Jump to content

nike83

Styrelse
 • Posts

  4,515
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  110

nike83 last won the day on September 26

nike83 had the most liked content!

6 Followers

About nike83

Profilinformation

 • First name
  Fredrik
 • City
  Höganäs
 • Stödjande medlem t.o.m
  Föreningsmedlem
 • Antal år inom saltvatten
  12
 • Akvarievolym
  0
 • Akvarie mått
  -
 • Akvarietillverkare
  -

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nike83's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Posting Machine Rare
 • Collaborator
 • One Month Later

Recent Badges

1.4k

Reputation

 1. min speedy är helt tyst. du ska ha dem med styrning som heter Speedy, ej mini red dragon (AC-pump).
 2. en beggad Red Dragon kanske? (royal exclusive). min har snurrat i ca 10 år nu utan problem. kommer helt klart köpa en ny när denna går sönder.
 3. vill slå ett slag på whitecorals "supar-rocks". bästa stenen jag sett. extremt porös. hade jag startat upp igen, så hade jag kört 100% med supra rocks, alternativt beggad sten från system jag vet funkat ok.
 4. Liten film eftersom rutan var ren. Skickat från min iPhone med Tapatalk
 5. Liten uppdatering. Korallerna ser bättre ut igen efter att näringsvärdena gått ner igen. Nitrat ligger runt 13 och fosfor ligger på 40. Fortsätter att jobba med fosfatremover får att få ner fosfor/fosfat. Min achilles har haft lite prick som gradvis blivit lite värre så för lite över en vecka sedan så körde jag igång mitt UVc igen. Ser redan bättre ut, men nu ser jag ett den fått något som ser ut som en svamp-infektion. Inte orolig för det heller. Blev att göra rent pumparna i ättika nu till helgen och då blev det naturligt att skrapa rutor och göra dem fina på utsidan också. Passade då även på att testa min nya mobil-kamera och jag är faktiskt ganska så nöjd med resultatet. Fotot med achillesen är lite missvisande. Över 50% av prickarna är i själva verket partiklar i vattnet. Skickat från min iPhone med Tapatalk
 6. nike83

  Red sea 350 v3

  Vi admins vill påminna om att skriva vart produkten finns, så folk slipper fråga efter det. //Admin
 7. Vi admin vill påminna om att skriva tydligt vart produkterna finns, så folk slipper fråga. //Admin
 8. nike83

  Till admin.

  Hej Per Vi har försök tolka din åsikt och men vi förstår inte riktigt. Avser du meddelande-funktionen eller i forumet? Du säger att det "nya formatet". Det har varit såhär i ett par år. Vilken tid avser du att det funkade bättre? //Fredrik
 9. Aqua medic Titanium värmare 500w bytes mot 300w. Köpt begagnad och varit i drift i ca 8 månader (totalt). Bytes mot nyare 300w eller 200w. Orsak till byte är att jag vill inte ha en överdimensionerad doppvärmare. Finns i Höganäs, och kan skicka vid byte.
 10. jag skulle aldrig lita på denna formeln av den enkla anledningen att vi tillför mer värmeeffekt i våra kar än sötvatten. dessutom så beror effektbehovet på hur varmt du har i rummet.
 11. jag köpte nyligen en reglering i form av "aqua medic twin controller" och en "titan-värmare". värmaren kan sitta under vatten helt och är väldigt kort. jag upplever att mina doppvärmare är väldigt dåliga på att reglera temperaturen, och förhoppningen är att jag får en mycket jämnare temperatur på vinterhalvåret med dessa värmare (kanske till och med sparar lite el).
 12. testar lite utan nu. precis, finns ju fler sätt att få klart vatten. 16 hade jag sist jag mätte (Hanna HR checker).
 13. snyggt! vad tänker du om marco-rocks ? jag kommer undvika det i fortsättningen i vilket fall.
 14. då har det gått två veckor och det verkar som att cyanon stannar under sanden. jag har även slängt ur min reaktor med aktivit kol, då jag inte riktigt vet vad den gjorde för nytta. testar utan ett tag. förvisso så åkte reaktorn i sumpen igen, fast med fosfatremover efter min senaste behandling med Red slime remover, så har mina näringsvärden varit höga. något hände då med biologin. framförallt så har fosfor (Fosfat) varit alldeles för hög (strax över 60). det verkar som att jag inte blir av med fosfaten och jag börjar fundera på vart den kommer ifrån, då jag skördar ganska så mycket cheto i mitt refugium. antingen så är det så att jag tillför fosfat via något, eller så släpper fosfaten från stenen. efter uppstarten behövde jag dosera en hel del fosfat/fosfor för att den döda stenen "sög" fosfor i ca ½ år. om stenen släpper fosfat, så är det bara att "trötta ut den". men jag har beslutat att testar med ett uppehåll med phyto-plankton, då jag inte vet om jag tillför fosfat (och nitrat för den delen) med phytoplanktonen. enligt "manualen" ska phyt-både reducera nitrat och fosfat, men jag är lite tveksam just nu. jag gör ett test i en månad utan, och är det så att fosfaten är fortsatt hög då, så drar jag igång min phyto-odling igen.
 15. För några veckor sedan så stängde jag av min reaktor med aktivt kol. Det är en gemensam nämnare i samtliga system (där jag också har haft problem med cyano). Aktivit kol ingår i både Triton-metoden samt för KZ. Fick en mycket relevant fråga: varför kör du med med aktivit kol? Svar: "det har jag alltid gjort...." Kan det vara så att det aktiva kolet tar bort något ur vattenkolumnen som de "goda" bakterierna behöver?
×
×
 • Create New...