gör picko att fixera med frigolit är smart...jag är övertygad om att det går att få detta att fungera om man tänker till lite...Jag kan tänka mig att det är bra om säljaren o köparen har en dialog om hur det ska gå till typ. 2 ggr har jag fått skickat till mig..klockrent typ!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Om man skall skicka och är osäker på hur man skall göra så bör man fråga någon som kan eller tänka till hur man kan göra. Vi hade en rolig tävling på jobbet om att släppa ett ägg från 3 meter och det skulle vara helt när det landat. Det kan man fundera över.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...