Gå till innehåll

skobeedoo

Medlem
  • Antal inlägg

    131
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av skobeedoo

  1. Håller med dig, min egen erfarenhet är att ju Höggren redox man har ju med avdödning har man av encelliga organismer.

    min egen mätning visar att vid ett redox på över 750 mv är det inte mycket encelligt som överlever

  2. Hej, Jag har hittat en sådan mask i mitt lilla akvarium. Vad ska man göra och hur fångar man den? Jag kan ta upp stenen den bor i, om det skulle finnas något sätt att få ut den ur stenen.

    Förslag på hur jag ska göra?

    har sett att den äter på mina knappar och mjuk koraller i akvariet.

  3. Varför ska man akta sig för den? Jag har något liknande som kommer ut ur stenarna och ur sanden på natten. Har inte sett att dom ger sig på något, Dock ser jag att mina pistolräkor käkar på dom ibland.

    Handlar om specifika arter, dom flesta som påträffas i våra akvarier är helt harmlösa.

    Den som man främst ska akta sig för är Hermodice carunculata.

  4. Nice Länk. kan vi få in sidan permanent i vårt forum?

    Satt uppe halva natten igår, provade att mata med snigel foder men såg inte en skymt av den. Men det är intressant att se alla småsnäckor och kryp som kommer fram och vill käka.

  5. Har alltid undrat varför mina eremiter sitter uppe på topparna av mina sps:er i det akvariet. De kanske känner av att den lurar någonstans och masken kanske har svårt att klättra.

    Gör dina det samma?

  6. Har alltid undrat varför mina eremiter sitter uppe på topparna av mina sps:er i det akvariet. De kanske känner av att den lurar någonstans och masken kanske har svårt att klättra.

    Gör dina det samma?

  7. Detta är konstig, igår satt jag och tittade i mitt karantän akvarium, (ca 1år gammalt) och fick syn på samma mask. innan jag hade fått tag på saker för att få ut den, vart den borta. Nu blir det jakt hela helgen. Ut ska den.

  8. Har nu kört i ett par dagar och kan se att om man kör på för högt försvinner skummet i skimmern. Kan man styra doseringen efter skummet för att få ett bra värde?

    Har även köpt en orp mätare. Ska proben placeras i sumpen, akvariet eller inne i skimmern?

×
×
  • Skapa Ny...