Gå till innehåll

samfisher

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Andreas
  • Stad
    Stockholm, Nacka
  • Akvarievolym
    0

samfisher's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Jag köpte mina första fiskar och annat roligt igår och tänkte uppdatera med lite bilder och så. Nu är klockan så mycket så ni får ge er till tåls tills imorgon eller så. God natt på er! /Andreas.
  2. Nu är det bråttom att fråga! Jag har varit iväg på en weekend i Uppsala och kom tillbaka för ca en timme sedan. När jag kollar efter min eremitkräfta ser jag bara ett par ben och något slemmigt som ligger på botten. Jag får först panik och undrar vad de tär för sjömonster som tagit min stackars kräfta. När jag kollar upp på en av stenarna ser jag honom sitta där pigg som aldrig förr. Jag tog tag i honom och vände på honom för att se om det var något konstigt med honom. Men allt verkade fint så jag la honom på botten och la lite mat bredvid honom som han snart gluffsade i sig. Är min kräfta sjuk eller? Vad kommer extrabenen ifrån :S ? Ska jag lyfta bort dom "döda" benen och slänga dom? Måste ha svar fort!!! TAckar /Andreas.
  3. Okej! Ja jag blev rekommenderad att köpa några lägre djur av Tony på akvarieleasing. Sen skulle jag ha djuren i cirka 2 veckor innan jag köper fiskar. Kanske låter grymt men som sagt det var vad jag blev rekomenderad. Vad händer när man får en nitrit-topp? Dör mina stackars djur då? Får man ALLTID en nitrittopp? MVH /Andreas.
  4. Jaha nu har jag kommit hem från Akvarieleasing me dmina nyinköpta prylar. Det blev: 2 turbosniglar 1 Eremitkräfta (tanken var att den skulle vara rödbenad men jag tycker den ser blåbenad ut). 1 skivanemon av något slag Direkt när jag hade koppat in eremiten samt lagt ner sniglarna och anemonen så började det röra sig i akvariet. Det första jag såg (som jag inte sett förrut) var en hyffsat stor vit (äcklig) mask som kröp ur en håla från en av mina LS...vad är det för ngt? Jag upptäckte sedan flera små vita maskar i samma sten. Jag antar att den är blåbenad? Vad kallas den här? MVH /Andreas.
  5. Jo det har jag förstått. Kan man flytta rommen när fiskarna lagt den eller är det bara ynglena man kan flytta? Bör jag ha några lägre djur i karet trots att jag vill odla på fiskarna. Vilka dju rekommenderas, jag har fastnat lit för eldräkan men jag vet inte riktigt vad den fyller för funktion? Kanske bättre med eremiter och något mer? MVH /Andreas.
  6. Kan jag ha turbosniglar och eremiter om jag vill odla på clownfiskarna sedan, eller kommer de läre djuren äta upp rom och yngel? Liten uppdate: Jag har testat alla vattenvärden idag och allt ser fin-fint ut Ímorgon blir det förmodligen fiskar och koraller. Tack för tipset Oscar men jag skulle vilja ha lite tips från mera rfarna akvarister också....just to be on the safe side. Jag kör ingen Nitrivec, bör man göra det? Jag tror jag har haft min nitrittopp. Värdet har i alla fall varit stabilt i flera dagar. MVH /AÖ
  7. Det ska jag göra.... Jag har haft karet igång nu i lite mer än en vecka. Alla värden ser bra ut. Jag undrar nu, ska man köpa fiskar först eller ska man "plantera" koraller i akvariet först? Jag planerar att bara ha clownfiskar. MVH /Andreas Ö.
  8. Ja då ska jag starta upp tråden, dels för att hjälpa mig själv och för att ni andra ska ha något kul att läsa och disskutera i. Allt började med att min kompis Alexander tog med mig till Akvarieleasing i Sundbyberg för att handla lite foder och några nya fiskar till sitt sötvattenskar med Malawi. Vi tog en tur på saltvattensavdelningen och jag fastnade för alla fina fiskar och koraller. Det är svårt att säga men det var något magiskt med hur ljuset lyste upp korallerna och skapade ett undervattenslandskap som såg så fridfullt och vackert ut att jag bara stod och tittade. Jag förtrollades av fiskarnas färger och märkte hur dom på något sätt gjorde mig lugn och avslappnad... Nog med det poetiska Några veckor senare gjorde jag och min kompis ytterligare ett besök på Akvarieleasing och det började gå upp för mig att det här var någonting jag ville hålla på med. Jag pratade med Tony där och vi bestämde ett datum när jag skulle få hämta mitt akvarium. När dan väl infann sig (valborgsmässoafton) så var jag lite gladare än vanligt. Efter jobbet bar det av med bilen till Akvarieleasing och vi plockade in allting i bilen. Smått förvirrad av alla tester och instruktioner begav jag mig hemåt. Många timmar av förbannelse p.g.a dåliga instruktiuoner till akvariebänken och panik över att den levande stenen inte skulle vara så levande om jag inte fick den i vatten snart, samt blanda till rätt salthalt i vattnet så kunde jag äntligen gå ut och ta ett par öl med en kompis. Ja just det när jag var klar med akvariet och hade satt på doppvärmaren och fyllt på akvariet så hände någonting...på något sätt så hade vattnet inte kommit in till doppvärmaren så när vattnet nuddade doppvärmaren så small det... Lite rädd blev man ju då jag trodde hela skiten pajade men det var bara att köpa en ny doppvärmare dagen efter. Ja ja jag tänkte uppdatera med bilder och lite text när jag har tid och lust. Översikt Akvariet med öppet lock Skummaren Akvariet när det är tänt MVH /Andreas Ö.
×
×
  • Skapa Ny...