Gå till innehåll

Emillarsson

Medlem
  • Antal inlägg

    160
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Hejsan Karet tuffar på som vanligt. Hade en liten dipp för ett tag sedan fick en väldigt seg cyano som jag bråkade med i flera månader med men skam den som ger sig. Kostade tyvärr en riktigt fin echinata bla. Nu letar jag efter en montipora setosa som skall ersätta den tänkte jag. Är det någon som vet var man kan hitta en sådan?
  2. Fantastiskt kul med denna respons. Jag hade en budget på 7-8000 innan men skulle de va värt pengarna kan jag betalat 12000. Jag tittar inte åt begagnat hållet utan kvitto då 2 år eller äldre inte är intressant. Under ett år gammal kan va intressant men då får priset va därefter. Jag skall kolla på lite av ovan nämda tips.
  3. Vad tycker ni att man skall köra med för skummare om man väljer mellan Grotech HEA 150s, Bubble Magus Hero 180, ATI Powercone 200i eller Deltec SC1455. Har tänkt mig en ny skummare som helt enkelt är riktigt bra och pålitlig. Jag bestämde att blunda helt för prislappen till att börja med då jag bara vill veta vad som är bäst. Man kan ju läsa sig trött på nätet när det gäller butiker eller tillverkare då allt verkar va bäst. Så jag tänkte kolla lite med er här på guiden som vet igenom erfarenhet eller liknande. För mig får den va hur krånglig att ställa in som helst bara den håller sig där när jag väl är klar. Finns de någon som jag inte nämnt ovan så skriv till den och motivera gärna varför du tycker just den är bra.
  4. Matade med en påse i dag oxå och de va klart bättre drag nu. Kanske va för vissa inte fick i sig nått igår men nästa alla tog i dag. Dock så funkar mygglarver inte optimalt då dom flyter i vatten med högre densitet. Mao får fiskarna på botten inget. Skall testa någon annan sort nästa gång. Kanske denna
  5. Det är lite som rötter i konsistensen inte mjuka men inte heller hårda. Mao lite sega kan man säga. Jag har kollat massa på nätet men inte hittat vad det är. Har sett andra som har såna men dom vet inte heller vad det är. För övrigt så funkar karet bra. Har slutat med pellets för ett bra tag sedan men har inte märkt någon som helst skillnad. Jag va inne en runda hos lokala zoo handlaren och köpte lite levande vita mygglarver. Rena oxfilen sa min mandarin. Även många av dom andra fiskarna tog dom. Min sixline och tabloti va dock väldigt blyga för en gångs skull.
  6. Hur går de. Längesedan man fick se nån helbild på karet.
  7. Någon som vet vad dessa vita trådar är. Har väldigt mycket av detta inne i sten och i sumpen. Verkar inte påverka något i karet men jag är väldigt nyfiken på vad det kan va.
  8. Har kört utan pellets i ca 2 månader nu men de växer och håller färgen bra ändå.
  9. Tack för att du ordnade en träff. Roligt att träffa lite nya ansikten. Tummen upp.
  10. Den lever än men växer inte ett dugg. Den är även väldigt känslig vad det gäller placering (flöde).
  11. Jag har beställt nån microplankton mix från usa till den. Läste mig till på nån amerikansk sida att man kommer långt på amino S, ultra min S och ultra organics men jag vet inte om det stämmer.
  12. Ja visst är det den. Tack så mycket för det snabba svaret Kulin.
  13. Ja den är så blå. Liter bättre än på bilden faktiskt.
  14. Väldigt små bilder men man ser iaf hur det såg ut när jag körde ljustestet på 18 liter med 12 liter sump. Mjukisar spser skivor och knappar och de funkade fint.
  15. Blev kaos i förra inlägget vet inte vad som hände.
  16. Jag ville ha mycket lyse pga.Det blir jämnare och mindre skuggor med mycket dioder plus att jag kan dimma ner dom till 6-7% utan problem.Jag har ett rum i källaren där jag testat olika lysen, sumpar, filter, kolkällor, mm mm i olika kar.Ett test är ett 18liters kar med 12 liter sump som fick 70w Mh och 110w t5 i 9 månader med väldigt goda resultat.jag körde samtidigt ett annat kar med på 20 liter med 11w t5 som oxå fungerade så det går det oxå men inte alls på samma vis. Jag har även ett fraggkar på 100 liter med 220w Mh 28w T5 100w led. Galet kanske men jag har inte några problem så det är beställt mer dioder och lutar åt en monster plasma från USA men inget bestämt än. Kör lite test i källaren så länge där är plats.Just nu förutom fraggkaret kör jag ett 20 liter lowtech med 11w T5 och ett cirkulationspump utan värme utan sump. Salthalt på 1021 massa små räkor sniglar sjöstjärnor och mysis. Lite xenia och knappar. Skulle byggt ett mörker kar men det blir ett refugium till fraggkaret så jag fick en Ts1250 skummare över om någon behöver.
  17. Super nöjd med lyset. Har ju 5 grupper med olika lysen som jag kan styra som jag vill men just nu kör jag allt på 75% det är inte rosa alls faktiskt kameran klara inte av de riktigt. hade en kille här igår som är duktig på att ställa in system kameror men han lyckades inte heller. antingen blir det väldig dåliga färger eller lite rosa lila som min blev. Just nu håller jag på att nygga om lyser i mitt fraggkar med både mh t5 och en stor led på 100W jag kör 225w mh och 48w t5 men ändå har dom ingen chans mot en 100w led.
  18. Tjena Lägger upp lite bilder då det börjar växa till sig så att man kan snart kalla det för revkar. Bild nr#1 små musslorna och en "tricolor" som bara är grön och lila. Bild nr#2 clown som bor i musslan. Bild nr#3 lite översikt (ursäkta att det blänker från fönstret). Bild nr#4 Nya favoritkorallen. Bild nr#5 Gamla favoriten. Jag har tappat mycket färg sedan jag började med ultra organic och ultramin s men alla koraller har blivit köttigare. Jag har fraggat fram den lila stjärnpolypen som några frågade om tidigare. finns 5-6 st bitar levande sten med just denna på om någon fortfande vill ha.
  19. Hej Allt blev restat förutom 1st 15cm electric blue Vietnam. Poster en Bildungsroman på den vid tillfälle.
  20. Jag har fantastisk trångt i skåpet under karet men hoppas dessa duger? Man kommer inte riktigt åt att ta någon bra bild på det facket. Så här ser det ut i skåpet och i facket med svamp odlingen.
  21. Dom 2 stora har min kompis haft i ca 10 år tror jag, och nu fick dom gå vidare tyckte han. Diademichthys lineatus kan va lite svår att få att äta men sen jag bytte sump har jag fått stora mängder med något som liknar levande artemia samt massa små räkor som man brukar ha. Pga detta beslutade jag mig för att köpa en. Förutsättningarna är bra och med tank på att både mandariner och talboti leker så känner jag att det är chansen att den klarar sig är stor. Men man vet ju aldrig. Jag testade en Morris och detta utan att läsa på först. Ett dumt beslut! Fick den att äta och må bra men efter ca 2.5 månad så dog den på 30 min från att ha vatt super fin o fått mat 2 timmar innan. En mycket fin fisk men enligt mig så borde den va kvar i havet för bevisligen är den inte många som får den att överleva i ett akvarium. Däremot har en bekant 3 st vimpelfiskar som är ganska lik Morris och dessa funkar bra i hans akvarium. Ett bra alternativ med tanke på att dom skall va betydligt enklare.
  22. Räkorna ser ja väldigt lite av men man dom tar lite överbliven mat har jag sett. Blir en Lima scabra för mig oxå. Sen blir de 1 Tridacna crocea blue/green 1 Tridacna maxima blue 1 Tridacna maxima Green 1 Tridacna maxima Yellow 1 Tridacna squamosa gold 1 Tridacna derasa red 1 Diademichthys lineatus 1 Trapezia rufopunctata Sen får vi ju se vad som dyker upp men nått skall man väl få hem. Helhets bild kommer snart för jag bygger om just nu.
  23. 1 kulfisk. (tjejens) 1 veliferum 1 hexatania (sixline) 5 st trimma cana 1 decora 2 gröna mandariner (lekpar) 2 talboti (lekpar?) lägger rom men än blir det inget av de 1 Highfin Perchlet (Plectranthias sp.) 2 clowner Och något till tror jag. Anländer nog lite till i början på nästa månad. Sen går det 2 pepparmynts räkor 1 kloräka 1 annan lite räka som väldigt sällan syns men den är väldigt lik en pistolräka. 6 musslor och även på den fronten väntas leverans snart. Någon acropora krabba o lite rörmaskar.
×
×
  • Skapa Ny...