Jump to content

Jman

Medlem
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Jörgen
 • City
  Malmö
 • Antal år inom saltvatten
  2 år
 • Akvarievolym
  350
 • Akvarietillverkare
  Aquael
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Bubble magus bm 100
 • Antal år inom sötvatten
  3
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  30-40
 • Storlek på sump
  112
 1. Det blev glas i hörnet för säkerhetsskull. I sumpen har jag skiljeväggarna i plexi men själva karet i glas.
 2. Glas beställt hos glasmästaren!
 3. Kanske ska till lägga att min sump är limmad med plexi skivor och silikon. Men där är ju inte samma tryck som när 300L trycker mot. Men o andra sidan så går ju vattnet i överinningkammaren högt upp. Vill ju inte att det släpper för då har man 350l på golvet
 4. Tilläggas att det är ett hörnkar 350L
 5. Ska montera väggen till över rinningen och har lite funderingar. Har en bit 5mm Akryl/plexi som hade passat perfekt i hörnet, men vad ska man limma det med mot glaset? Finns ju Acrifix 116 eller vad den heter, men vad jag förstått så är det bara akryl mot akryl den funkar med? Eftersom det bara är en skiva upptryckt i hörnet så låser ju man den mot glas så skulle man inte kunna använda Akvastabils akvariesilikon för den har jag hemma? Annars bara att ringa glasmästaren.
 6. Nu är karet på g och bänken är byggd och isolerad, så när på luckor som ska fixas. Karet är borrat med 2x25 1x32.Köpte ett 35mm och ett 45mm hålborr på Ebay för 260kr ink frakt, och måste säga att det blev jäkligt bra sågat med dom. Rören är kapade och limmade och jag tänker köra med en hävert på ena 25mm och använder 32an till evakueringsrör. Kulventiler på alla rören så jag kan justera som jag vill. I stället för måla glaset har jag tonat det med svart film. Även införskaffat en Aquabee 2000/1 till returen. Ska bara montera väggen till överrinningen och har lite funderingar. Har en bit 5mm Akryl/plexi som hade passat perfekt i hörnet, men vad ska man limma det med mot glaset? Finns ju Acrifix 116 eller vad den heter, men vad jag förstått så är det bara akryl mot akryl den funkar med? Eftersom det bara är en skiva upptryckt i hörnet så låser ju man den mot glas så skulle man inte kunna använda Akvastabils akvariesilikon för den har jag hemma? Annars bara att ringa glasmästaren.
 7. Tänker lite som dig där Claes med limningen och att bara kunna plocka ner rören om det skulle behövas. Gummi ringen på insidan känns oxå lite fel då jag fått för mig att nylonen står emot saltet bättre.
 8. Ska börja måtta in mina rör, men blir inte klok på vilket håll genomföringen ska vara! Mest logiska är om gängan är inne i karet annars får man ju inte ut den om man ska ta av rören och har limmat dom i den. Men då är det svårare att spänna den. Gummi ring på undersidan och nylon inne ? Sen durson, brukar ni bara trycka ner den i genomföringen?
 9. Du har alldeles rätt Turboadde! sitter en ph2500 i Nac6a oxå.
 10. Har införskaffat en begagnad Bm100 med Atman Ph2500 pump. Skummaren går perfekt och låter inte så mycket men är dock kinkig att få igång efter rengöring. Nu är min fråga om man kan byta rakt av till en Aquabee 2000/1 pump som sitter i efterträdaren Nc6a? Har en känsla av att den är ytterligare lite tystare plus lättare att starta om. Ska kanske till lägga att den är inköpt för 700kr hos Akvarieudstyr och är i kanonskick så totalkostnaden blir inte så blodig om jag byter pump. Tystnad är guld värd!
 11. Efter att haft ett Rsm 250 kar i ett år så tröttnade jag på det eviga ljudet ifrån skummaren så nu är det sålt och projekt tystnad tar vid! Då man bara såg gaveln ifrån soffan innan så har jag beställt ett 350 Aquael hörnkar nu. Tekniken jag tänkt mig! (några tips så meddela gärna) En begagnad Bubble Magus Bm100 med Atman Ph2500 pump som jag hittade på Akvarieudstyr i Danmark för 700kr som funkar perfekt och låter väldigt lite. Sumpen blir av utrymmes skäl ett 112 liters inkl 26liters osmo fack. pumpen upp funderar jag på en Eihem 1260 med kulventil på röret. cirkulation Polario 15000 Tunze 3155 osmolator Belysning funderar jag på antingen en Boyu Hqi 1x150w + 2x24w T5 eller en Giesemann Nova II 250w + extra 2x39w t5
 12. Jman

  RSM Jmans 250 RSM

  Efter ett bra år med mitt 250 kar så känner jag att det är dax med ett nytt, så har sålt mitt Rsm och bygger nytt hörnkar i stället.
 13. Jman

  RSM Jmans 250 RSM

  Efter 2 månader så dök så äntligen skummaren upp ifrån Usa. Kört den i tre dagar och nu börjar den köra igång skummandet med fint gegg. Jäklar vad den e tyst! fläktarna till lamporna är det som låter mest under dagen. Återkommer snarast med mer update och bilder
 14. Äntligen fick man hem sin skummare efter två månader! Märkte att dom bytt pumpar ifrån Resun till något annat så nu var man tvungen att ha transformator. Haft den igång ett dygn och den e riktigt tyst men den har inte skummat något alls eller svämmat över som andras gjort. Lite dålig anvisning om den långa rör delen skulle vara uppåt eller neråt.
×
×
 • Create New...