Gå till innehåll

L00P

Medlem
  • Antal inlägg

    26
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Okaj, skönt att det inte bara e min skummare som ballar ur då. Annnars sköter sig akvariet fint, klart det händer ju inte så mycket med bara en död sten i.. När lönen kommer så blir det av att köpa LS. Annars händer inte så mkt just nu.
  2. Jo, sen e vattnet lite gulaktigt nu också..
  3. Blandar saltet nu, funkar okaj än så länge.. håller på att finjustera salthalten.. there soon. En grej bara.. Jag har miljarder pyttebubblor som kommer från skummaren, i manualen står det att det kan bli så och ofta beror på saltlösningen.. detta ska ge sig efter några veckor.. och så ska man ha luftventilen på max under tiden..
  4. Fint ditt akvarium börjar bli nu.. , like it alot Jag har inte ens börjat med inkörningen..håller på o duttar med saltet nu.. Men jag har en död sten i ialla fall... så den tittar jag på tills jag tröttnar... och ser när saltet virvlar omkring o löses upp..
  5. Kan ju iofs flytta sanden med handen där LS ska vara, har hört att man även kan ha en frigolit-bit mellan stenen och glasbotten? Har inte riktigt bestämt hur jag ska göra med LS än, eller hur mycket jag ska ha,... hoppas jag inte häller i för mycket salt eller nåt imorrn. En sajt under uppbyggnad som kan vara rätt bra o ha till hands är Reefpedia.com Vad den handlar om e la rätt uppenbart, ni som e kunniga om de olika fiskarterna kan la skriva in lite där.
  6. Om jag gjort rätt nu så ska man se mitt akvarium tagna med kass mobilkamera så länge..alla vill ju se bilder till varje pris så då får de skylla sig själva.. Som ni ser har jag inte fyllt på allt vatten än, ska fylla i resten imorrn, sanden/substratet e på plats... testade mina 2 pumpar..funkar fint,.. doppvärmaren fungerar.. Ljuset,.. mjo,.. det e lite provisoriskt om man säger så.. ska ordna nån T5 belysning senare.. Imorrn så åker resten av vattnet o saltet i o sen e det la iväg o skaffa en LS eller 2, släcka lampan o rulla tummarna.. Skummaren får jag testa imorrn när jag har fullt med vatten...
  7. Inga fler haj-gaps tillägg? Akvarie-synpunkter tar vi i min "start av 112 Liters akvarium" - tråd.
  8. Jo, jag hittade dunkar på JULA till sist för 99:- för 25L. Ska försöka posta bilder när jag har fixat min usb förlängningssladd till webcamen.
  9. Så, nu har jag ialla fall fixat min skummare, så nu e det klart. Blev en Deltec MCE 300. Installerade den igår, nu ska jag iväg o hämta häften av mitt vatten. Tar tid det här att komma igång...
  10. Mjo,. MH lampor säger de blir varmare.. samtidigt så ger de ett finnt skimmer i vattnet sägs det. =) Så många val...
  11. Dagens irritationsmoment: Har ni också undrat hur en 25 liters plastdunk kan kosta 175:-???? borde inte kosta mer än 25 - 50 spänn...
  12. Köper nog skummare direkt ändå. Ska få låna $ av kompisen så behöver man inte bekymra sig mer om det. Lutar skarpt åt Deltecs MCE 300 eller vad den nu exakt heter? Ska vara en rätt ny modell. Sen när jag kört in akvariet så e det dags att fixa ljuset..har man en månad att fundera... antingen att man beställer en T5 armatur eller att jag köper en begangnad Gieseman MH/T8 combination, kunde få tag på en bagangnad sådan för 1800:-, sägs ha gått i 3-4 månader... som man hänger via nån slags tråd från taket.. sett många bilder på sådana akvarium,..verkar poppis.. Fast T5 e nog billigare i drift..
  13. Jasså?... Hmm.. Mjo,.. du menar man klarar sig med 2 pumpar endast, lite sand o LS första månaden då... ingen skummare?... Måste sova en liten stund innan jobbet, får la kolla upp det imorrn eftermiddag.. =)
  14. Ja, det ska bli sköj o se när man kommer igång. Ska följa den här tråden också. Tur man hittade detta forum så man har folk o tjöta med om sina funderingar kring saltvatten. Nä, nu ska jag ta en liten "nap" innan jobbet.. alltid lika konstigt o dra till jobbet klockan 23:30. Måste ju hinna tanka hem mina saltvattens podcast från www.talkingreef.com så man har nåt meningsfullt o lyssna på på jobbet.
  15. Mjo,.. man skulle ju kunna ta pumphuvvet bara men den e lite klen bara 450L/H tror jag.. Men visst.. i och för sig hade man ju sparat 370 spänn där om jag skulle använda den istället.. 1000L/H och en 450L/H... undra om det räcker att få fart i 112 liter? Ingen aning faktiskt.. går mest på rekomendationer från akvarieaffären.
  16. Hehe, ja du har också den boken ja,.. =) Den verkar rätt ok.. tänkte jag skulle försöka följa hans anvisningar med uppstarten av akvariet rätt noga. Så trist att behöva vänta tills lönen kommer o jag kan köpa skummare..Grr.. Allt annat e ju i princip på plats. Sålde mitt PS2 så nu kan man ju köpa den andra maxi jet pumpen också så har man det gjort.
  17. Okaj, kanske kan lägga den pumpen helt åt sidan då. Bara köra med 2 Maxi Jet 1000L/H pumpar och skummare...
  18. Har följt den här tråden nu med dess tester och salt o Ca o grejer.. =) Ska börja med att blanda till mitt salt sen när jag köpt min skummare vid löning o kan börja sätta igång. Känner mig lite svettig i pannan redan när man ser vilka bekymmer man kan få... =/ Mitt salt e inhandlat o oöppnat, och det är inte Red Sea tack o lov då utan Tropic Marine "Pro Reef" 4kg 235:- Hoppas man får mer tur med det... Det där med Osmos har jag inte lärt mig riktigt än men tänker handla mitt vatten av min lokala saltvatten affär. (destillerat vatten) hoppas det funkar lika bra..
  19. Jo, jag tänkte jag skulle ta en bild med min webcam. Så folk kan se hur akvariet står, synpunkter etc. Märket på själva akvariet e AQUA-EL... nåt polskt tror jag. E det bra/dåligt?.... Pumpen som följde med är av samma märke o den utstrålar ingen kvalitet direkt.. den hade jag ju sönder när jag pilla lite på den... Hoppas det inte läcker bara, men det e la ovanligt med nya akvarium. Tänkte på det här med mekanisk filtrering...det gör man väl bara under inkörningsfasen? Sen kan man lägga undan den... eller ta bort filtret o använda som cirkulationspump?
  20. Jo, jag följde hela den tråden för några dagar sedan. intressant läsning. Funderar på en DELTEC MCE 300 skummare.. jag vill av nån anledning ha en sån skummare som hänger utanför.. Är inte dem lite lättare att rengöra en en sån "vanlig" typ. Ett sånt rör som är inne i akvariet? Det skriker "newbie" om mig nu men det bryr jag mig inte om. hehe Fast en sån kostar över 1500 ialla fall... =( Där ingår ju nån slags pump ialla fall.. Ska man ha den andra typen får man la köpa till en luftpump också?
  21. Jaha, då var det dags o sätta igång med akvarium igen. Har inte riktigt all utrustning än för att sätta igång akvariet men när lönen kommer e det la dags. Har satt upp akvariet med frigolit under ialla fall, har köpt 1 pump än så länge "maxi jet" 1000L/H, tänkte köpa en till likadan senare, salt "tropic marine - Pro-Reef", saltmätare, tempmätare, timer. Doppvärmare, håv och nått filter ingick men filtret verkar kasst, sprack i plasten när jag skulle inspektera den lite!? Jaja, tänkte ändå bara använda den under inkörningen tror jag. Det jag behöver inhandla är en skummare och destillerat vatten innan jag sätter igång antar jag (och levande sten förståss). Senare tänkte jag skaffa en bättre ljusarmatur än den som ingick, antingen en T5 armatur eller bagangnad Gieseman MH/T8 combo. Undrar om man kan köpa en USB förlängnings-sladd till webcameran så man hädanefter kan börja ta bilder?
  22. Tror jag struntar i att lägga in det i akvariet vid närmare eftertanke. Kan ju ha det ovanför akvariet istället som någon sa. Ja, då har man inhandlat akvarium 112L, salt, pump, håv, filter, timer, tempmätare, saltmätare.. Behöver la en skummare också innan jag kan köpa levande sten, destillerat vatten o börja med inkörningen.. kanske borde starta en ny tråd för detta ifall nån e intresserad?
  23. Okaj, haj gapet e ju kokat från början om man säger när det infångas. Men det e klart det kanske inte skadar o koka, det har ju hängt på väggen i minst 7 år så det e la lite dammigt också. Jo, det e där man hittar podcast och videopodcast. De är inte separerade utan vissa avsnitt står det video podcast eller videoclip. Jag gick igenom hela deras beslysnings serie, tror den e i 6 avsnitt som behandlar allt från T5, T8, HQI och andra grejer jag inte kommer ihåg.. verkligen grundlig genomgång av hur allt fungerar. /L00P
  24. Låter gött. Om det vittrar sönder efter ett tag gör la inte så mycket, känns bara bra att "återlämna" det till naturen så att säga Jag frågade killen som äger Ciklidhuset här i Lerum och har för mig att han sa att det inte borde påverka akvariet särskilt negativt. Men ju mer man läser om saltvatten ju mer nojig blir man om vad man har i akvariet. Ska bli spännande att sätta igång, jag köpte den där boken också, saltvatten för nybörjare eller vad den heter, och läser på internet och på jobbet lyssnar jag på podcast som jag tankat hem b.l.a "Talking Reef" som e otroligt bra, de har även videoclip om olika saker. Så jag får en massa info om saltvatten kontinuerligt för att begå så få misstag i början som möjligt.
×
×
  • Skapa Ny...