Gå till innehåll

nike83

Styrelse
  • Antal inlägg

    4 972
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Dagar vunna

    161

nike83 vann senast den oktober 21

nike83 hade det mest gillade innehållet

Följare

Om nike83

Profilinformation

  • Förnamn
    Fredrik
  • Stad
    Höganäs
  • Stödjande medlem t.o.m
    Föreningsmedlem
  • Antal år inom saltvatten
    12
  • Akvarievolym
    0
  • Akvarie mått
    -
  • Akvarietillverkare
    -

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

nike83's prestationer

KH-guru

KH-guru (14/14)

  • Hänger på SVG
  • Snorklande nybörjare
  • Skrivkramp Rare
  • Bidragande clownfisk
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

1,8k

Omdöme

  1. sedan efter ett par dagar så lugnar skummaren ned sig igen, och då kan man sätta tillbaka koppen. jag har upplevt att fosfat har stigit efter dosering (gissar på att cyano binder en del fosfat)
  2. Idag blev det byte av lysrör. Fick även byta ut båda ballasterna, då en kanal stängde av sig efter 15 min. Detta problem hade jag tidigare med ATI-rör, men i och med att Pacific sun påstod att det var en dålig batch, så körde jag då med KZ rör utan problem. Nu var dock problemet åter men nu med KZ rör. Det verkar som att de blåa rören drar mer eller blir varmare är min slutsats. nya rör, ballaster och rengjord ramp. Dock har den börjat att rosta på undersidan, så får se hur länge den har kvar. Men rampen funkar väldigt bra, och en motsvarande belysning med Led kostar typ 30kkr…
  3. Nytt ICP inkommit. Kan konstatera att mitt kar drar extremt mycket strontium, alternativt så har Triton glömt denna kemikalie i sin Core7. Oavsett så har jag gått över till @jonasroman:s balling istället. Det blev ohållbart att köpa så mycket kemikalier och kostnaden börjar skena. Nu ska jag dosera Sr och dra ner på Ca rätt kraftigt. 2024-10-06.pdf
  4. kul, och välkommen över till den "salta" sidan ! mitt bästa tips är att inte ha bråttom. det tar sin tid innan karet blivit stabilt. nästa tips är att hitta en kompis/mentor för salt, i din fysiska närhet som kan hjälpa dig ge dig tips. lycka till !
  5. Hej Nu var det läng sedan jag skickade till AF, men har för mig att det tog över en vecka till både dem och Triton. Fauna marin har jag alltid fått svar på under en vecka.
  6. Detta är fortfarande aktuellt. Vi är nu lokaliserade i huvudsak i Stockholm samt Skåne. Strategiskt skulle föreningen önska en eller flera medlemmar i Göterborgsområdet också. Har du frågor, eller är bara nyfiken så är du varmt välkommen att ta kontakt med mig via PM. //Föreningen Saltvattensguiden
  7. ditt Ca är ju skyhögt! tror det är direkt farligt för koraller. har du koll på din salthalt? jag har haft problem med ATI-rör. en batch med blåa rör funkar ej i min armatur. ATI vägrade svara Företagsakvarium trots flera påminnelser. Pacific sun sa att det var flera som hade problem med deras rör. funkade klockrent med KZ-rör istället.
  8. Uppdatering efter sommaren. Karet rullar på och näringsvärdena är på nedåtgående. Nitratet var uppe i 14 och fosfat på 0.1 efter installation av stag i framkant. nu är nitratet nere på 3 och fosfaten på ca 0.03. färgerna börjar komma fram nu ordentligt, men jag måste se upp så de inte blir för låga. Dock funderar jag på att minska på kejsarna, då ingen millepora har någon PE.
  9. ett sådant stort vattenbyte skapar så klart en stor förändring och vilken i sig inte är bra. dock har du minskat risken för att det är något i vattnet som gör att dina koraller dör. dock är risken att du gjort vattenbyte med ett salt som kan vara din felkälla från början. vad kör du med för salt?
  10. blir svårt att ställa in skummaren på en bra höjd utan bafflar. problemet med liten sump är att man behöver en bra volym för returpumpen för att klara av avdunstningen av vatten, då det är där vattnet kommer försvinna/märkas när vattnet dunstar.
  11. Wow! riktigt fint! ser ut som ett reklam-foto för systemet !
  12. tror dopp av foderautomat ej är något att oroa sig för.
  13. tror röda havet har betydligt högre, så är väldigt tveksam till att lite hög salthalt orsakar fiskdöd. men så klart om salthalten höjs snabbt och andra parametrar är dåliga, så är det väl inte omöjligt att det får "bägaren att rinna över". jag tänker att VÄS/kolkälla bidrar till cyano, då det är mat för bakterier. på sommaren om det är extremt varmt, så kan du ju alltid stänga av några lysrör. det dödar inte koraller om du har lite för klen belysning några dagar (moln).
  14. riktigt tråkigt. jag hade samma problematik för ett år sedan. alla SPS:er dog helt plötsligt. hittade aldrig någon riktig orsak. blev till slut nästan paranoid och gav upp. då slutade det att dö... ingen hjälp, men du är inte ensam iaf. mina tips är att: se till att du har näring och bra vatten. ta bort alla onödiga tillsatser. se till att belysning och cirkulation är Ok. byt mycket vatten
×
×
  • Skapa Ny...