Gå till innehåll

sabina

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Hej!! Jag har innan ställt lite frågor här om vårat västkustakvarie som jag och några kompisar har i en kurs!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Vi har ett akvarie på 300 L och nu har vi fått tillstånd att få köpa ett kylaggregat så vi kan hålla en låg temp! Vilka tekniska prylar behövs?? Skulle vara jättebra om ni skrev vad de används till också!! <o:p></o:p> Till våren tänkte vi åka till västkusten och fånga in lite krabbor, sjöstjärnor, hämta vatten, sten o bottenmaterial m.m. Är det några mer djur som funkar?? vad ska man mata dessa djur med?? Vi har kollat med Jordbruksverket om vi får ta djur från havet och det var inga problem! Vi hade tänkt oss småsten som bottenmaterial…kan man köpa den på djuraffären eller ska vi ta den också från havet/stranden?? Några växter hade varit fint… inte allt för svårskötta!! Tips på några hade varit bra! Vid byte av vatten i akvariet sedan, hur gör vi då smidigast…kan ju inte åka ner till havet varje månad..J <o:p></o:p> Vet att det är mycket man ska tänka på… men allt ni kan komma på som vi måste tänka på hade varit bra!! Tips o ideer!! J <o:p></o:p>
  2. En till liten fråga...vad ska man ha för ljus i detta akvarium?? Ska man ha vanliga lysrör el. ska de vara något dämpat ljus eller hur e de?! Vilken temperatur ska man ha...de kanske beror på bad man ska ha för djur och växter..eller?! Vilket bottenmaterial är att föredra??
  3. Ja o nåra kompisar ska i skolan starta ett saltvattenakvarie som är västkustinspirerat...vi ska göra det i en kurs som heter Akvaristik, men det här är helt nytt för oss! Så jag tänkte om det är någon här som är kunnig på det området?? Vi ska ha ett akvarie på 300 L. Om någon vet vad man ska tänka på? ev. - vilka tillstånd som behövs? - vad för tillbehör man ska ha? - vilka djur kan man ha som trivs ihop? - växter? - m.m. Alla tips och om någon har ideer är superbra!!!
×
×
  • Skapa Ny...