Gå till innehåll

Behöver jag linser?


jacs

Rekommenderade inlägg

Finns några sätt o lösa detta, tex att du sänker rampen lite och vinklar den lite mot väggen;)

Även om du har på linser så kan det bli störande så en liten ram/kant runt rampen kan vara riktigt behaglig för ögonen.

Du bör dock tänka på den ökade effekten du får av linser, går det så kan du behöva dra ner på effekten(rätt mycket) så du inte skadar korallerna.

//NiXoN

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

100W har den nu sas, bygger inför min 375L så detta är mera som en test. 10st 20W dioder sitter på en rakskiva från Bauhaus men drivs på halva effekten. Korallerna jag har kommer från lottac så det är väl mest en stenkorall som flyttas ned till botten i så fall.

Ändra effekten blir att löda dit 2x LDD-500H i så fall då det sitter 2x LDD-1000H nu. 60 graders linser beställdes igår kväll så de kommer väl när man ej är hemma. Skall avveckla de två akvariumen jag har för att bara ha 375L i gillestugan med helst 4st ramper tvärs akvariet så man kan simulera uppgång och nedgång mera verkligt än att bara rampa upp ljuset sas.

//Jonas

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

tänk på om du har lamporna sådär högt på kvällen och bara har blåljus på är det synnerligen onyttigt för dina ögon. Och, jag hade personligen inte blivit långlivad här hemma med den där ljusspridningen. Linser på så blir det nog mycket bättre.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nu är de som sagt bara uppslängda och är i köket så men som ni skriver så är det obekvämt med så starkt ljus och det är min första led diy så mycket kvar att lära sig är det. Roliga är ju att man inte behöver ha de vanliga ljusen i köket tända då de inte tillför något ljus utan bara svagt gult.

//Jonas

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det jag syftade på var att blå leds som är starka är skadliga för ögonen och inte bara obehagliga. :) Googla blue light hazard.

(Fast nu när jag tittar verkar det komma ny info som säger att det inte är fullt så farligt) Men i alla fall. blått ljus innehåller mer energi än vad ögat kan uppfatta. Och därför skyddar sig inte kroppen adekvat.

Och visst är det kul att bygga ljus :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...