Gå till innehåll

gudis

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Jo luft är inte bra att kyla med, man måste ta vattnet som är i karet och inte ha för högt tryck på vattnet i slangen. Så en extra liten pump som har ett mindre flöde så att man har en konstant cirkulation på slingan av slang. Saltvatten är ju en bra köldbärare. Men det kan vara som någon ovan sa att man måste ha en massa slang för att det ska vara lönt. Man får testa sig fram.
  2. Hmmm, har jobbat med kyla innan och kommer ihåg att vi använde en typ av pneumatikslang som är hård och av plast - den borde man kunna göra en spiral av och ha i din kylare för att sedan gå i karet. Slangen fanns i olika dimensioner men runt 10mm invändigt borde funka. Man kan göra en spiral som är ca 30cm i diameter.
  3. Jag har länge viljat ha en mantis men det har inte blivit av förrän nu när man flyttar till större och inser att det kan bli rätt tomt i hobbyrummet, sedan är ju inte mantisen lika petig heller har jag läst.
  4. Jag vill ha en mantis men har inte ens ett akvarium ännu. Jag är mycket sugen på det här med saltvattens akvarium. Men jag ska flytta snart och innan dess blir det inget akvarie. Förresten läste någonstans på nätet att om man vet vart räkan är så kan man ta ut den stenen och lägga den i ett kar utan vatten och med en vattenspruta spruta färskvatten i hålorna. Det ska inte behövas mycket sötvatten för att räkan ska flyga ur sitt hål. Men passa fingrarna bara, plocka den inte utan handskar eller håv..
×
×
  • Skapa Ny...