Jump to content

runstenen

Medlem
 • Content Count

  1,188
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

runstenen last won the day on February 3 2019

runstenen had the most liked content!

Community Reputation

256 Excellent

3 Followers

Profilinformation

 • First name
  Emil
 • City
  STHLM
 • Akvarievolym
  Endast Saltvatten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ok. Jag har redan preparatet hemma, så blir en dos i veckan då
 2. Vad blev dom sammantagna erfarenheterna av Chemiclean? @jonasroman Är det värt att testa, och vilka sidoeffekter märkte du på kort och lång sikt ? Har provat med Red Slime Remover som fungerat kanon till en början de 2 doserna jag kört. Cyanon helt borta efter ett dygn, men kommer tillbaka igen 2 dygn senare. Nitrat ca 2. Po 0,02-0,04 ca.
 3. Det tar lite tid. Mjukkoraller är generellt svåra att ta död på
 4. Utöver detta som ni andra skriver, så har du inget som filtrerar bort tungmetaller och andra oönskade ämnen ( fosfat, silikat, colibakterier mm ) om du tappar direkt från kranen utan att filtrera. Det blir även i detta avseende lite hit n miss med vad som kommer ur kranen från en dag till en annan. Har du mätt vattnet med en tds mätare ?
 5. Kranvatten är oftast helt ok att blanda på. Den stora fördelen med osmos är att man får en omålad duk, dvs i princip sterilt vatten som du sedan blandar med salt som i den bästa av världar innehåller i princip samma koncentration av de olika spårämnena om du håller dig till ett märke. Dvs du får samma värden varje gång. Blandar du med kranvatten ( som redan innehåller mer eller mindre kalcium, magnesium, mm mm ) blir värdena därefter, dvs högre generellt, och olika från gång till annan.
 6. Dom kan nog bli jäkligt gamla vid gynnsamma förhållanden. Men vet ej siffror osv.
 7. Klipp/skär bort en lagom bit. Sen fäster du den på en fraggsten/stenbit eller önskat material så här: Det fungerar inget bra att limma dessa, så mitt tips är att dra en gummisnodd över/runt korallbiten-stenen. Sen när den börjat växa fast klipper/tar du bort gummisnodden. Det gör inget att gummisnodden trycker mot korallen.
 8. Dålig på att fota och dokumentera. Skyller på att det blir så missvisande bilder, ej slöhet Har röjt upp lite sen sist, och framförallt tagit ur dom gigantiska kolonierna som hade tagit över. En hel del nya trevliga fraggar och kolonier har fått ersätta
 9. Större reaktor. Mer pellets. Ska inte vara konstigare än så.
 10. Den nyare utgåvan m touchknappar funkar klockrent änsålänge ( Snart ett år ) Dessutom inställbar till 0,01 grad till skillnad fr den gamla på 1 grad. Blir mkt stabil temp !
 11. Oj. Då skulle jag införskaffa en Hanna ULR om ditt Red Sea test visar så fel !
 12. Lite svårt att se skal samt manteln på bilden men jag tror Maxima. Skulle ev kunna vara en Crocea, men jag tror på den förstnämnda.
×
×
 • Create New...