Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Johnny Tveit

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  108
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

19 Neutral

Om Johnny Tveit

Profilinformation

 • Förnamn
  Johnny
 • Stad
  Mariefred
 • Stödjande medlem t.o.m
  2019-12-03
 • Använder du skummare
  Ja
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Har du sump
  Ja
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du Ozon
  Ja
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Ja
 1. 151-720 liter

  Hej igen. Nu tar jag äntligen tag i detta igen. Då jag fått massa oönskde saker i mitt första akvarium samt att jag vill ha mer teknik än jag får plats med börjar jag bygga ett större. Ska även försöka få till någon form av ljusramp då jag haft flera självmordsbenägna fiskar. Första steget, borra akvariet.
 2. Nice
 3. Tack så mycket för hjälpen
 4. Är den dålig? Måste jag få bort Den? Var heter Den, hur bekämpar jag Den? Tacksam för hjälp
 5. Jag har haft dessa "små gurkor" ett bra tag nu men jag vet inte vad det är. Är det någon som kan hjälpa mig med detta?
 6. 0-150 liter

  Större tank för Osmos. 5L räcker ingenstans Göra hålen i botten på akvariet i stället för ryggen. Göra utrymme för förvaring av vattentester doserpump mm. dedikera eluttag för doppvärmare, returpump, skummare mm så det kan styras via 24V panel iställer för att hålla på att dra ur kontakten varje gång. göra någon form av ventilation för sumpen. göra en ljusramp.... typ
 7. 0-150 liter

  I dag börjar jag med ett nytt projekt. Köpte idag ett nytt 240L helglasakvarium då jag inser en del missar jag gjort med det första
 8. Ok, avvaktar lite med den. Har även minskat ljustiden.
 9. Bra formulerat
 10. Hehe, sant. Det är så skönt att detta forum finns, med all denna kunskap. Ni är fan grymma :). Trodde att ljuset var det viktigaste för koraller. men det finns ju dom som behöver mer än så. Och det är ju korallerna (för min del) som gör akvariet :). Är i funderingar kring att bygga ett nytt, större kar. Får ta med allt sån i den planen, doseringspump, reaktor mm.
 11. Från början så har min inställning varit att inte behöva dosera massa ämnen. Men det kanske man måste i slutänden för att lyckas?
 12. Prepparaten jag använder för corallerna är Red Sea Reef Energy Coral Nutrition A + B Jag bytte ca 10% idag (14 liter) Saltet jag använder är Red Sea Coral Pro med Osmos vatten. Sen har jag precis börjat dosera lite Red Sea NO3PO4-X för att försöka bekämpa alger. Vet inte varför jag fick ett litet utslat på Ammonium, men ska mäta om det. Vissa av mina tester är Salifert, vad jag har hört så är dom inte super exakta men ger en indikering. Allt ser ut att må bra i alla fall.
 13. Ska göra ett vattenbyte i dag, sen får jag kolla imorgon igen. Tycker jag matar tillräckligt, lite små typ pellets, 1 halv mysis kub och en halv av en annan kub. Detta ges i gång per dag.
 14. Dagens resultat Vattentester 2018-04-20 Salt 1.026 Temp 28 pH 8.2 KH Alkanitet 4.5 Ca Kalcium 410 Mg Magnesium 1290 NO3 Nitrat 0 NO2 Nitrit 0 PO43 Fosfat 0 NH4 Ammonium 0.2 Silikat Silikat 0