Gå till innehåll

System_Infected

Medlem
  • Antal inlägg

    51
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Hej! Vet inte var tråden hör hemma men köpte lite zoas (fire and ice) för nån vecka sen. Och upptäckte nu att en mun verkar vara skadad. Det jag undrar är om den "bara" är skadad eller om det kan vara någon parasit? Självklart doppad när jag kom hem. Tänkte även doppa alla zoas i helgen just in case men tänkte om någon annan råkat ut för samma sak? Tack!
  2. Så där! Så blev det. Jag är rätt nöjd faktiskt - mer plats för koraller, mer sandyta och mindre sten i sanden. Korallerna är rätt ledsna nu dock, hoppas det ser bättre ut imorn. Vad tycks?
  3. Scapeade om igår, my god första och sista gången hoppas jag. Fixar en bild ikväll
  4. Jag har en sarcophyton, en rhodactis och lite zoas sen har jag en grön BTA också Vad körde du?
  5. Samma här, kört riktigt långsamt men för någon vecka sen blev det lite koraller därav rescape-behovet. Vill få det gjort innan jag fyller i mer
  6. Jo garanterat. Tuffar vidare med denna tills möjligheten till större (3-400l) finns. Fortfarande så sjukt mycket att lära
  7. Verkligen gått några månader och man är redan sugen på större. Älskar karet dock men man måste ju få drömma
  8. Snyggt! Det är något sånt jag vill ha men måste planera det noga med tanke på det begränsade utrymmet i ett RSM130d
  9. Tack! Jag rapporterar hur det gick när jag är klar har lite saker att inhandla först.
  10. Tror ni det räcker att typ spruta saltvatten på stenen så den är fuktig om man vill lägga ut scapen utanför tanken innan man gör det i tanken? Bör jag plocka ur mina koraller (4 koraller), fiskar (2 clowner) och min anemon eller är det bäst att låta dom vara kvar i karet?
  11. Tror jag har både konstgjord och naturlig sten. Vissa ser ut att vara gjorda av typ cement
  12. Jag vill försöka få till nått mer intressant, kanske är värt att offra lite algskrapning i bakre hörnet eller nått? En annan sak jag tänkt på, när ni scapear om, hur gör ni för att hålla allt levande? Är det hinkar som gäller?
  13. Jo precis, det är det jag har tänkt på också men känns bara som om jag får en stor hög med sten vad jag än gör Gillar hur du fick till dina terasser!
  14. Snyggt med BTN! Har du epoxat ihop allt eller har du pluggat det?
  15. Water only.. Den var ny. Låter rätt smart dock, lär förenkla städningen extremt mycket!
  16. Tjena! Går och funderar på ny scape och skulle vilja se lite inspiration. Har ett 130D och är inte helt nöjd än. Få se vilka lösningar ni kommit på! Peace!
  17. Tjena! Gått ett tag och lite smått och gott har flyttat in. Några zoas (favoriterna no doubt), en rhodactis, en sarcophyton och en grön BTA. Något som jag kämpat med länge och tillslut hittade lösningen till var nivån i "sumpen". Pumparna pumpar ut mer en som sugs in och då fyller ATOn för mycket och nivån i DT stiger och stiger medans sumpnivån sjunker. Gjort rent allt jag kunnat komma på men blev aldrig bra. Sen läste jag idag på ett engelskt forum om någon som borstat rent insidan av avriningen ("gallret" eller vad man ska säga) med en tandborste. Så jag prövade det och vipps så blev allt bra igen. Alla med RSM kanske redan kan det tricket men om någon stackare bråkar med samma problem som jag hade rekomenderar jag att pröva det. Här kommer lite pics Vacker plats va? Hoppas han växer till sig eller snarare växer ur skrevan kanske. Och favoriterna (watermelon till vänster radioactive till höger). Planen är att dom ska växa ihop sig till en matta av båda sorterna (såg det i inspirationstråden). Blir en till i andra hörnet men väntar på en bra färgkombo. Någon som har några tips?
×
×
  • Skapa Ny...