Gå till innehåll

ljus till nano kar - en liten fundering


Julgran

Rekommenderade inlägg

Trodde faktiskt inte att det skulle vara så svårt att få till det här med belysningen på ett 80 liters nano kar av modell Molly Hotell aka 24 gallon Nano Cube.

Fantastiska lösningar finns att köpa i usa som ger ett Molly hotell på 80 liter 96w eller t.o.m. 70w HM. Vad jag förstått så kan man inte köpa en omvandlare från exempelvis Teknikmagasinet som omvandlar 110v 60hz till våra 230v 50 hz. Vad jag fått förklarat för mig är att det blir problem med själva lamporna. (eller så missuppfattade jag förklaringen). Dessa smidiga "plug & play lösningar från usa kan man då med andra ord inte använda sig av. Rätta mig om jag har fel någon.

Alternativet för oss här uppe i svedala så här långt är ett Compact T5 rör från Interpet på 24w/stk. (36w blir tyvärr 2-3 cm för långt för att få plats under huven). Rören säljs i england och i tyskland. Enligt uppgift ska det vara enklare att köpa från tyskland då det bara är att plugga in. Importerar man från england måste man byta kontakten först. Själv hoppas jag kunna klämma in 2 x 24w T5 compact + något mer alternativt 3 x 24 w T5 compact.

Avslutningsvis är det otroligt att det finns färdiga lösningar i usa som ingen ännu har lyckats konvertera. Hur svårt kan det vara?

Med 96w T5 compact rör i ett 80 liters kar så borde man kunna dra upp det mesta i korallväg då ljuset sitter nära ytan och karet inte är så djupt. Ett perfekt nybörjarpaket med andra ord att kunna prova på det här med saltvatten utan att behöva investera 20.000 kr innan du ens får titta på din första korall.

Är det bara jag som ser "business opportunity" här? Att kunna öka antalet "saltisar" på sikt genom att sänka instegskostnaden för att prova på.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...