Gå till innehåll

Jorgas 350 liters bygge


jorgas

Rekommenderade inlägg

Jag skulle köra på en ytavrinningskam istället. Den kan man ta bort och rengöra mellan varven. Nät tror jag kommer slamma igen ganska snabbt. Tror även att kalkalger kommer få fäste på nätet och täppa igen det totalt.

Jag var så sugen att köra igång att jag tog vad jag hade. Får byta ut det lite senare när jag skaffat ytavrinningskammar.

Bifogar bild på sumpen och på karet när jag flyttat över sakerna från mitt gamla kar.

Den som vill se mer bilder på karet och innvånarna får kolla här:

https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?p=76214#post76214

post-1094-14468912229809_thumb.jpg

post-1094-14468912229954_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

vilken dim på hålet anväde du tånkte borra två 25mm`s hål har borr + provat med bra resultat ?? räcker det Tacksam för snabbt svar "boman#

Jag borrade 45mm för renomföring med 32 mm på rören. Dimensionen på hålen har väl att göra med vilken genomföring man har. Den bör ju klara den volym du tänker pumpa runt!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 år senare...

Jag tänkte delge lite erfarenheter och saker jag kanske skulle ha gjort annorlunda om jag gjort det idag.

Först och främst så funkade myggnätet hyfsat bra. Inga problem med kalkalger. Dock så samlades andra typer av alger där som gjorde att vattenytan höjdes något och man får skrapa rent med jämna mellanrum. Jag kommer att byta till ytavrinningskam i sommar.

Liggunderlaget sitter kvar och jag har inte sett nåon påverkan på saker vad jag kan se.

Jag satte elkontakter på sidan där ytavrinningen kommer ner. DUMT!! Saltstänk gjorde att det rostade och ärgade ihop så uttagen slutade fungera ett efter ett. Jag flyttade över alla uttag till andra sidan istället.

Karet känns för grunt då jag knappt rymms med några koraller på bottnen. nästa akvarie kommer att bli betydligt djupare så är det lättare att bygga med stenarna också.

Jag har även tagit bort styrningen till fläkten och även kopplat in en till datafläkt och kör dessa på full fart jämt istället. Jag reglerade adrig flödet på fläktarna och tog därför bort den.

Min Clas Olsson nivåvakt funkar finfint än så länge och Maxijeten som funkar som sötvattenspump funkar fortfarande. Inget av tekniken har krånglat hittils däremot har väl en del fisk kommit och gått istället. Det lutar åt att när ekonomin tillåter att man bygger ett större kar på runt 700 liter och fixar till de saker som jag missade i detta bygge. Jag startar väl en tråd när det väl blir dags.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...