Gå till innehåll

nike83

Styrelse
  • Antal inlägg

    4 864
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Dagar vunna

    152

nike83 vann senast den mars 1

nike83 hade det mest gillade innehållet

Följare

Om nike83

Profilinformation

  • Förnamn
    Fredrik
  • Stad
    Höganäs
  • Stödjande medlem t.o.m
    Föreningsmedlem
  • Antal år inom saltvatten
    12
  • Akvarievolym
    0
  • Akvarie mått
    -
  • Akvarietillverkare
    -

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

nike83's prestationer

KH-guru

KH-guru (14/14)

  • Hänger på SVG
  • Snorklande nybörjare
  • Skrivkramp Rare
  • Bidragande clownfisk
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

1,7k

Omdöme

  1. Detta måste så klart tas på största allvar. Dock har han inte påvisat hur de kommit fram till att det är just den aktiva kolet som släpper gifter. Men när man går ut såhär, så borde de ha gjort en bra analys på detta kol. En fundering är om detta förorenade kol även finns i osmos-filtren. det skulle nog bli ännu större katastrof då jag tror att minst 75% av alla saltisar kör med osmos
  2. nike83

    Pump död?

    håller med. ibland får man ta ett beslut att skrota. dock är är prylar av kvalité värt skrotpengar !
  3. Vi behöver hjälp med allt möjligt. Några i föreningen har IT-kunskaper, någon har ekonomi och vi andra bidrar med att hjälpa till med övriga sysslor. det krävs en del arbete totalt för att driva runt forumet, men det blir enklare och lättare om det är fler som delar på bördan. roller vi har just nu är ungefär: 1. Ordförande 2. Kassör 3. Moderator 4. Teknikansvarig 5. Medlemsansvarig 6. Annonsörsansvarig 7. Social Media Redaktör alla ny börjar som moderatorer och sedan får man lite mer ansvar om man vill och allt är Ok.
  4. blev nu osäker om den är komplett. Funderar om det saknas någon plastbit som håller luckan. kan skicka för någon hundring i frakt.
  5. Visste ni att Saltvattensguiden.se drivs av en helt ideell förening med samma namn? Vi är ett gäng på ca 10 personer som i olika grad jobbar för att guiden ska fortsätta finnas kvar för hobbyn i framtiden, vilket behöver engagerade människor med olika erfarenheter och egenskaper. Vi försöker också att vara aktiva i den mån som går via ex. facebook och instagram, men vårt huvudfokus är att främja saltvattensakvaristiken via forumet som har hjälpt många akvarister med sina salta drömmar i över 20 år nu. Vi söker alltid nya föreningsmedlemmar som kan hjälpa guiden framåt. Har du en timme över i veckan, lust att bidra i ett gäng med likasinnade? Då tycker vi att du ska söka dig till oss. Man behöver inte vara expert på saltvattensakvaristik. Det viktigaste för oss är att viljan finns att utveckla föreningen och det kan vara smått som stort. Hör av dig till oss vid intresse på admin@saltvattensguiden.se eller till vår ordförande Fredrik via att PM:a Nike83 på guiden. Stort tack till er alla och det ni gör för vår hobby redan idag Mvh Föreningen Saltvattensguiden.se
  6. nike83

    Pump död?

    precis, utan att lägga dessa 2500kr så är skummaren inte mycket värd, tyvärr
  7. nike83

    Pump död?

    inte för att vara negativ, men jag satt och la ner typ 3 timmar på att försöka hitta ersättningspump. informationen på laguna är inte jättebra och man vill ogärna beställa fel pump, då din nuvarande impeller måste passa. Triton akvarium sålde dessa tidigare, och då var det lättare att fråga. jag gav sedan upp och beställde en reservdel från RE
  8. nike83

    Pump död?

    Dessa pumpar verkar inte vara av den kvalitén som de större RE-pumparna, tyvärr. Jag tänker om du skall ha skummaren i 5 år till så kanske det är värt att lägga pengarna på pumpen. Om den inte går sönder igen, så finns det ju ett värde i skummaren fortfarande då. Blir alltid svårare att sälja en skummare med trasig pump.
  9. nike83

    Pump död?

    jag hade samma problem med en motsvarande för ett par år sedan. Min gick ibland och sedan sanna den. slutade med att jag beställde nytt hus från RE, då min impeller var i OK skick.
  10. bara en tanke: tar du inte bort fraggpluggarna på nya koraller? mycket pest kan sitta i basen av korallen och på pluggarna
  11. det stämmer att PH:t är ca 0.2 under. dock påverkar detta ej mätningen av KH. jag har som du skriver 2/3 förbrukning när ljuset är på. dock mäter jag bara 2 gånger om dagen, då jag inte vill vakna på natten när den kör mätning.
  12. spännande! priset är så klart väldigt attraktivt. jag kör mycket Acro, och hade aldrig vågat chansa. Även väletablerade salter har dåliga batcher skall tilläggas.
  13. kul jag har hört att man max skall köra 16 timmar per dygn med refugiumet. gissar på att algerna behöver tid att vila de med.
×
×
  • Skapa Ny...