Gå till innehåll

Start av 450 liters


Malice

Rekommenderade inlägg

Du är välkommen inom om du har vägarna förbi Åstorp, för det är alltid kul att snacka med andra akvarietokar, plus att mina släktingar o vänner tröttnat på allt tjat :)

Vad gäller sumpens vara eller inte vara så tänkte jag som dig först att det lät komplicerat och obegripligt så jag började utan. Så här i efterhand önskar jag att jag haft det med i beräkningen från början för det är väldigt trevligt att kunna dels utöka vattenvolymen en del för stabilitetens skull, och dels för att kunna placera en del teknik i den (skummare, removers, värmare osv.). Jag kör med en väldigt enkel sump nu med påhängsskummare, lite avluftningsfack, refugium (eller vad man ska kalla det) med LS o lite alger, sniglar o så. Det rekommenderas! Man måste inte borra akvariet, då det går att bygga en ytavrinningsbox, men det är nog enklast i längden att ha karet borrat...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tjena!

Känner igen mig! Min sambo är gruvligt trött på mig nu. Hör av mig så kan vi se om ett besök blir aktuellt, du är givetvis välkommen ner till Eslöv också, men det blir förmodligen lite intressantare om någon månad då mitt kar är fyllt.

Mvh Magnus N

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...