Jump to content

nike83

Styrelse
 • Content Count

  3,539
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

nike83 last won the day on January 19

nike83 had the most liked content!

Community Reputation

594 Excellent

3 Followers

About nike83

 • Rank
  Ordförande

Profilinformation

 • First name
  Fredrik
 • City
  Höganäs
 • Stödjande medlem t.o.m
  Föreningsmedlem
 • Antal år inom saltvatten
  12
 • Akvarievolym
  0
 • Akvarie mått
  -
 • Akvarietillverkare
  -

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. WALT DISNEY!!!!! WOW. jag har letat länge efter denna korall i europa (haft en stående beställning från en butik i 3-5år). Häftigt att du fått tag på en sådan raritet. du får nästan starta en ny tråd om bara den korallen! när landar sändningen?
 2. hehe, du menar skummare då eller? min tanke är typ 50-60 cm. problemet är att jag måste nå in till det högra röret, då membranventilen ska sitta där. så får inte bli så mycket längre än 50cm. just nu lutar det åt 3st sådana här: https://reefbuilders.com/2019/09/18/ati-straton-led-goes-for-the-sleek-unibody-slab-of-aluminum/ skönt att vara av med fläkt. måste i sådant fall lösa takinfästningen med någon snygg skena. blir många wire-ar till taket. jag lurar på hur stora rör jag behöver för rören ner till sumpen. det kommer bli ganska så långa dragningar, så misstänker att storleken kan ha betydelse. returpumpens rör behöver vara 40mm enligt beräkning. 2x40 tillbaka har jag tänkt just nu. någon som har tankar kring storleken ?
 3. ajdå. tyvärr så är de ju kinkiga att få att börja äta. en 3 veckors semester är kanske inte optimalt då. men inte lätt att de inte börjar käka... de är bara att bryta ihop och komma igen !
 4. ja, Dosera lite Kalium och Strontium. Vet du varför du har högt Kisel? (SI?)
 5. Hej och välkommen till Saltvattensguiden Eremiter är asätare, så den äter bara på det den hittar. Lika så borstmaskar och krabbor. Fiskar är så klart olika känsliga och olika bra på att anpassa sig till nytt akvarium. Vet du om alla fiskar kom ur samma "system"? Kan ha varit olika salthalt, tänker jag. Vissa wrassen gömmer sig i sanden på natten för att inte bli upptäckt av rovdjur. Har du sand?
 6. Snyggt! Du ser ut att ha ett väl fungerade akvarium nu. Växer korallerna?
 7. Uppdatering: Min fru kom överens om att jag inte fick ha akvariumet i vardagsrummet, utan att jag får ha det i "matsalen" istället. Placeringen gör att man ser akvariet bättre, men tyvärr innebär det att min tanke med att köra sump-rum ute vid garaget "går i stöpet". Jag har ett "teknikrum" till mitt förfogande som ligger innanför tvättstugan. I Teknikrummet får jag plats med ett kar som är 1,5m långt och kanske 50 djupt. De alternativ jag har nu är: köra sump under visnings-karet - fragg-kar och vattenbytar-kar i Teknikrummet sump i Teknikrummet. Vattenbytar-kar och osmos under sumpen. Liten karantän i sumpen för acroporor som jag kan stänga av från resten av sumpen. just nu lutar det åt det andra alternativet. det kommer ta väldigt lång tid innan jag har får ihop så mycket fraggar så jag behöver ett fraggkar + att jag tycker det skulle vara skönt att slippa ligga och krypa på golvet. Huvudkaret, kommer bli 1800x700x600 med en balkong. Jag tänker att ytavrinning/balkongen behöver vara 600mm lång. Åsikter om längden på balkongen? Jag kommer behöva montera regleringen (membranventilen) så nära som möjligt kanten för att jag ska kunna komma åt ventilen och reglera vattenflödet i det röret tillbaka till sumpen. Skummare, det blev ett byte av skummare, så jag har numera en BK Supermarine 250. Kanske något i största laget, men tror inte det är negativt att ha en överdimmad skummare Belysning, har jag inte kommit vidare med. Radion G4 Pro är nog uteslutet pga priset, samt att den har linser som "sticker under" armaturen och man får ljuset i ansiktet. ett alternativ är Hybrider. GIESEMANN AURORA HYBRID verkar vara prisvärd och finns även i vitt. Kanske inte lika estetiskt tilltalande som Pacific suns Hybrid, men billigare och dimbara T5or. Välkommen för andra förslag på belysning!
 8. snyggt upplägg på karet! ser ut att finnas plats med många koraller ! det finns många olika sätt att starta karet, men det säkra är att ta det lugnt. gällande sanden så är det lite smaksak. om man tar för fin sand så kommer det åka runt lite mer. men den är lite trevligare att titta på.
 9. nej, de har enligt uppgift slutat med salt helt.
 10. Hej Jag var i söndag i 2st butiker. Triton-akvarium (i Täby) samt Aquariatech (i/på Hammarbyhöjden). Triton hade lite dåligt med fisk, men har närproducerade Bangaier inne. Aquariatech hade inte heller supermycket, men jag tyckte lite bättre utbud. ZOO var vi aldrig inne i. Tänkt på att kolla upp salthalt när du köper fisk från ZOO. förr så var den väldigt låg.
 11. Hej och välkommen till Saltvattensguiden Snyggt akvarium och upplägg på sten. vad är det för belysning? Tankar jag har när jag ser ditt kar: Har du tänkt låta makroalgerna växa fritt i akvariumet? finns en risk att de sprider sig till ställen där du inte vill ha dem. Jag har ingen erfarenhet av DSB, men jag har hört och sett att många har misslyckats med detta. har du läst på ? Varför vill du inte ha en skummare? det är bra för syretillförseln, ökar PH samt exporterar en del "skit" (proteiner). Det finns skummare som man placeras i akvarium. har du någon "levande sten", eller är all sten "död"?
 12. modigt att ha turbo i sumpen. har du "spärrat av" med något så den inte hamnar i någon större pump? varför har du en extra pump i ditt refugium?
 13. wow, vilket kar! börjar se lite trångt ut ! ser 3st stora kejsare och 5st kirurger. du har inga planer på en större kirurg också? är du nöjd med din PS-ramp? vad kör du för rör?
×
×
 • Create New...