Gå till innehåll

heyking

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Vi skall byta från Euroline som är seb´s inlösen när det gäller internethandel till DIBD/BABS som är förneingssparbankens inlösen och de uppgifter som vi har av våran bankman är att de håller pengarna i 2 veckor. Euroline som vi sammarbetar med idag håller pengarna i 30dagar.
  2. Jo, dom tjänar bra pengar på detta medans vi småföretagare får ligga på dyra krediter istället.
  3. Tänkte att jag skulle sticka in med en tanke eftersom jag själv driver en e-butik. Jag personligen handlar bara med kort när jag handlar på nätet, anledningen till detta är att mellan säljaren och köparen så står det alltid en bank (kortinlösare). När du som kund handlar av mig så kontrolerar banken att det finns täckning på dit konto och sedan så godkäns köpet. Därefter så tar det 30 dagar innan jag som säljare får pengarna av banken just för att förhindra att bluffar uppstår. Euroline som vi använder oss av har 30 dagar och jag tror att debitec som är föreningssparbankens inlösare har 14dagar innan säljaren får sina pengar. Skulle man då upptäcka att det är något lurigt efter 10 dagar, t.ex att man inte har fått sina varor så kontaktar man först säljaren och om han inte vill hjälpa till så kontakter man den bank som inlösenavtalet finns hos så kan dom frysa utbetalningen till säljaren.
  4. Är en glad nybörjare som håller på att planera sitt första saltkar, finns det någon i borås eller närligande som kör salt som man skulle kunna få hälsa på hos och få lite ideer av. Själv bor jag i Svenljunga!
  5. Men gör "våg maskinen" att man behver mindre cirkulationspumpar eller blir det samma.
  6. En annan sak som jag har funderat på är om man kör en "Våg maskin" hur fungerar det då med skummaren????
  7. Har du någon aning om hur mycket en "våg maskin" gör om man jämför med cirkulationspumpar??
  8. Då borde ju 4 st vara okej, 2 st högt & 2 lågt.
  9. Hur många tror du jag behöver, 4 st ??
  10. Vad tror ni om detta när jag skall starta upp mitt saltkar. Jag är helt nybörjare på detta med salt så jag tar gärna emot synpunkter på vad jag behöver och inte. Det enda jag vet är att jag vill ha lite saker i akvariet och jag vill inte ha någon sump. Hade tänkt mig ett percula 120 först men detta borde ju ge mer plats och bara två "Hydor koralia" i karet. Akvarium 450-500L AM Aquastarlight T5 120 cm 2st Hydor Koralia 4 4600 L/H Skummare Deltec MCE 600 LS ca 70kg
  11. Ok, satt och läste den tråden halva natten igår
  12. Freddi: Tyvär så har man ju en sambo (hoppas inte hon läser på detta forum) som kräver att akvariet skall passa in i inredningen så man får väll fråga henne först annars åker väll både jag och akvariet.
  13. Posta gärna lite bilder på hur ditt percula 90 ser ut, alltid ´roligt att få lite inspiration.
  14. Vad finns det för fabrikat som säljer färdiga lösningar med sump under???? Jo, man har ju läst en hel del här på forumet, tanten har redan börjat tröttna på mitt eviga prat om saltvatten akvarium
  15. Hej och tack för välkommnandet! Anledningen till att jag vill ha Percula eller liknande är för att jag helst inte vill ha en massa saker synliga i akvariet. Då kanske man skall vänta tills det dyker upp ett bättre begagnat, jag har inte bråttom att få igång något utan det får ta den tid det tar bara det blir bra. Jag skall hålla tråden uppdaterad hur det går i mitt sökande.
  16. Tänkte att jag skulle starta upp ett saltvatten akvarium, eftersom jag anser mig själv vara mer tänkare än teknisk så hade jag tänkt att inhandla ett Percula 120 för att slippa bygga en massa själv. Skulle vara tacksam för synpunkter på hur detta akvarium är och om ni har några tips på var man kan köpa detta billigast. Kanske någon har ett begagnat?
×
×
  • Skapa Ny...