Jump to content

runstenen

Medlem
 • Posts

  1,324
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

runstenen last won the day on September 12

runstenen had the most liked content!

2 Followers

Profilinformation

 • First name
  Emil
 • City
  STHLM
 • Akvarievolym
  Endast Saltvatten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

runstenen's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Year In
 • One Month Later

Recent Badges

331

Reputation

 1. Problemet är ju lev tiden med EBay / Amazon etc om man har ett agg som rasar. Men man får köpa några agg och ha liggandes som backup tror jag. Som det är nu går det loss på 1400 spänn för ett agg ( noname fast från AI ?! ) med förlängningssladd.
 2. Ok. Så du har åkt på att köpa extrasladdar då ? Eller har du klarat dig ?
 3. AI tror dom har blivit Apple tydligen. Och försöker blåsa kunderna. Min teori. Kan Inte se ngn annan förklaring. Teori : Skulle kunna vara att den fabriken som gör originalen har varit/är stängd pga covid. Och att dom fått ersätta med dessa tredjeparts m kort sladd som plan B. Ändå blåsning att inte säga ngt till varken ÅF eller kunden och sen ha mage att ta betalt för förlängningssladdar !! Så här ……….@kr&@” blir det utan förlängning för 270 kronor :
 4. Efterlysning ! Jag misstänker att AI har kört en fuling med sina nätaggregat from senaste gen ( 32-64) Att dom skickar med omärkta / noname agg med kortare sladd medvetet så man ska bli tvungen att köpa förlängning enl sista bilden. Alternativet är att dom fått slut på original i fabriken och lagt ned dessa som en tillfällig lösning. Jag är väl medveten om att den enda skillnaden är att det står AI på det ena och att det har längre sladd. Alla AI agg är ”made in china” För mig blir det oanvändbart utan förlängning i sitt nuvarande utförande då det kommer hamna hängandes i spänn och riskera vattenskador. Jag litar på butikschefen som säger att han tagit det ”direkt ur en obruten förpackning till en Hydra 64” !!! Är trogen kund hos honom. Så min efterlysning : Kan ni som har senaste generation hydra 64hd fota ( etikett på nätaggregat samt även mäta / kolla längd på sladd ( till lampan från nätagg)och posta bilder / info ?! Tack !
 5. Trist men strongt att du inte deppar ihop och lägger ned. Jag kallar fenomenet “crashcrisis” som fått mången nybörjare att ge upp Vad har du för parametrar nu då ?
 6. Yes en chelmon rostratus samt en korall
 7. Rätt snygg isf, men sprider sig som pesten ....
 8. Seneye är fullgod. Mäter sig bra med fina gatans manicker. Du behöver bara en fingervisning. Titta med ögat är lika med spå i kaffesump när det gäller intensiteten och Par. Zooxanthellerna är stressade. Då kan mindre ljus hjälpa så dom kan återhämta sig. Om du börjar komma ner i mg nu och allt annat stämmer bör du se en återgång och polyper. Då kan du smyga upp i ljus / flytta upp koraller igen. Ha det Gjärtat !
 9. Kan vara ngn Vargas el liknande mjukkorall. Kolla upp dom och se vad du tror ... Sprider sig isf.
 10. Som utlovat kommer här en BILDBOMB från mitt glada rev :
 11. Konstigt nog har jag aldrig varit förbi på Företagsakvarium under alla år. I går var det dags. Kul att träffa min namne och hans bröder. Vilken butik ! Världsklass. 5 av 5 kulfiskar i betyg :
 12. Dom är stressade av ngt eller flera orsaker. Skeva parametrar i kombination med höga par värden är min gissning.
 13. Hur är det du menar att dom gör ? Ligger ner ? Förgrenar sig ? Drar in polyper ?
 14. Koraller

   

  Finns dessa kvar?? Med vänlig hälsning, Micke

×
×
 • Create New...