Gå till innehåll

skobeedoo

Medlem
  • Antal inlägg

    131
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Håller med dig, min egen erfarenhet är att ju Höggren redox man har ju med avdödning har man av encelliga organismer. min egen mätning visar att vid ett redox på över 750 mv är det inte mycket encelligt som överlever
  2. Ska man slå ihjäl den eller vad gör jag med den?
  3. Hej, Jag har hittat en sådan mask i mitt lilla akvarium. Vad ska man göra och hur fångar man den? Jag kan ta upp stenen den bor i, om det skulle finnas något sätt att få ut den ur stenen. Förslag på hur jag ska göra? har sett att den äter på mina knappar och mjuk koraller i akvariet.
  4. Varför ska man akta sig för den? Jag har något liknande som kommer ut ur stenarna och ur sanden på natten. Har inte sett att dom ger sig på något, Dock ser jag att mina pistolräkor käkar på dom ibland.
  5. http://www.lantbutiken.se/butik/vattensystem-och-vattenautomat-till-kanin-och-gnagare/5040-vattentank-till-vattenlednig-till-hons.html
  6. http://www.hansbosport.se/Hem/Produkt/102501/Ventil-m-flottor-kompl.anslutning.aspx Här är en som fungerar på vattentryck. Sen kan jag inte se att det inte går att ha metall, då det var till färskvatten.
  7. Finns flera sorter som är i plast, vet att det finns i plast till djurs drikeskar. kolla på Willab eller boule
  8. Varför kör du inte igenom en toaventil. när flottören är upp stänger den för vattnet.
  9. Satt och tittade i akvariet i morse och helt plötsligt fick jag se denna. En Mantis tror jag. vad ska jag göra?
  10. Nice Länk. kan vi få in sidan permanent i vårt forum? Satt uppe halva natten igår, provade att mata med snigel foder men såg inte en skymt av den. Men det är intressant att se alla småsnäckor och kryp som kommer fram och vill käka.
  11. Tänk på densiteten, det gör ju att samma volym kan väga olika.
  12. Har alltid undrat varför mina eremiter sitter uppe på topparna av mina sps:er i det akvariet. De kanske känner av att den lurar någonstans och masken kanske har svårt att klättra. Gör dina det samma?
  13. Har alltid undrat varför mina eremiter sitter uppe på topparna av mina sps:er i det akvariet. De kanske känner av att den lurar någonstans och masken kanske har svårt att klättra. Gör dina det samma?
  14. Detta är konstig, igår satt jag och tittade i mitt karantän akvarium, (ca 1år gammalt) och fick syn på samma mask. innan jag hade fått tag på saker för att få ut den, vart den borta. Nu blir det jakt hela helgen. Ut ska den.
  15. Ok, då får jag fånga den igen, släppte den i karantän burken.
  16. Har tyckt min Hysterix har sett blekare och blekare ut inne vid. Fick ut denna krabba vid vatten dopp. Ska den tillbaks och är ofarlig eller ska den ut ur akvariet? Behöver snabbt svar då jag har den i en glas skål
  17. Undrar när man ska läsa av sprutan vid test av KH. Är det när vattnet börjar bli rosa/rött eller när man inte får mer röd färg i test burken?
  18. Har nu kört i ett par dagar och kan se att om man kör på för högt försvinner skummet i skimmern. Kan man styra doseringen efter skummet för att få ett bra värde? Har även köpt en orp mätare. Ska proben placeras i sumpen, akvariet eller inne i skimmern?
  19. Vill mest få bort den äckliga lukten från skimmarenoch hade tänkt lägga ett kolfilter ovan på locket. tror du det tar bort eventuell ozon överdosering
  20. Har 2 st. super röda skivanemoner som håller på att bli överväxta av knappar. Hur gör man för att flytta på dem eller andra förslag för att inte kväva dom?
  21. Får snart min Ozon generator 200mg/h. Undrar hur jag ska ställa in den. Hur mycket doserar man i timmen? Doserar man dygnet runt?
  22. Har kollat i min burk, men kan inte se några plattmaskar. Jag har dock 2 st. sixliner. Kan det var dom som äter ev. plattmaskar?
  23. Har du kollat RO vattnet. Jag hade höga värden redan på RO vattnet. Ringde kommunen och på något sätt fixade dom det. Har 0 i ro vattnet och 0,10 i karet. gick ner från ca 5,0 till 0,10 på 1 månad utan att göra något annat. Har ingen remover idag. Har dock fortfarande höga nitrat halter.
×
×
  • Skapa Ny...