Gå till innehåll

Echidna nebulosa


harrgustav98

Rekommenderade inlägg

På 80-talet huserade jag en muräna åt Stefan Molin några månader. De är ju skygga djur som helst ligger bland och under stenarna och gör sig så osynliga som möjligt. Men de måste ha ett väl utvecklat luktsinne. Om jag hängde i en räkbit så lång från muränan som jag bara kunde så tog det bara någon sekund eller två innan han reagerade och var framme och tog sitt byte. Muränor är inte giftiga vad jag vet men deras bett kan säkert orsaka både smärta och infektion.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Finns väldigt få muränor som är giftiga. Däremot har dem en himla massa bakterier i munnen. Rymmningbenägena smarta och skygga fiskar. Finns det ett hål dem kan komma ut ur hittar dem det. Fodertång är att rekomendera. Dem gillar ganska stora byten. vifta lite framför hålan eller i närheten så smäller det ofta till använd ej fingrarna. Blir du biten uppsök läkare då det ofta blir mycket infekterat.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Bara slänga i maten är ofta ingen god ide så dem i naturen väntar tills lämpligt foderdjur passerar eller letar längs klipporna. Så det inte ligger och skitar ner vattnet onödigt.

Ändrat av Guest
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Finns inga muränor som är giftiga. Däremot har dem en himla massa bakterier i munnen. Rymmningbenägena smarta och skygga fiskar. Finns det ett hål dem kan komma ut ur hittar dem det. Fodertång är att rekomendera. Dem gillar ganska stora byten. vifta lite framför hålan eller i närheten så smäller det ofta till använd ej fingrarna. Blir du biten uppsök läkare då det ofta blir mycket infekterat.

Det finns visst giftiga muränor, Gymnothorax Funebris är en giftig muräna.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...