Jump to content

Adrenalized

Medlem
 • Content Count

  81
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Thomas
 • City
  Skövde
 • Akvarievolym
  450L
 • Akvarie mått
  150*60*50
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  4*80w t5
  2st 10k
  2st 20k
 • Om JA vid skummare - Vilken
  tunze doc 9006
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  ca 30kg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Efter en del surfande på utländska forum så verkar det som om andra också har haft samma problem, diskussionen verkar gå åt att det finns olika arter av Asterix sjöstjärnor, en del inte så snälla mot speciellt zoa's, andra säger att dom bara ger sig på koraller som redan är döende. Men med tanke på hur fort dom gav sig på mina knappar, samt att efter jag plockat bort så många stjärnor jag hittat varje dag, så ser dom ut att repa sig. *Håller tummarna* Kul med fler i området =)
 2. Jag tänkte prova plocka alla jag ser, framförallt om jag ser någon på eller nära någon av knapparna så blir det porslinkarusellen för dom. Känns som om dom har minskat ordentligt i antal nu iaf.
 3. Hejsan tänkte höra om någon har tips på koraller man kan placera i skuggområden? Funderat på att köpa mig en solkorall men blev lite avskräckt av matning "helst flera gånger om dagen".
 4. Kom hem från en liten resa igår, euphyllian hade repat sig och var nästan lika uppblåst som innan. Dock så har min gula mjukkorall dragit ihop sig helt och hållet. Dom där j*vla sjöstjärnorna hade ätit upp en hel koloni med knappar ca 15st polyper ( ser ut som om 2st kaaanske kan överleva). (veckan innan så rök en koloni med ca 10st Red people eater) Hur som helst så hade jag stannat vid en saltbutik på vägen hem och stod med en påse med knappar, green star polyps och en brittle star. plockade bort sjöstjärnorna som satt och åt på mina knappar och la därefter i mina nyinköp. Tro fan att på 2 timmar så satt det sjöstjärnor o smaskade på mina nya knappar igen, så nu blir det utrotning som gäller. Spenderat en stor del av dagen till att plocka bort alla sjöstjärnor jag sett.. vänta några timmar och sen börja om igen. Dom rör sig målmedvetet mot mina stackars knappar så jag vet vart jag ska leta. Tappade räkningen någonstans efter 100 st.
 5. Lite nytt sen sist. För ca 2 veckor sedan inhandlades, 1st Revhummer - Enoplometopus debelius, en liten sten med några Rhodactis? på. 2 små kolonier med knappar och en grön flakväxande montipora. Sen införskaffades även 2 segelfenade mollies för det kändes så tomt. 1 dag senare så blev ena knappkolonin uppäten av massor av små vita sjöstjärnor, (den andra har dom inte rört) Vet inte om jag vågar köpa fler zoa's om dom ska fortsätta tugga i sig av dom. För några dagar sedan så började min Euphyllia vissna ihop totalt. Är det någon som känner igen detta? ( Övriga invånare ser ut att vara OK)
 6. TAADaa.!! -" åh, va fint du gjort, älskling" *hyfsat ironisk ton* Började borra upp i nederkant av röret, då spred sig en härlig svart sörja ut över borret. Ett tungt täcke doftande av svettig apa och ruttet ägg la sig över halva kvarteret ( jag borrade utomhus ). Sedan jag borrat och tvättat av röret så fick en liten sten åka under hammaren, så nu är röret fyllt av små bitar LS. Men resultatet blir nog bra ändå. Jag har allt ett bestånd av div. mini räkor och annat som flydde för livet när jag var i och flyttade på stenen. Hoppas att idén fungerar, har även beställt hem levande copepods, rotifers och mysis. Om någon vet vart jag kan få tag på snygga macroalger så säg gärna till. även webbutiker, verkar va svårt att få tag på?
 7. Jag fick en tanke igår kväll. Pvc röret som revet är byggt på är ju helt öppen i toppen, borde inte detta kunna vara lite småfarligt ? Tänker mest på mina vattenvärden, om div skit ansamlas där i, ngt djur kanske kryper ner och dör osv. tidigare hade jag funderat på att bygga mig en liten podpile. http://www.3reef.com/threads/diy-pod-nursery.144869/ Just med tanken om att jag skulle vilja ha en mandarinfisk. Då slog det mig att jag kanske kan bygga om röret till en podpile. tänker typ, fram med borrmaskinen och gå lös med säg 5-6mm borr och bara massakrera rörbiten och sen fylla upp röret med div små bitar LS. Dels behöver jag inte oroa mig för att ngt större kan krypa ner och ligga och ruttna i röret och dels så får mina pods ett säkert ställe att hänga på. Vad säger experterna? Hiss eller diss? Tänkte fylla upp med sand i veckan så detta skulle behöva ordnas INNAN sanden kommer i pga konstruktionen på röret ( sitter fast på en bit plexiglas ).
 8. Den Gula mjukkorallen köpte jag samtidigt som stenen, känns som om den växt en hel del redan. Det växer en blå svamp på stenen, den har dock inte växt ngt sen den kom hem till mig. utöver detta, så finns : 1 eremitkräfta som följde med stenen. 10 snäckor lite xenia en euphyllia och en rörmask . bild på sidan och en bild på Led rampen som passade i original locket.
 9. Hejsan jag gör ett nytt försök, några år har gått sen förra gången det gick åt helvete. Var nog inte riktigt beredd att lägga varken tiden eller pengarna som krävdes sist. Nu har jag lite bättre koll på vad det innebär att sköta ett saltvattensakvarium. Den största utmaningen är nog fortfarande tålamodet, man vill gärna för mycket, för snabbt. Jag hittade ett beg. rsm 130 på blocket. Den var lite uppgraderad med följande: Bättre Ytavrinning Intank Media basket Tunze 9002 skummare. Sedan bytte jag ut belysningen mot en DsunY LED med wifi kontroller. Blande vatten och stoppade i stenen 2018-01-20 Köpte beg LS här på guiden, och råkade få med en fisk ( visste inte om detta, utan den kom ut efter NÅGRA dagar) =) blev lite chockad köpte en hel "revpelare" eller vad man ska kalla det för, borrat hål rakt igenom stenen som sen sitter ihop med ett pvc rör. Blev en lite udda scape, tror jag gillar den. MEN ett problem är ju att jag får några skuggiga områden
 10. Hejsan är det någon som vet vart jag kan få tag på lite snygga makroalger? Dom webbutiker jag sett här i Sverige verkar inte ha så stort utbud. Räcker det med vattenbyten och lite fisk i karet för att hålla dom? Eller måste man bråka med tillsatser av spårämnen. Är väl framför allt dessa sorter som jag skulle vilja lägga vantarna på : Blue Octodes Macro Halymenia Durvillei Dragons Breath Botryocladia - Red Grape Caulerpa Racemosa Grape Caulerpa Krävs något speciellt för att få dom att trivas? Tänkte mest ha makro alger, mjuk koraller zoas och kanske ngn LPS.
 11. R.I.P fisken. Igår såg det ut som om det hela höll på att vända mot det bättre. Ögat såg bättre ut, men idag när jag kommit hem från arbetet så hittade jag fisken död. Misstänker att det var mitt Ammonium värde som orsakade detta? Karet får nu gå utan fisk tills värdena ser bra ut igen. Snäckor, eremitkräftan och koraller jag har ser ut att må bra allihopa. Tack så mycket för alla snabba svar.
 12. Mäter med salifert. En jävla gissnings lek ibland att tolka dom där testerna, men tycker mig att det är någonstans mellan 0.25-0.5. Sen om det stämmer? Ja, jag vet inte. Jag bytte en "salthink" med vatten igår. kanske blir runt 20l gissar jag. Ser ingen förbättring än. Alla snäckor och min eremitkräfta verkar helt opåverkade vad jag kan se.
 13. Hur länge bör man vänta för att se om vattenbytet gett resultat?
 14. Ska prova, kändes lite tidigt att göra vattenbyte när karet bara vart igång 2½ vecka. Kommer jag inte bara fördröja cykel-tiden på vattnet? Fast hellre det än att fisk stackarn lider antar jag.
×
×
 • Create New...