Jump to content

RozZy

Medlem
 • Content Count

  146
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

29 Good

Profilinformation

 • First name
  Rostam
 • City
  Lidingö
 • Antal år inom saltvatten
  6
 • Akvarievolym
  425
 • Akvarie mått
  Red Sea 425xl

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. RozZy

  Alg reaktor och triton

  Nu har jag tagit ut alla alger ur karet och installerat en Pacific Sun AR PRO medium. Uppdaterar resultat om några veckor.
 2. RozZy

  Flytt av en reefer 425xl.

  Tänkte inte på salthinkar. Det var en bra idé. ska kolla in de där Ikea lådorna. några andra tips? Använder ni er av batteridrivna pumpar?
 3. RozZy

  Flytt av en reefer 425xl.

  Hejsan kära revare! I december är det dags för flytt och mitt 2 åriga 425xl ska flyttas från Södermalm till antingen Sickla eller Sundbyberg. Distansen är relativt kort och vi kommer att använda oss utav en flyttfirma. Dock är jag orolig för mina fiskar och koraller. Är rädd att några kan stryka med. Dessa fiskar har jag. Dvärgsdrakfisk - 12cm stor. Medelstor Snowflake muräna. (självmordsbenägen) Valentini puffer Eldvärgskejsare Gul Kirurg Salarias Purble Dottyback 2 Olika gyl 4-5 chromisar. förutom detta har jag anemoner, koraller och sten. Hur ska jag packa och separera fiskarna? Dvärgsdrakfisken och muränan måste nog vara i egna hinkar. Vilka sorts hinkar fungerar bäst? Hur ska jag separera fiskarna? Och hur gör ni med koraller som sitter fast på stenar? Jag är en erfaren akvarist, men jag alltid varit ensam när jag flyttat akvarium i det förflutna & det ledde till att fiskar dog.
 4. RozZy

  Alg reaktor och triton

  Kör du med vad har du för kar och kör du triton exklusivt?
 5. RozZy

  Alg reaktor och triton

  Efter 1.5 år av triton har jag tillslut fått nog utav alger som fastnar i diverse saker i sumpen. Skummaren fungerade några dagar tills en bit alg kom in och satte stopp i kugghjulen. Rengör varannan dag för att det sen ska fastna igen. Testat allt för att stoppa algerna från att gå över till skummar-delen av sumpen. Men att ha ett ljus hängandes i sumpen gör att ljus läcker över hela sumpen. Har en Red Sea Reefer 425xl och deras sump är inte refugium vänlig. Har någon erfarenhet utav en alg reaktor och om det exklusivt skulle fungera med triton metoden?
 6. RozZy

  0-150 liter Mattias & Aleks 54L (Nano)

  Vackert! Skickat från min iPhone med Tapatalk
 7. RozZy

  Starta ett Refugium

  Mars Aqua 300w säger jag bara. Växer som ogräs. Skickat från min iPhone med Tapatalk
 8. RozZy

  151-720 liter Reefer 425xl Full TRITON

  Ny uppdatering om Stig, Den rackaren försökte hoppa ur DAGEN EFTER vi installerade red sea nätet, men han misslyckades totalt. Nu är locket säkert.
 9. RozZy

  151-720 liter Reefer 425xl Full TRITON

  Kvällsljuset på [emoji304] Skickat från min iPhone med Tapatalk
 10. RozZy

  151-720 liter Reefer 425xl Full TRITON

  Fixat Red Sea nät och hängt upp lampan! Skickat från min iPhone med Tapatalk
 11. RozZy

  151-720 liter Reefer 425xl Full TRITON

  Väldigt fint!! Skickat från min iPhone med Tapatalk
 12. RozZy

  151-720 liter Reefer 425xl Full TRITON

  Står i refuigiumet, har täckt pumpen med filter. Men behöver ”separera” den med något för den kommer behövas göras rent rätt ofta med alla alger runtomkring. Om nån har en bra idé på material man kan använda så vore det toppen. Skickat från min iPhone med Tapatalk
 13. RozZy

  151-720 liter Reefer 425xl Full TRITON

  Lite teknik och sump/refugium bilder. Skickat från min iPhone med Tapatalk
 14. RozZy

  151-720 liter Reefer 425xl Full TRITON

  Har haft puffern i 6 månader nu och han har aldrig rört snäckor, räkor eller några andra invånare. Allting beror på hur mycket man matar dom, de måste vara mätta. Det roliga experimentet blir den nyaste invånaren, Steffo! Han är en Tryckare av den "snälla varianten" Blue Jaw, Xanthichthys auromarginatus. Finns videon på youtube och massa trådar om hur de faktiskt är revsäkra så länge man matar dom, precis som med ålen. Kan ge dig en recension av red seas nätlock när vi fått ihop den i helgen.
 15. RozZy

  151-720 liter Reefer 425xl Full TRITON

  Hemligheten är att ha LED lampor på hela tiden (moonlights eller 1% blå) Läste det nånstans på ett amerikanskt forum och det är sjukt hur bra det fungerar. Men skulle inte rekommendera det som en permanent lösning. Igår natt så stängdes LED lamporna av och två timmar senare mitt i natten vaknade jag av att min puffer Leif hade hoppat! Helt sjukt att det var just puffern som hoppar när jag har 4 gyltor och en muräna. Aldrig mer vodka för mig. Go natural or go home [emoji6] Skickat från min iPhone med Tapatalk
×