Gå till innehåll

TommyA

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Det ska vara dom nya bussningarna i den om man läser på Tritons hemsida och det är där jag köpt den. Tror mer på resonansen i lådan. Har inte hunnit kolla ännu, fullt upp med annat och ska få igång det nya nu med. La i sand i igår så är på gång. Den skummar ordentligt iallafall så det är ett +.
  2. Jag hoppas att den blir tystare när den körts in vilket jag förstod. Men går det att på något sätt göra något åt denna resonans? Ska testa med gängtejp med. Alla förslag mottages
  3. Var och köpte mig en ny skummare eftersom jag startar upp ett 240 l nu. Men tycker den låter ganska mycket, eller mer burrar eller vad rätt uttryck kan bli! Vad jag läst så tycker dom flesta den är tyst men nja...Har akvariet i vardagsrummet och är irriterande när det är ett konstant ljud. Kan den bli tystare när den kört in sig? Är meningen att jag ska hänga den på en sump så småningom och kan då isolera skåpet lite men tror inte det kommer räcka då ens.
  4. Nu har jag tätat men med korall lim mellan pumpen som suger vattnet och röret in i skummaren. Kan inte se några bubblor längre, trodde den skulle sluta föra sånt oväsen samtidigt men det fortsatte tyvärr. Nu märker jag däremot att det kommer bubblor från ytterfiltret med. Dom vet jag däremot inte hur jag ska bli av med då det ska var slutet system.
  5. En fråga bara...om man betalar, gäller det då för i år eller för ett år framåt? Känns dumt annars med tanke på att det är 2 dagar kvar på året!
  6. Tack... Har satt i en extra pump på 450 l som är riktad direkt emot den så ska se om det gör effekt. Skummaren har jobbat lite extra i natt så lite händer det kanske ändå. Tillsatte lite bak med, tror däremot att mina stenar till det har nog gjort sitt i ytterfiltret, får passa på att byta.
  7. Hej alla... Har fått någon slags alg i min burk. Kom snabbt efter ha flyttat på den eftersom jag trodde den fick för lite ljus. Den låg på botten först men flyttade den upp till halva akvariet och den blommade klart mycket bättre. Sen renoverade vi hallen där akvariet står och det stod utan belysning i två dagar. Efter det kom den här som finns på bilden smygande, tog bort med hävert så mycket jag kunde och fyllde samtidigt på med 8 liter osmos. 1 dag senare är hela täckt igen. Vad ska man göra, ska jag ta ur den och kasta då det än så länge håller sig till den här koralllen? Läst runt lite och det som verkar stå högst i kurs just nu är vatten byte med 50%. Tommy
  8. Jaha....då var bubblorna tillbaka igen då!! Nu blir frågan såhär, min fundering är att ta upp skummaren och limma med smältlim där jag vet det läcker. Finns det några risker med det? Torkar den ordentligt och slipar av där det ska limmas så det fäster ordenligt. Några andra tips?
  9. Det är en intern skummare så vattnet åker direkt ut i karet, därför vet jag inte riktigt hur jag ska kunna ha en bubbelfälla. Märkte en viss tendens till mer bubblor igår igen. Var i det och fixade lite iofs eftersom jag passade på att inskaffa lite nya saker:ler: .
  10. Meckade med skummaren i helgen och nu är resultatet betydligt bättre. Har lite kvar på den övre delen men inte alls lika mycket som förut när det var i hela. Väntar några dagar nu och ser om resten försvinner,om det finns kvar i systemet tänker jag.
  11. Hej! Jag har ingen bubbelfälla på skummaren, mest för jag inte vet hur jag ska kunna ha det. Kan faktiskt tänka mig att det finns ett visst läckage där röret från pumpen går in i skummaren, Trodde inte det kunde skapa såna probelm. Får skaffa någon tejp av något slag som pallar vatten och tejpa där för slangklämma funkar inte. Ytterfiltret suger sitt vatten längst ner i karet så där är det ingen fara.
  12. Oj...bra fråga....köpte det begagnat på Triton i Täby. Vet att dom pratade om att dom fixat till den lite, bytt pump till starkare, Men märke...nej där kan jag faktiskt inte svara.
  13. Tack för svar... Hur gör jag då för att öka luften, idag har jag luftslang från pumpen upp över ytan som jag har strypnippel på men den står på max öppet. Provade att strypa den några dagar för att se om det hjälpte men vart minimal skillnad och samtidigt tyckte jag att det kom alger på glaset fortare. Fyllde på med osmosvatten igår pga avdunstningen, ca 4 l. I samband med det märktes skillnad till mindre bubblor...kan det hjälpa någon med svar på något sätt?
  14. Fortsätter mitt sökande efter lösning då jag tycker det är så tråkigt med att det aldrig är klartoch fint i akvariet. Har vridit ner flödet på skummaren, det hjälpte i ungefär en dag, nu är det lika mycket igen! Kan detta uppstå om något saknas i vattnet? Alltså för låga värden av något. Försöker mig läsa mig fram men man lär sig inte allt på en gång:snurrig:. Sen är inte tålamod på såna här saker det största, vill ju fixa! Kom gärna med frågor och förslag, allt är tacksamt.
  15. Tack för svar. Igår satte jag ytterligare stripes på både ut och insug. Ska kolla på själva filtret om det kan vara någon där som tjuvar luft. Insuget sitter långt ner till vänster och skummare långt upp till höger så det är inte troligt att det är den som gör det om inte den suger in bubblor som finns i karet.
  16. Tacksam för hjälp... Har haft mitt kar igång en och halv månad nu efter flytt och alla värden är helt ok, justerar dom allt efter tiden går. Det som är fruktansvärt irriterande bara är alla syrebubblor som är i karet. Dom kommer både från skummaren och ytterfiltret som jag använder som sump. Testade igår kväll att stänga av dom ett tag och det blir helt glasklart på typ 3 minuter. Det vart även något bättre efter när jag startade upp dom igen men inte så jag vill ha det. Skummaren gör sitt jobb då den skummar och tar omhand om en del gegg. I ytterfiltret har jag lagt i en del levande sten och sen ligger det skummatrial som följde med. Det finns även på vissa ställen större luftbubblor som sitter under stenar, kan vara ca 5-8 st. Märker även när jag tillsätter nytt vatten eller buffer att syrebubblorna tilltar ett tag men går sen ner till normal nivå (men ändå inte normal). Försökte även igår att sätta filtervadd i nylonstrumpa runt utblåsen för yttrefiltret men då vart det ingen cirkulation så därför tog jag bort dom. Är det någon som har några ideér, vill ha mitt akvarium klart så man ser allt fint ordentligt! Ställ gärna frågor om det behövs mer info. Tommy
  17. Det jag gjorde på mitt för att modifiera har du gjort det mesta förutom om man tar upp skummaren ur fack 2, innan måste du plocka ur pump ur fack 1 och ta loss den gänga som du sätter fast pumpen mot skummarfacket...hoppas du fattar. När du sen plockat upp skummaren ser du att den är strypt. Ta en borr av något större dimension än hålet, borra och strypningen lossnar. Skruva tillbaka som från början. Nu kommer du få en skummare som verkligen gör ett bättre jobb, jag fick sätta på en strypnippel för det blev för mycket snurr i den men som sagt klart bättre:).
  18. Ok...var väl det som jag funderade på med, platsen som är begränsad. Men kör på så här och ser vad som händer. Ska man ha fler lägre djur än vad jag har nu? Just nu finns det en putsarräka, en kamelrygg och en "polkagris" kallar jag den, vit och röd med väldig svankig rygg. Till det finns det 3 sniglar och tror det är 4 eremitkräftor. Mer i akvariet finns en damsell, 2 anemoner, en del del skivanenomer och lite rörkoraller.
  19. Hej igen alla, ursäkta att det tagit tid men diverse strul med nätet i två veckor har väl haft sin inverkan. Sen har det väl halvt kraschat och sett för jäkligt ut med och därför inte vart fotobart:ledsen:. Men skickar med en bild nu så ni kan se hur det ser ut idag. Själv ställer jag mig frågande till reningen. Är idag bara en skummare, sen har jag lagt ner en påse med fosfatremover i skummarfacket plus satt uvljuset från mitt lilla mollyhotell som för övrigt är tömt för tillfället. Angående belysningen så håller jag med där med, ska inskaffa en ramp till för bättre ljus.
  20. Bild kommer snart. Tanken är att det ska i koraller, anemoner och fisk. Sen vet man inte vad som händer på vägen. Vill inte anpassa mig snålt utan ska det köpas så lägger jag hellre några extra kronor nu och inte handlar om sen.
  21. Hej alla! Har läst runt lite på forumet och finner en del svar men samtidigt blir man inte klok på alla svar och frågor heller och drar därför i gång (ytterligare) en tråd! Jag har haft ett tag nu ett molly 56 l som gått i 4 månader, allt funkar fint i det men har väntat på det större. Har nu inskaffat ett begagnat 120 l som ska fylla lite tid och erfarenhet innan det större kommer på plats. Det är som sagt på 120 l och är nu fyllt med 15 kg levande sten och begagnat vatten. Med följde en skummare som drar runt vattnet, även köptes en tunze cirkulationspump på 2500 l till. Frågan är nu: ska jag inte ha mer cirkulation och behövs ingen mer rening? I det lilla är det fyllt med biobollar i facken baktill, vet inte riktigt hur man ska få till det i det här. Kom gärna med lite tips och ideér! Är som sagt ny inom salt.... P.S...belysning 2*24 w, ett vitt ett blått, funderar på en till sån i framtiden. Sen vet jag att det inte är första karet men anser inte riktigt att det första var på riktigt då det i stort sett bara var att fylla på vatten....
  22. Instämmer med samtliga, klart bra service. Lämnade in vatten för koll pålördagen och fick svar måndag direkt när dom öppnade. Fick massa bra råd och tips som en nybörjare behöver
  23. Belysningen är orginal, två st lysrör, kan faktiskt inte watt men har fått för mig att dom är tillräckligt starka. Cirkulation är orginal 400 l men har sen placerat 1 st 1000 l i sista facket som trycker ut i karet sen ligger det i karet 2 st 400 l riktade åt olika håll för olika cirkulation.
  24. Hej alla... Är ny på forumet och har kollat runt en del men inte hittat mitt svar. Jag har i mitt lilla mollykar lite skivanemoner, dom verkar må bra för dom sprider sig. Men frågan jag har är varför sträcker dom ut sig? Brukar dom inte ligga platt mot stenen?
×
×
  • Skapa Ny...