Gå till innehåll

hjälp med "knapparna"


buffe78

Rekommenderade inlägg

Red/purple people eater är palys. Det som oftast särskiljer zoas från palys är, 1: palys huvuden blir oftast större med kortare tentakler, 2: man kan se sandkorn i kropparna/huden på palys när dom är stängda (lättare att se då), då dom kräver mer näring än zoas. 3: palys har raka munnar medans zoas har runda, oftast. Som du ser på dina bilder så är bild 1 dom gröna och bild 2 dom lila med runda munnar. Medans dom under dom gröna är mer raka. Den säkraste metoden för att se om det är palys är att kolla på huden ifall sandkorn, snäckskal eller korallbitar sitter där. Hoppas det gav nån uppfattning om vad du har.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ok, tack för svaret, bäst att va lite aktsam då, vet du om kejsare äter knappar? Har försvunnit några nämligen och bör inte dem giftiga knapparna släppa ut gift om dem blir noppade på?, tycker faktiskt att dem lila har rak mun med, men kan ha fel...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

people eaters är zoanthus gigantus och inte palythoas, men en formsak. alla kan vara giftiga. Dessutom liknar de där mer de som går under handelsnamnet Pink cat eye och liknande, vilket också är en parantes i det hela.

Det är omöjligt att veta vilka som är giftiga och inte då det inte är själva korallen som är giftig utan symbiotiska dinoflagelater som finns i dem.

Jag skulle aldrig slänga ut dem, mycket vackra.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...