Jump to content

tobias.nero

Medlem
 • Content Count

  290
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Tobias
 • City
  Kristianstad
 • Akvarievolym
  60 & 80

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ser riktigt bra ut, snygga fiskar du har införskaffat.
 2. Ja det kan vara den för det är där jag har placerat den, tack så mycket Jonas. Min låter sjukt mycket, men det blir nog bättre snart (hoppas jag, annars vänjer jag mig).
 3. Du medicinerar med koppar i salt också. Men du ska inte medicinera i huvudkaret av flera anledningar, koraller, räkor och andra smådjur fixar inte koppar. Din ls absorberar koppar och blir oberäknelig då den frigör koppar då och då (om jag förståt det rätt), och detta kan ha negativ effekt på det levande du har i karet. Du ska helst medicinera i ett karantänkar.
 4. Nej plektrumgrejen sitter på plats den var svart för mig. Men jag ger det några dagar sen får vi se annars får jag skicka upp en bild. Jag har satt dit plastbiten där jag tror den ska sitta. Tack Henke det ska jag tänka på.
 5. Hej, så du hade problem med bubblor i karet också, isf är det en lättnad. Det är två genomskinliga plastbitar som följer med. En större som är sista väggen mellan andra och sista kammaren men så är det in liten bit som jag inte riktigt vet var den ska sitta. Hoppas du förstår vad jag menar annars kan jag ta en bild.
 6. Tack för länken, tyvärr så ser man inte så mycket hur den ska se ut inuti. Skummaren kom som ett pussel utan några instruktioner och det känns som det är fel eftersom det kommer microbubblor. Kenneth: Den var helt ny. Den går relativt tyst men den skummar inte än men det kommer snart. Jag ska plocka isär den igen och se om jag kan lista ut var den överblivna plastbiten ska sitta.
 7. Tjenare idag köpte jag en Rio nano skimmer. Nu undrar jag om det är fler än jag som har problem med microbubblor? Hur ska det se ut i den, jag har en genomskinlig plastbit över och det känns som att den borde sitta någonstans för att fånga upp bubblorna men jag kan inte komma på var. Tacksam om någon har svar på mina frågor, och gärna en bild på hur det ser ut i för jag är lite trög
 8. Det tar ca 12 veckor tills de blir könsmogna (Lysmata Wurdemanni). Dom andra Lysmata ska vara ganska svåra att lyckas med.
 9. Fin fisk, jag har också en sån, tur att du la upp en bild för jag började bli lite orolig för min. Jag trodde att han hade åkt på "pop eye", men nu när jag kan jämföra med din så ser det normalt ut. Det är roligt att se när dom äter det ser ut som han suger in maten, blixtsnabbt (nästan trolleri).
 10. Tråkigt med snäckan, hoppas det var en tillfällighet.
 11. Fördelen med att hindra fosfaten i början är att det bildas bakterier som lever på fosfat och när du senare tar tag i fosfatproblemen och får närmre noll så dör dessa bakterier och då frigörs det fosfat igen. Det blir lite av en ond cirkel. Jag kommer inte ihåg var jag läst detta men det är förmodligen i någon av de böcker jag har. Och jag är osäker på om det var bakterier eller någon annan organism men den binder iaf fosfaten. Av erfarenhet så är det alltid någon som inte håller med mitt inlägg säg till isf så ska jag leta upp det igen så benar vi ut eventuella frågetecken
 12. Nja, jo du har väl rätt men Mg ska göra att det löses upp mer karbonater men när vattnet är mättat så fälls dom ut (nu blev jag snurrig). Men självklart är det inte enbart Mg utan utan det kravs ju tillgång till karbonater bla Ca. Nu gjorde du mig osäker.
 13. Ja det är lite högt, jag hade låtit det vara, jag har haft högre än så. Risken som finns med högt Mg är att det fäller ut karbonater i vattnet (Ser ut som att det snöar).
 14. Euphylian vill inte ha för stark cirkulation så prova att byta plats på den där det är lite lugnare vatten.
×
×
 • Create New...