Gå till innehåll

Matte_g

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senaste besök

Kontaktmetoder

  • Hemsida URL
    http://www.diskusforum.se

Profilinformation

  • Förnamn
    Mattias
  • Stad
    Stockholm
  • Antal år inom saltvatten
    19/4-2008
  • Akvarievolym
    720
  • Akvarie mått
    200*60*60
  • Antal år inom sötvatten
    Jag började med sötvatten som 10-åring
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    140

Matte_g's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Tror det beror på vem man importerar ifrån många har garantier så om fisken är död när man packar upp den så ersätts den iaf när det gäller diskus. Det är nog bara kontakta några olika exportörer och se vad dom säger. Det är ju mässa i Duisburg i oktober i år är det iof diskuschampionat men dom stora utställarna är ju där och det går att hitta rätt mycket saltgrejer där till bra mässpriser. Och är man ändå i tyskland kan man ju åka runt lite, zoo zajac är rätt imponerande!
  2. Kan bara hålla med.. Att få till en import är inte så svårt, det är jobbet efter som man måste ha kunskap om. Och så behövs ju vid en import på säg 8-10 frigolitlådor rätt mycket akvarium.
  3. Jag har importerat Diskus från Tyskland, Penagn och Kualalumpoor. Priset blir ju förmånligt men ofta behöver man komma upp i minst 100kg för att frakten ska bli någorlunda billig men är man ett gäng så Man bör ju ha tillgång till karantän och kunskap om det åxo. Nu skiljer ju diskus från saltvattensfiskar och koraller där är jag bara nybörjare så där får någona med mer kunskap svara på dina frågor om det. Men här har du lite nfo om regler osv. In- och utförsel av levande djur Jordbruksverket ansvarar för kontrollen av levande djur som förs in i eller ut ur Sverige. Det är viktigt att djur som reser över gränserna inte för med sig smittsamma sjukdomar och att otillåten handel motverkas, t.ex. med djur av hotade arter. I Jordbruksverkets arbete med in- och utförsel av levande djur ingår bland annat resande med sällskapsdjur som hund och katt, resor med hästar och andra större husdjur, djurparks- och cirkusdjur liksom frågor kring skyddade vilda djur. In- och utförselreglerna varierar beroende på bland annat djurslag, om arten är skyddad eller utrotningshotad, om sällskapsdjur förs in tillsammans med ägaren och om införseln till Sverige sker från ett EU-land eller från ett land utanför EU. Vid export av nötkreatur till ett land utanför EU krävs en exportlicens. Det finns även exportbidrag att söka vid export av vissa nötkreatur, avelshöns och dagsgamla kycklingar. I dessa fall krävs också en exportlicens. För mer information om detta, läs dokumentet Export av levande nötkreatur. Se länken till höger. Akvariefisk Grundläggande villkor Fiskar som förs in får endast användas för akvarieändamål. De får alltså inte under några omständigheter planteras ut eller användas som betesfisk. Försäkran ska fyllas i och införseln ska anmälas till tullmyndighet/gränskontrollstation. Följande arter får inte införas: • Utrotningshotade arter • Exotiska arter som odlas för utplantering i svenska vattendrag • Arter som förekommer naturligt i svenska vattendrag • Karp, inklusive alla dess kulturformer • Arter som kan fortplanta sig i vilt tillstånd i Sverige Försäkran På försäkran intygar importören att villkoren för införsel är uppfyllda. Vid införsel från land inom EU ska försäkran skickas till Jordbruksverket inom fem dagar från införseltillfället. Vid införsel från land utanför EU ska försäkran lämnas till tullmyndigheten på gränskontrollstationen. Anmälan till tullen/gränskontrollstation • EU och Norge - Införsel får endast ske över tullstation. Anmälan ska göras till tullmyndighet på platsen. • Övriga länder - Införsel får endast ske via godkänd gränskontrollstation. Anmälan ska ske till tullmyndighet och gränskontrollveterinär minst en arbetsdag i förväg. http://www.sjv.se/download/18.7502f6100 ... A4kran.PDF http://www.sjv.se/download/18.7502f6100 ... SKINFO.doc En sida med lite länkar till både importörer och exportörer. http://www.tropicalfishfind.com/Importers.asp
  4. Finns ett företag i Länna som heter Jan.O.Mattson kolla med dom!! http://www.janomattsson.se/
  5. Äntligen är grejerna i karet å det snurrar för fulla muggar Ska mäta lite värden i kväll, var hos Lucas igår och fick lite fosfat remover som jag stoppa ner i går. Sitter å tittar på belysning och har hittat 150W MH lampor för 750kr/st av märket Mira någon som provat dom? Jag har lite olika planer på belysning såg en bra annons här på forumet men iom att jag ska resa bort så får jag vänta å se om dom finns kvar. Om inte så blir det nog 2st 150W MH och 2st 80w T5 rör vad tror ni om det. Det blir 1,15w/liter.
  6. Då var karet borrat.. Första akvariet jag borrar det var lite närvigt men allt gick bra,, Imorgon ska jag fixa lite GF rör och delar. Jag borra två hål ett för ytavrinning och en för på fyllning från sumpen. Jag tänkte sätta ventiler så att jag kan stänga av och byta pump osv eller om jag måste göra andra saker i sumpen. Kan knappt vänta på att få ner grejerna i karet
  7. Låter ju bra, ska kolla med Tony på Lesing nästa gång jag åker dit hur det går med det där.
  8. Japp det är den, Jag hörde att det var Kina grejer är det någon annan som har erfarenhet av deras ramper bra eller dåligt??
  9. Jag såg det han har haft den till karet jag fick av honom ;D Det skulle inte vara fel men har inte dom pengarna just nu då jag ska till Portugal och Prag den här månaden. Har han rampen kvar sen så köper jag den gärna men jag gissar att den säljs rätt snabbt. tyvärr. Jag kommer få en 250W Mh lampa av polaren jag får levande sten mm av sen så jag får klara mig på den ett tag, belysningen ska väl vara på ett minimun vid uppstart iaf om jag fattat det rätt.
  10. Nu hitta jag en ramp som jag tror kan fungera bra 3400kr tycker jag är rätt ok.. Metall halogen lampor: 2*150 watt Lysrör: 2*54 watt T5 (20K Kelvin) High Output LEDs: 2st riktbara "moonlight" Färg: Svart
  11. Tackar för tippset.. Har ingen direkt koll på belysning, jag har hållt på med diskus länge i BB kar så en lampa som ger färg på diskusen är mer än tillräckligt.
  12. Ok men rören kan man man ju köpa nya bara man har en ramp som är till för T5 väl? http://www.aquastyle.se/8tube.PDF
  13. Det känns jäkligt kul att starta upp ett salt kar. Man har ju gått och kollat på salt länge men det har känts lite dyrt att starta ett. Men får man sånt här läge kan man ju inte säga nej Jag har inte äns starta upp det här karet å är redan sugen på att köra salt i mitt 720L som är inbyggt i väggen på undervåningen,, Vad tror ni om en ramp med 8st T5 rör på 35W den är 32cm bred och 150cm lång så själva rampen passar ju bra till karet.
  14. Ok.. Ska leta efter MH belysning då!! Jag hitta en ramp med 8st T5 rör på 35w är det för lite??
  15. Det ska bli riktigt kul att dra igång ett saltkar. Ungarna går ute på altan där karet står nu och frågar vart Nemo är Är det någon som har lite tips på belysning till karet det är 30cm djupt upptill.. Om ni har lite tips på fiskbestånd så dela med er!!
×
×
  • Skapa Ny...