Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

webdiddy

Medlem
 • Antal inlägg

  122
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  1

Anseende bland gemenskapen

37 Good

Om webdiddy

Profilinformation

 • Förnamn
  Tony
 • Stad
  Göteborg
 1. nano

  Då får det bli att även köpa en sån. Jag får helt enkelt ha lite av varje så får man bara se och hoppas, det enda jag vet är att jag inte villa ha den (snart dem) i hörnet då det ser sjukt tråkigt ut samt att jag hört att de kan få för sig att hoppa ur karet.
 2. nano

  Ja, anledningen att jag inte vill ha anemon i dagsläget är att mitt kar är fortfarande så pass ungt och har kanske inte har de stabilaste vatten värdena, jag vill inte riskera att anemonen dör och tar med sig allt annat.
 3. nano

  Har en fråga ang clowner. Skaffade en clownfisk igår, ganska liten så förmodligen ganska ung. Sen jag släppte i den i karet har den bara simmat in mot det främre vänstra hörnet förutom i natt när den var inne vid stenen och simma. Jag googlade snabb på detta och läser om massvis av folk som har samma problem, en del upp emot flera år Inte jätte kul att ha en clown som gör så där. En tanke på lösning är att jag tänkte skaffa en lite större euphyllia och försöka få clownen att flytta in i den. Nån annan som har erfarenhet av detta?
 4. nano

  Ang min pepparmints räka, kan inte längre se några glasrosor alls, dock kan dt finns några kvar. Min fråga är: när det är slut på glasrosor, vad äter den då? Funderar kanske på att byta bort den när den uppfyllt sitt syfte.
 5. nano

  Nån som är nyfiken på easy life easy start? Vet ej om jag vågar använda det igen, vill liksom inte plåga allt levade. Jag kontaktade dem just för jag inte var riktigt nöjd, detta är ett utdrag av vad jag skrev. I recently added Easy Life Easy Start to my reef tank. I followed the instruction carefully. As soon as the liquid hit the water all my live stock started panicking, my peppermint shrimp turned all white and started swimming around like crazy and finally stoped and rested by one of my streamers, my snails also started to move around really fast and almost tried crawling out of their shells. This can't be normal can it? This morning they where all still alive, thankfully. But it seams like the liquid is really irritating them, almost burning them.
 6. nano

  Japp den lever, frugan hade sett den på glaset imorse vid 06.00 tiden. Phew, nu slipper jag bli hemsökt av snäck demonen!
 7. nano

  Slängde just ett öga till på den "bortappade" snäckan, den har faktiskt rört på sig, dock extremt lite, den verkar slö som fan, typ nära döden, nått jag kan göra för att liva upp den tro?
 8. nano

  Ja. Jag tänkte även så dock så är möjligheten stor att den är fastkilad.
 9. nano

  Okay, den döda snäcka är nu hittad, ser ut som om den sitter fast upp och ner i en liten ihålighet bland stenarna. Först trodde jag att den lever för den sitter fast upp och ner men den rör inte alls på sin "snabel" samt att den varit borta i typ två dagar så den lär vara död. Då kommer frågan, ska jag jobba mig med att baxa ut den och slänga den eller ska du få multna bort och hjälpa till med cyclingen?
 10. nano

  Jag har ju även Easy Life Easy Start, ska jag är det typ samma sak som Seras Nitriveck? Kan man över dosera Easy Life Easy Start? Har bara kört med den två gånger, en gång i gamla karet (fluval) dag 1. och en gång i också det gamla dag 2. Jag tog ju med vattnet från mitt gamla kar samt ca 60L vatten från det etablerade karet (aqua medic). Eller ska jag het skippa Easy Life Easy Start, och köpa hem Seras Nitriveck istället, eller Red Seas startbakterier? Ooooh, så många val
 11. nano

  Tack Lasse! Hahaha. Jag ska hålla koll på karet i natt, sätter klockan på 02.55 Hoppas jag slipper bli hemsökt av snäck-demoner, låter jobbigt! Jag ska köpa in Seras Nitrivec. Har hör massa gott om Dr. Tim's Aquatics annars, är det samma sak typ? Ska fortsätta mäta nitriten.
 12. nano

  Men hur vet jag när man vågar stoppa i fisk med gott samvete? Vad kan hända om jag har en död snäcka i karet som jag inte kan hitta?
 13. nano

  Vilka värden är bra att hålla koll på så här i början? Och var bör de ligga?
 14. nano

  En av mina snäckor är spårlöst försvunnen. Har nog inte sett till den på kanske 36h nu. Har titta så noga jag kan bland stenarna utan att ens skymta den. Han gick vilse ungefär samtidigt som jag stoppade i pepparmintsräkan, kan det ha ett samband?
 15. nano

  Satte I en betydligt starkare streamer och nu är vattennivån lägre i sumpen, dock så väsnas streamern som fan. Vibrationer I sladden fortplantar sig i skåpet så det låter som en bil på tomgång. Jag tar gärna tips på en tystare Streamer som inte kostar skjortan, den behöver ej ha kontroller.