Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

RozZy

Medlem
 • Antal inlägg

  19
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

4 Neutral

Om RozZy

Profilinformation

 • Förnamn
  Rostam
 • Stad
  Lidingö
 1. Använder redan avklornings medel (Evolution heter den tror jag). Ska testa koppar och se vad den står på. Tack för svaret!
 2. Blir väl osmos då:)
 3. Hejsan. Jag har pratat med några saltvattensmänniskor här i Sverige (är från LA) och de har sagt att kranvatten har gått bra att använda direkt istället för att behöva gå igenom ett osmos filter. Det enda man kanske behöver använda är avklorningsmedel. Jag är så dålig på att läsa värden. Men här är värderna för Lidingö (Där jag bor) http://www.lidingo.se/download/18.3f8c1a7415bf516a427e22c/1496152217550/Vattenkvalitet+Lovon.pdf Är det "safe" att använda med avklorningsmedel?
 4. 0-150 liter

  Letar efter en six line wrasse. Sen tror jag att det kommer att räcka med fiskar eftersom fokus kommer att vara mer på korallerna.
 5. 0-150 liter

  Awesome!! OC är akvariumstaden nr 1
 6. 0-150 liter

  Man tackar! Efter 4-5 år av saltrev i staterna så har jag märkt att alla beteckningar för fisk, koraller, filter m.m är helt annorlunda här. Får ta och lära mig allt på latin istället
 7. Efter att ha bott i Los Angeles i 7 år, flyttade jag tillbaka till Sverige i April. I staterna började jag med Saltvatten för ungefär 4-5 år sedan. Finns ingen annan hobby som slår det! Nu har jag tagit med mina kunskaper från staterna till Sverige. Måste säga att det är mycket lättare att hålla värderna bra här. Kanske är för att vattnet här är i överlag MYCKET renare och inte förorenat med miljoner kemikalier. Osmosen fungerar men inte för allting. I alla fall så har mitt 140 liters Aqua Medic Cubicus aka "Cave of Doom" varit igång en månad nu. Köpte kurerad sten som fick igång karet riktigt snabbt. Är van vid vodkadosering så jag kommer köra på det ett tag tills jag har råd att byta ut det mot biopellets. Mina planer är att blanda mjukisar, LPS och med några SPS på toppen av grottan. De fiskar som finns inne just nu är: 2 clownbäbisar 1 Royal Gramma Koraller: 3 olika Zoas. Florida Ricordea Green Star Polyper. Värden: Ammonia: 0 Nitrit: 0 Nitrat: 7-9 ppm Filtrering: UV filter, inbyggd skummare, filterfloss (svenska?), aktivt kol, fosfat kulor. Ljus: Beställt en AI Prime HD som är på väg från staterna.
 8. Vad har du för akvarium? Hur många liter och är det en kub?
 9. Tack så mycket för svaren! Ska bli kul att äntligen kunna programmera och lägga till scheman
 10. Hejsan allihopa. Här kommer min första riktiga tråd, wehoo. Jag har planer att ha ett mixed reef med Zoas/softies i botten, LPS mitten och SPS högst upp. Mitt akvarium är ett Aqua Medic Cubicus 140 liter. 50x50x50 cm. Jag beställde en AI PRIME HD från staterna efter att jag läste på deras hemsida att spridngingen är 60x60x60. Men när jag läser runt på amerikanska forum står det att den kanske inte har tillräckligt med kraft för SPS? Är det någon här som har erfarenhet om lampan? eller har jag precis slängt 2500 kr i sjön. Såhär ser mina aquascaping ut.