Jump to content

nike83

Styrelse
 • Content Count

  3,814
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  57

nike83 last won the day on September 16

nike83 had the most liked content!

Community Reputation

822 Excellent

3 Followers

About nike83

 • Rank
  Ordförande

Profilinformation

 • First name
  Fredrik
 • City
  Höganäs
 • Stödjande medlem t.o.m
  Föreningsmedlem
 • Antal år inom saltvatten
  12
 • Akvarievolym
  0
 • Akvarie mått
  -
 • Akvarietillverkare
  -

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sänker till 1000kr Skickat från min iPhone med Tapatalk
 2. vi ska se över hastigheten på servern. Anledningen till att det är "oläst innehåll" är att vårt Plugin för översättning (engelska till svenska) förstör tidsangivelsen och vi har valt att stänga av den och översätta själva istället.
 3. det blir ofta en platsfråga gällande storleken på skummaren. många föredrar att dimensionera i överkant. jag personligen dimmar efter hela systemet och i överkant. dock tror jag olika tillverkare resonerar olika och det finns ingen "standard" för tillverkare att hålla sig till, så jag antar att de är deras egna (bästa) gissningar som hamnar i specifikationen för skummare.
 4. hur stort kar har du? jag hade tagit det väldigt lugnt med nopox. du kan väl köra Brightwell Microbacter 7 veckovis (recept står på flaskan) för att tillföra mer baktierer. min vanliga rekommendation: ta det lugnt i början
 5. jag vet inte hur effektiv en DSB är, men jag tänker att ett refugium borde vara betydligt mer effektiv. doserar du på med nitrat samtligt med doserpump, så kan du nog få ner fosfatet också. har för mig att olika alger var olika effektiva på nitrat och fosfat. kan ha fel eller så var det bara en missuppfattning.
 6. jag brukar gå efter ATI:s rekommendeationer. https://www.atinorthamerica.com/blog/combos-4-bulb-fixtures/
 7. Tack litar inte riktigt på konstruktionen (5st skruvar upp i glespanelen bakom takgipset) Höjden justerades igår. sitter numera ca 20cm över vattenytan. jag ville bara se att rampen inte ramlade ner, så den fick hänga ett dygn innan jag började justera höjden. spridningen/inblandningen blir bättre när rampen sitter högre upp också. ja, det känns som ett bra val och prisvärt (i inköp). den kom med uppsättningen ATI-rör: 2st Aquablue special, 1st blue plus och 1st purple plus. ger ganska så vitt sken. har kompencerat en del med LEDDarna för att få in mer blått. lurar på att byta ut ett Aquablue special mot ett Blue plus
 8. Så var belysningen på plats också. Dock blev det lite ändringar. Hänger nu en beggad Pacific Sun Hybrid med 4x80w T5 + 4x145w LED. Kommer bara köra leddarna på max 50% har jag tänkt. nu går de på 25% till att börja med. tar bort "feg-plankorna" när jag är säker på att rampen blir kvar i taket! ligger ca 15 fraggar vid framsidan som skall limmas upp när jag får någon timma över till detta. tack @niki68 för fina fraggar. lite förbrukning sker i karet också, så har dragit igång ballingen (ATI) via mina gamla GHL-dator
 9. @Lasse Gällande att begränsa Köp och Sälj endast till betalande medlemmar (Stödjande), så omvärderar vi detta ständigt. Dock är vår avvägning just nu att vi föredrar "mer trafik" före att vi har möjlighet till någon mer betalande medlem. Vår stora utmaning är inte ekonomin (så klart prioriterad), men det är mer att vi behöver få hit mer folk. Och vi tror att vår Köp och sälj kan vara en "inkörsport" till vårt forum. Men som sagt, om vi omvärderar detta ofta.
 10. Bästa forumsanvändare! Nu har jag varit ordförande i ca ett år för föreningen Saltvattensguiden.se och jag tänkte ta tillfälle i akt och berätta lite vad som pågår "bakom kulisserna". Aktiviteten på forumet har varit stabil de sista 3 åren. Innan dess hade vi ett par år med väldigt hög aktivitet med många annonsörer och Stödjande medlemmar. Dock har vi tappat en del användare, eller rättare sagt, jag tror att många nybörjare hamnar på sociala medier istället för att går med på "guiden". Anledningen till detta tror jag att exempelvis Facebook är mer lättillgängligt. Jag tror aldrig vi kommer kunna mäta oss med deras tillgänglighet, så vi måste arbeta på andra områden som de inte kan konkurrera med. Det vi har som styrka är alla ni användare med all rutin och engagemang, samt ett väldigt stort forum med massor av information. Vi har också en "köp och sälj" som tillåter försäljning av levande djur, vilket inte är tillåtet på Facebook längre. Vad kan du som användare göra för att bidra till vårt fantastiska forum? Informera "saltisar" du träffar om att guiden finns och gör gärna lite reklam för oss Öppnar en ny butik eller om en butik startar en saltvattensavdelning - gör lite reklam för oss. De får gärna höra av sig till mig eller någon annan i styrelsen för mer information om sammarbete. Fortsätt vara aktiv och skriv gärna. Hellre lite kort, än inget. Om du inte redan har det, starta gärna en egen tråd om ditt akvarium. Bidra med en liten ekonomisk summa - d.v.s. bli en "stödjande medlem". Läs mer här Vad gör vi i föreningen just nu för att öka aktiviteten och förbli ett levande forum? Nybörjarguiden - Just nu pågår ett arbete med en nybörjarguide som är tänkt att vara tillgänglig för stödjande medlemmar och annonsörer (butiker, organisationer m.m.). Vi hoppas att denna skall göra att vi syns lite mer och förhoppningsvis hjälpa nybörjare lite på vägen. Saltvattensbladet - Vår ambission är att vi skall skicka ut detta till våra stödjande medlemmar 4 gånger per år med nyheter inom hobbyn. Dekaler - Vi gör reklam genom att dela ut dekaler till butiker. Har du en butik som behöver en dekal, skicka då ett PM till oss. De behöver inte vara annonsörer, utan vi vill bara nå ut till så många som möjligt. Sociala medier - här arbetar vi även med att vara synliga. Övriga aktiviteter som pågår. Forumet kommer uppdateras inom kort till ny version Vi ingår numera i ett grupparbete tillsammans med SARF gällande nya CITES-regler Vill Du vara med och bidra till vårt forum mer aktivt? Skicka ett PM till mig. Vi behöver engagerade medlemmar i föreningen som kan hjälpa till att bidra. Din kunskap inom hobbyn är inte det viktigaste. Just nu skulle vi behöva någon som gillar att marknadsföra på sociala medier ännu mera. Stort tack på förhand, //Fredrik Liljedahl, Ordförande för saltvattensguiden.se
 11. kommer att åka upp till stockholm onsdag och tillbaka till skåne på fredag. har möjlighet att ta med mig alla objekt utom akvariet.
 12. Bubbleking mini 160 såld Skickat från min iPhone med Tapatalk
 13. Välkommen och välkommen tillbaka till hobbyn. Det finns ett par RSR till salu i Stockholm har jag sett.
 14. Säljer nu av en hel del teknik som inte kom till användning i mitt nya system. Bubbleking Mini 160 med nytt motorblock 4000kr : Detaljer här! Bubbleking Supermarine 250. 6000kr: Detaljer här! Pacific sun Hybridbelysning - 8x24w T5+ 75w LED 3000kr: Detaljer här! Fauna Marine Zeomatic 2,2 liter för Zelith-media. 1500kr: Detaljer här! Blau mediareaktor ca ½ liter. inkl helt tyst pump. 500kr Ny Membranventil 40mm. Nypris ca 1200kr. mitt pris 600kr Akvastabil 250 liter med skåp. 1500kr. Detaljer här! Finns i Höganäs. Mindre/lättare saker kan skickas.

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...