Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

RozZy

Medlem
 • Antal inlägg

  111
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

28 Good

Om RozZy

Profilinformation

 • Förnamn
  Rostam
 • Stad
  Lidingö
 1. Mars Aqua 300w säger jag bara. Växer som ogräs. Skickat från min iPhone med Tapatalk
 2. 151-720 liter

  Ny uppdatering om Stig, Den rackaren försökte hoppa ur DAGEN EFTER vi installerade red sea nätet, men han misslyckades totalt. Nu är locket säkert.
 3. 151-720 liter

  Kvällsljuset på [emoji304] Skickat från min iPhone med Tapatalk
 4. 151-720 liter

  Fixat Red Sea nät och hängt upp lampan! Skickat från min iPhone med Tapatalk
 5. 151-720 liter

  Väldigt fint!! Skickat från min iPhone med Tapatalk
 6. 151-720 liter

  Står i refuigiumet, har täckt pumpen med filter. Men behöver ”separera” den med något för den kommer behövas göras rent rätt ofta med alla alger runtomkring. Om nån har en bra idé på material man kan använda så vore det toppen. Skickat från min iPhone med Tapatalk
 7. 151-720 liter

  Lite teknik och sump/refugium bilder. Skickat från min iPhone med Tapatalk
 8. 151-720 liter

  Har haft puffern i 6 månader nu och han har aldrig rört snäckor, räkor eller några andra invånare. Allting beror på hur mycket man matar dom, de måste vara mätta. Det roliga experimentet blir den nyaste invånaren, Steffo! Han är en Tryckare av den "snälla varianten" Blue Jaw, Xanthichthys auromarginatus. Finns videon på youtube och massa trådar om hur de faktiskt är revsäkra så länge man matar dom, precis som med ålen. Kan ge dig en recension av red seas nätlock när vi fått ihop den i helgen.
 9. 151-720 liter

  Hemligheten är att ha LED lampor på hela tiden (moonlights eller 1% blå) Läste det nånstans på ett amerikanskt forum och det är sjukt hur bra det fungerar. Men skulle inte rekommendera det som en permanent lösning. Igår natt så stängdes LED lamporna av och två timmar senare mitt i natten vaknade jag av att min puffer Leif hade hoppat! Helt sjukt att det var just puffern som hoppar när jag har 4 gyltor och en muräna. Aldrig mer vodka för mig. Go natural or go home [emoji6] Skickat från min iPhone med Tapatalk
 10. 151-720 liter

  Stig ute och luffar:
 11. 151-720 liter

  Många av korallerna återhämtar sig fortfarande från förra karet. Här är duncan korallen som öppnat sig för första gången efter 1 månad. Våran puffer Leif visar sin tjockis mage.
 12. 151-720 liter

 13. Efter ett mardrömskar som krashade efter en vodkaöverdos och efter det började läcka bestämde jag och min sambo att köpa en Red Sea Reefer 425xl istället. Men det bästa med den här underbara hobbyn är att man lär sig av sina misstag. Och det var därför jag bestämde mig för att köra full triton och ge upp kolmetoden efter många år av olika resultat. Utrustningslista Coralbox D500 skummare Jebao DP-4 doserare Jebao DC5000 returpump Tunze Nanostream 6015 circulationspump Jebao WP40 Wavemaker Ljus Aqua Medic Spectrus 90 för koraller Mars 300w Hydroponic LED för Chaeto. Senaste testerna Nitrat: 5 ppm Calcium: 390 ppm Alk: 9.3 dkh Fisklista Cirrhilabrus rubrisquamis (Red Velvet Wrasse) 2 st Macropharyngodon bipartitus (Leopard wrasse) Zebrasoma flavescens (Yellow tang) 2st clowner som jag haft sen de var bebisar. Centropyge loricula (Flame angel) Banggaii Cardinal Pseudochromis porphyreus (purple dottyback) 3 st chromis och 2 damslar som hålls i shack av våran flame angel Echidna nebulosa (Stjärnmuräna) Canthigaster solandri (Toby Puffer) Alla har fått namn, t.ex heter Muränan Stig, gyltorna Leo, Teo och Henry osv. Planer Mixed reef med Mjukisar, LPS och SPS koraller. Kommer att hänga upp lampan med ett hängkit så fort det kommer på posten från tyskland och sätta på Red Sea nätskyddet så fort jag fått lampan upphängt.
 14. Haha ja visst är det? Blir triton metoden [emoji1360] Skickat från min iPhone med Tapatalk
 15. Tyvärr så ska karet läggas ned, efter en läcka från returröret och en mardröm till setup, så har jag och sambon bestämt oss för att beställa en reefer 425xl. Skickat från min iPhone med Tapatalk