Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

RozZy

Medlem
 • Antal inlägg

  57
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

10 Neutral

Om RozZy

Profilinformation

 • Förnamn
  Rostam
 • Stad
  Lidingö
 1. Tack för svaret! Kommer nog ändå sätta alarm kl 02 för att dumpa i en hink med vatten och röra om i kärlet.
 2. Han på fiskeavdelningen på Zoo sa att jag bara behöver vakna en gång under natten och röra om vattnet rejält. Vill helst inte köpa något dyrt nu då jag har det knapert. Är sämst att avbrottet måste vara under natten
 3. Bra tips! Vill helst inte behöva vara vaken under strömavbrottet då det är mitt i natten och jag ska upp och jobba tidigt dagen efter Men utan att syresätta klarar sig karet 3h?
 4. Fick precis ett brev hem från elbolaget och de ska stänga av strömmen 3h under natten imorgon. Mellan 00:30-03:30. Jag beställde en batteridriven pump från Ebay för 3 veckor sedan och den har ej kommit fram än och jag undrar akut om det finns någon snäll själ som bor i STHLM som kan låna sin batteridrivna pump en natt så mina fiskar och koraller kan överleva!
 5. Tack så mycket, precis det svaret jag letade efter Han åt riktigt mycket fryst artemia med spirulina imorse så jag är rätt säkert att han kommer klara sig nu. Men ja han sover som skalman med egen mat och sov klocka.
 6. Hade att ljuset peakar vid 07.00 och släcks vid kl 15. Men har ändrat det nu så att det blir ett 13:30-21:30 ( totalt 3h ramp) schema istället och hoppas han är vaken när jag är hemma runt kl 19. Frågan är fortfarande. Hur ofta bör en Leopard Wrasse äta? Räcker det att han matas 2x per dag med "död" mat?
 7. Jag kör vodkadosering och har gjort det från dag 1 akvariumet blev cyklat. Hade runt 5-7 ppm nitrater då. Idag är nitrat och fosfat är ej mätbart för att det är så lågt. Har inte bytt vatten på 3 veckor och allting verkar må topp. Bara att mata med bakterier sammtidigt så går fosfaterna ner också och tillsätta näringsvärden (KH, Alk, Mg, Aminos)
 8. 2 ord. Vodka Dosering
 9. Hejsan. Har för ungefär 4 dagar sedan köpt in min första Leopard wrasse. Han äter bra när det är matdags på morgnarna (Kl 07.00) men går och "lägger sig" runt kl 16, vilket är ett problem eftersom jag inte är hemma från jobbet föränn runt kl 18.30-19. Är det ett problem att bara mata honom en gång om dagen? Jag hade turen med min levande sten att den kom med massvis av poddar som han äter av medans jag är på jobbet. Men när de tar slut är jag rädd att han kommer svälta. Har en autofeeder men den kan man inte lägga frysmat i. Just nu äter han Mysis, röd plankton, Brineshrimp+spirulina, Marine Cuisine. Tror ni att frysmat på morgonen och torrmat via autofeeder under dagen borde räcka?
 10. 0-150 liter

  Blev en Leopard Wrasse istället. Är nu på vecka 3 av vodka dosering och mina värden är : Kalcium: 500+ (För högt) dKH 10.5 Nitrat: 0 Fosfat: under 0.2 (Går ej att läsa ens) Det här är första gången jag kör en tank med vodkadosering och jag måste säga att jag är mäktigt imponerad av hur bra det fungerar.
 11. Använder redan avklornings medel (Evolution heter den tror jag). Ska testa koppar och se vad den står på. Tack för svaret!
 12. Blir väl osmos då:)
 13. Hejsan. Jag har pratat med några saltvattensmänniskor här i Sverige (är från LA) och de har sagt att kranvatten har gått bra att använda direkt istället för att behöva gå igenom ett osmos filter. Det enda man kanske behöver använda är avklorningsmedel. Jag är så dålig på att läsa värden. Men här är värderna för Lidingö (Där jag bor) http://www.lidingo.se/download/18.3f8c1a7415bf516a427e22c/1496152217550/Vattenkvalitet+Lovon.pdf Är det "safe" att använda med avklorningsmedel?
 14. 0-150 liter

  Letar efter en six line wrasse. Sen tror jag att det kommer att räcka med fiskar eftersom fokus kommer att vara mer på korallerna.
 15. 0-150 liter

  Awesome!! OC är akvariumstaden nr 1