Gå till innehåll

CizziB

Medlem
  • Antal inlägg

    58
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Ska ta och uppdatera er lite: Det enda jag har gjort är att dra ner belysningstiden så nu lyser det bara 4timmar om dagen och det verkar fungera!! När lyset tändes idag så såg jag att det har minskat, på sanden, på stenarna och på rutan (har inte behövt "skrapa" bort nått)... Får hoppas det fortsätter så här bra. Jag har 4st eremiter i karet... inga sniglar.
  2. Har kollat runt lite och det skulle kunna vara dinoflagellater.... Om jag släcker ner lyset helt så kommer väl inte anemonen och dom där andra sakerna att bli så glada eller? Hur reagerar dom på bara 2h lyse?
  3. Om det nu är cyano, måste man ta bort det eller kan det försvinna av sig själv så att säga?
  4. Gröna bubbelalger har jag haft... men dom var stora som ärtor. Dessa bubblor är väldigt, väldigt små... Kan det vara syrebubblor som fastnat i cyano?
  5. Tog några bilder på karet idag och det bruna.... Vad tror ni? Kiselalger eller?
  6. Den på din bild är lik den som jag har.... bara färgen som skiljer.... Mina var mkt större i höstas innan karet flyttades till mina svärföräldrar. Sen vet jag inte vad som hände med dom.... Men nu verkar dom återhämta sig och växer på sig.
  7. Vilken av dom menar du? Bild två eller tre?
  8. Jag ska försöka ta en bild på botten så ni får se hur det ser ut....
  9. Hittade några bilder på karet.... bilderna tagna den 4:e.... på skivanemonen och nån annan konstig sak vi har i karet...
  10. Inte brunt i sanden... men ovan på.... ser ut som ett brunt lager med slem med bubblor... svårt att förklara....
  11. Jag ska söka så får jag se vad jag kan hitta om skivanemonen. En massa mer elektronikprylar vill vi nog inte ha... om vi inte absolut måste.... Dom där sniglarna, ser dom ut som blodiglar typ i kroppen? Vart kan man köpa dom? Finns dom på Tritons?
  12. Hur sprider sig skivanemonen? Mesta delen av stenen ska vara i sumpen (74liter) och sen resten i själva karet... Sim yta blir det nog till fiskarna, men vi ska ha små fiskar mest typ gobies, clowner mm. Vad för reaktorer menar du? Vi har skummaren ståendes i sumpen... Jo vi har tänk köpa turbosniglar... Sandvändande sniglar vad är det för filurer? Tror jag inte hört talas om dom.
  13. Skivanemonen vi har är med sen första börja och har inte flyttat sig nått från den stenen vi köpte den på.... Vi ska väl fylla sumpen (74liter) och så en del till i själva karet. Så kanske runt 30kg....
  14. Tanken med karet är väl att ha en blandning av koraller och fiskar.... Vi vet inte exakt än. Ska få det här att fungera bra innan vi skaffar nått mera. Men tanken är väl små fina fiskar och andra roliga djur och anemoner och så.
  15. Ska vi våga köpa mer levande sten eller ska vi vänta med det tills akvariet har stabiliserats?
  16. Nej det gör vi inte... Vet att det kan vara en orsak, men hoppas på att det kan gå ändå.
  17. Hej! Kul med en till rospigg med saltvatten! * Nej vi har ingen annan sten förrutom den som fanns i clownhotellet. Först hade vi 5kg ls som var i clownhotellet, sen köpte vi 5kg till och stoppade ner i clownhotellet (det blev fullt). Så dom "nya" fick köras in lite. * Vi kan köra ner till 6h och testa. Nej vi har inga ljuskrävande koraller, har bara en skivanemon. * Nej vi har inga turbosniglar. Hade några förrut men eremiterna tyckte om deras hus och dödade dom. * Vattenvärdena vet vi inte då testerna vi har är tyvärr gamla. Saltet ligger bra iallafall * Sanden är nån form av korallsand och kommer från clownhotellet.
  18. Så här är läget: Vi har haft ett clownhotell i över ett år så vi är inte helt nya på salt men vi kan inte påstå att vi kan särskilt mkt. För någon vecka sedan startade vi ett 118liters plus 74liters sump och flyttade över allt från clowhotellet till den karet (LS, några eremiter och en pepparmintsräka). Nu är det så att allt i karet (sten, sand, pumpar, rutor) brunt och jättefult!! Vad kan vara fel? Skummaren är helt ny och ska klara en volym på 900liter (Red Sea BerlinX2 Turbo tror jag den heter). Vi har inte vågat fylla sumpen med sten eftersom det ser för jävligt ut i resten av karet så det finns bara sten i själva karet. Tempen är nånstans runt 27 grader. Ljusrören (2x39W) har en styrka på 17000k och 9000k tror jag och var först tända i ca 14 timmar men nu har vi dragit ner till 9timmar. Salthalten ligger bra. Nån som har några tips på vad vi ska göra? Nån teori på vad som är fel?
  19. Okej, då är det inget speciellt jag ska mata den med...
  20. Okej... då kan jag vara lugn på den fronten iallafall.... Vad för nått i vattnet är det den filtrerar upp och äter?
  21. Kan den göra nån skada eller är den mer ett "nytto-djur"? Den bor nu i ett 118liters tillsammans med 4st eremiter, en pepparmint och en Blenniella Chrysopilos.... Ska köpa mera fisk senare....
  22. Jag har aldrig sett nått skal efter krabban... så jag har ingen aning om hur länge den funnits i burken. Köpte LS för en vecka sen så det kan ha kommit med då... eller så har den funnits där sen ett år tillbaka då vi sist köpte sten...
  23. Så där såg inte alls min ut... men din var jättefin! Hur stor är den?
  24. Ja typ en sån fast dom blåa på bilden va lite väl blåa och lila... fast det kanske varierar från individ till individ... Fast jag skulle vilja minnas att själva ryggskalet var bredare på den jag såg...
×
×
  • Skapa Ny...