Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Narii

Medlem
 • Antal inlägg

  61
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

10 Neutral

Om Narii

 • Födelsedag 1993-05-14

Profilinformation

 • Förnamn
  Martin
 • Stad
  Stockholm
 • Akvarievolym
  250l
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  400w
 • Om JA vid skummare - Vilken
  JAD?
 • Antal år inom sötvatten
  10
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  30
 • Storlek på sump
  16l
 1. Tänkte bara meddela att trots simturen fungerar rampen perfekt. Har en mycket glad och nöjd anemon i karet nu som har saknat ljuset. Tack för hjälpen!
 2. Jo förlåt. 20mA på 3,3v st. Stämmer bra med 13w. Eller ja.. 12,8w. Har 3 dioder i serie, så lött ihop 2 ben, och sen resistor + sladd. Har delat så att jag kan stänga av 50% av dom blåa dessutom... 50% relativt jämt fördelat över rampen. Tog ett tag. (tyckte det skulle vara snabbast att koppla dom såhär.. Ser fööörjävligt ut, men funkar väldigt bra.
 3. Nja så farligt starkt är det inte. Karet är för djupt med sina 73cm. Men ett normalhögt 40-50cm kar hade denna ramp varit helt perfekt för. Inte allt för långt ifrån MHn faktiskt...
 4. Blev ett budget LED bygge. Totalt spenderade jag runt.. 250kr. Väntar fortfarande på glödlampan för MHn.. Består av 194 LEDs. 10mm stora. Handlödda.. tog 4 dagar. Nätdelen är en gammal packard bell PSU. 250w. (min borde dra där nånstans kring 100-150w) Hade lite tid över så jag passade på att slänga på lite vinyl Varit igång i lite mer än 3v nu, korallerna/anemonen verkar inte ha något emot den nya belysningen, och den var helt klart bättre än halogen lampan på 150w som jag hade innan... Bilderna och videon är tagna första dagen efter vb. Så dom ser lite dassiga ut där... Blivit av med alla alger med, vet inte riktigt om de är bra eller dåligt... Men men, hoppas på MH-glödlampan kommer nästa vecka.
 5. Beställde en ny lampa. Kan ju alltid sälja den... Beställde även 200 LED dioder. Ska bygga mig en egen ramp för skojs skull. Alltid bra att ha en akutramp.
 6. Tack ändå!
 7. Yes, E40 skruvsockel. Fel ljus helt klart, men bättre än inget..
 8. Tillfällig lösning som får stå på dag och natt tills att jag löst det här.. Borde väl vara löst redan imorgon.. 16st 10mm LEDs, man blir sugen på att bygga en egen ramp med 50-100st hehe. Väldigt starka.
 9. Jo jag funderade också på om det kan bero på att jag ine har någo motstånd.. Men men. Har försök hitta någon med gammal lampa, men det är ju ingen direkt här som säljer sådana haha. Kikar också efter nån billig 400w gatubelysningslampa.. Men men, om någon nu kollar här och har en gammal lampa så får ni hemskt gärna höra av er.. Annars byter jag nog till LED..
 10. Hej! Morsan var här och såg att någon liten korall hade lossnat, so hon flög i med handen för att försöka fånga den, tyvärr vevade hon lite för mycket och knuffade i mh-rampen som jag har stående på akvariet.. (lumenarc 400w) Glödlampan exploderade givetvis.. Det hela gick på en 5-6s, alltså från att lampan ramlade i tills att jag stängde av strömmen. Saken är den att nu vet jag inte om tänddonet har pajjat.. Mätte spänningen och fick bara 26v från den... Känns lågt med tanke på effekten. Är tänddonet dött? Känns surt att köpa en ny glödlampa för att se att tänddonet är dött.. Köper hellre en ny ramp direkt.. Mvh Martin Ps tror inte någon har så jäkla mycket otur inom denna hobby som jag, alltså gång på gång händer något.. Så frågan är om man ska lägga ner hobbyn eller fortsätta investera
 11. Kikat på lite videos. Reeflux 12k ser i princip likadan ut som min radium lampa.. Kör nog på den, bioted hade bra priser med.
 12. Var köper ni lampor? Har bara hittat dom i Tyskland och hos triton till rimliga priser. Känns lite segt med valet... Ingen aning vad jag har nu, satt redan i när jag köpte lampan. Ska vara 20k k iaf... Gillar inte ljuset direkt, brukade vara mer blått men nu känns det lite grön-dassigt... Är Aqualights 20k k lampa något att ha?
 13. Tror jag "lyxar till det" och köper en dyr denna gång hehe. Triton säljer två märken dock, Radium och BLV. Båda på 20k. Men Leffe kan nog hjälpa mig där. Tackar!
 14. Må stämma, men lampan har å andra sidan fått väldigt många positiva recensioner. Så frågan är då ändå om det inte är Julas 'fel'.
 15. Köp INTE den där lampan! Haft 2-3st och alla har pajjat! Har iofs inte kört med medföljande lampa, men ballasten ger upp. Aldrig varit några problem att lämna tillbaka dom dock.