Gå till innehåll

JoHHo

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Varför är det då svårt att hålla flera av fiskarna i grupp? Har letat lite efter denna infon, men hittar dåligt med info där. Skulle det inte gå att hålla några pincetter i grup om 4-6 individer och kanske nån kirurg i grupp?
  2. DaTrucka: Tack för välkomnandet. Det är långt kvar till karet igentligen, studentbostad på 18kvm där det redan står ett 600 liters tanganyika, jag får inte plats Men ska ju flytta nångång. Detta "skummare" är det saltvattnets svar på pump/filter? Eller vad har just skummaren för funktion? Wiking: Budget låter fint, men jag har ingen koll på vad saker kostar. 540 liter, uppskattningsvis, vad kan det kosta med sten och korall. Utan fiskar så att säga. Jag vill ju om jag göär detta ha ett ordetnligt rev. Antingen så har jag budget för att göra det snyggt, eller så har jag inte och då blir det inget salt. FFA kan jag undra hur jobbigt det är att sköta? Har hört skräckhistorier, men vad gör man mer på ett salt än på ett sötvatten? Sedan när det står "Revsäker under uppsyn" på t.ex Chelmon rostratus - Kopparbandad Pincettfisk , vad betyder då det? Hade gärna haft den, men vill inte ha nått som förstör mitt rev. Fisken är dock apsnygg.
  3. Hej! Är ny på denna sidan. Jag har ett helt tomt 540 liters. Jag har ingen teknik och vet inte vad jag ska ha för något. För jag har aldrig haft saltvatten innan. Så förstår inget om vattenvärden eller något. Men skriver mina önskemål så ska vi se om jag kan få några svar. Akvarietyp: Det jag vill ha är ett rev, men koraller, anemoner och vad mer ska man ha för att få den där revkänslan? Fisk: Drakfiskar är kärnan. Jag har dregglat på dessa sedan jag först såg dem när jag var 11 år. De är så sjukt snygga. Sedan tänkte jag clown (Amphiprion sebae). Denna valde jag för den är lite större och clowner tycker jag hör till. Enkla att hålla förstod jag med. Zebrasoma veliferum - Segelfens kirurg tänkte jag också ha. Såg den på universeum för nån dag sedan, jädrar vad snygg säger jag. Ciliopagurus Strigatus - Rödbenad Eremitkräfta Tänkte jag ha som kräftdjur. Vet dock inte om de går ihop med drakfiskar? Sedan om det går för drakarna så vill jag ha en mindre stimfisk som är bra på att gömma sig i reven. Nått litet färgglatt. Ja ni få tipsa mig. Jag vill ju ha 4-6 av varje art om de nu inte är parfiskar. Jag tycker ofta saltvatten bara blir en fet blandning med 1-2 av varje fisk. Jag gillar att ha fisk i grupp. Kommer väll från min långa sötvattentid. Har ett tanganyika med troffar och leptosoma här just nu. Så vad behövs? Vad behöver jag nu då? Jag har akvariet, men saknar helt kunskap om belysning, pumpar, skummare (vad det nu är). Ja allt. Hjälp mig från grunden. Gissar på att denna fråga kräer ett ganska långt svar. Men önskar att någon tar sig tid. Tack så mycket.
  4. Detta var mycket bra. Men jag undrar om det finns nånstans vad som kan krävas att köpas in för att starta ett saltvatten? Jag har just nu ett tanganyikakar på nära 600 liter. Men efter flytt om ett år tänkte jag att antinget det jag har blir salt, eller att jag skaffar ett nytt i ungefär samma storlek, troligen ett 540 isåfall. Men jag undrar vad ska man ha för teknik och annat. Se mig som en TOTAL nybörjare som inte vet eller förstår någonting, för där är jag ungefär. Har dock haft sötvatten väldigt länge.
×
×
  • Skapa Ny...