Gå till innehåll

Storflytt! Vad tänka på?


plattfische

Rekommenderade inlägg

Postar i nybörjartråden, kanske passar ämnet bäst här...

I morgon ska jag flytta akvariet (540 l) till andra änden av rummet. Detta kommer möjliggöra vettigt ljus – äntligen – så det känns värt jobbet.

Men: Är det något man bör tänka på när man flyttar, utöver att inte tappa karet :ledsen: eller spilla för mycket vatten på golvet? Min plan är att tappa ur det befintliga vattnet i tunnor (rena), lägga LS, koraller och fiskar i separata tunnor, sedan montera den nya ljusrampen, flytta åbäket och till slut bygga revet, fylla på vatten och släppa tillbaks det levande.

Något mer jag borde tänka på? Något jag borde göra annorlunda? Vilka misstag har du gjort som jag kan få slippa? Vilka genidrag har du gjort som jag kan kopiera?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Om du har sand i karet så skulle jag skölja den i saltvatten. Annars kommer en massa skit som far omkring. Sedan passa på att skölja av dom stenar du kan med saltvatten så du får bort löst skit mm, Annars ladda upp med kaffe och ta det lugnt

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Doppa dom och skaka dom i en stor spann med saltvatten så får du bort mycke detrius. alger får man plocka och borsta lite försiktigt om man vill ha bort. sand kan va lömskt kan va bra att byta ut en del så man inte får med för mycke skit. när man närmar sig färdigt så kan man byta ut kaffet mot en öl och tycka att man varit duktig

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Puh, då var det klart! Bara att vänta på att vattnet ska klarna och på att mer vatten ska bli klart... Har nu äntligen fått karet bort från trappan det tidigare stod under. Med nytt ljus istf 4 st T8:or ska det nog äntligen kunna bli lite fart på korallerna. Blev rätt nöjd med upphängningen till rampen, bara att få ordning på kablarna så kommer det se super ut sen tror jag.

En tappad klo på en boxarräka plus en försvunnen Salarias tycks varit det enda priset jag fick betala. (Fast Fat Sally kommer nog fram igen.)

post-6465-14468931150378_thumb.jpg

post-6465-14468931149949_thumb.jpg

post-6465-14468931150168_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

En fråga:Varför ska ljusrampen hänga så högt för? och vad är det för ljuskälla nu?

Rampen ska hänga längre ner så småningom (typ ikväll), nu har jag den upphissad eftersom jag pillar en del i karet första dygnet (småflyttar i revet tills jag blir nöjd etc), det är lättare att komma åt helt enkelt. Sedan kommer de olika lamporna gå på följande schema:

9–21: 2 st T5

11–19: ytterligare 2 st T5

16–18: alla 4 T5 plus MH

Tiden för MH tänkte jag öka med ca 15 min/dag. (Läste i nån annan tråd om risken med att öka ljusmängden för fort. Mina gamla T8:or levererade totalt sett ungefär lika mycket ljus som två av T5:orna. Rampen var trasig så jag hade 3*36W, tro fasen att korallerna var trötta...)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...