Gå till innehåll

zooks

Medlem
  • Antal inlägg

    161
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av zooks

  1. Det du ska göra är att separera strömmen in så du får en sladd till huvudbelysningen och en till transformatorn (9V) för fläktar och månljus. Du ser säkert själv när du öppnar, det är väldigt enkelt.

    Jo jag vet att transformatorn även driver fläktar och lyse och att man inte kan koppla 230v direkt på månljuset, det jag inte riktigt hänger med på är dock om 230v sladden skall gå igenom den befintliga transformatorn eller inte? Johnny skriver att kablarna skall kapas mellan transformatorn och månljuset, det borde ju medföra att månljuset då inte går via transformatorn. Det jag funderar är då hur man kopplar in 230v sladden, den måste ju gå via transformatorn innan den kopplas på månljuset!

    Men det löser sig säkert när jag öppnar burken och tittar själv!:)

  2. Jo, men den är inbyggd redan, den driver även fläktarna. Så setill att ha månljuset igång även när det vanliga lyset är på. Du kan alltså inte koppla in 230V direkt på månljuset.

    Tack för beskrivningen!:) Så man behöver alltså ingen separat transformator för månljuset?

    Mvh/Petter

  3. Jag kopplar min på duschslangen och fyller i en dunk...

    Ett annat problem jag har är att jag inte har en osmosanläggning och har tyvärr inte heller möjlighet att ha en då jag inte har en enda vattenledning som är utanför väggen...

    Känns lite jobbigt att hämta 500 liter vatten från en butik.

    Jag har nu i mitt RSM valigt vatten och allt verkar funka fint förutom att jag kämpar jämt med CA, Mg och KH.... men det beror väl inte på vattnet...

  4. Jag har ställt in min skummare så att vattennivån ligger precis under skummarkoppens undre del. Detta gjorde jag genom att att sätta avrinningsrörets mynning i höjd med undersidan på skummarkoppen, jag har även tagit bort själva vridventilen så vattnet strömmar fritt. Sen är det bara att setill så vattennivån där skummaren sitter är under utloppet på avrinningsröret. För mig så skummar den på bra, dock är det inte skum upp till kanten alla dagar, det beror på hur pass mycket det finns att skumma ut...

  5. aha okej. Ja nå jag ska fundera lite på om ja ska orka börja pilla där under något, eller om man kan hitta någon annan form av lösning som gör att man inte har lika hög temp i karet.

    för jag tycker 27-28 grader är mycket för varmt

    Hur varmt har du i rummet där akvariet står?

    Ett tips är att plocka ut drosslarna ur locket och ha dom en bit ifrån akvariet då dom blir väldigt varma.

    Annars så är den enklaste metoden för att sänka tempen att sätta en fläkt som blåser på vattenytan för att öka avdunstningen. Om ditt lock ser ut som mitt så sitter det ett galler på varje sida i framkant ovanpå locket, sikta in fläkten så den blåser där så kan du ha kvar locket på och ändå få kylning.

  6. Är det bara jag som har råkat ut för att dioderna i rampen har pajjat?

    Iaf så löste det sig för min del. Imazoo ska skicka en helt ny lysramp till mig. Hoppas man får med lampor oxå!:D

    Ha d!

    Jag hade glappkontakt på mina dioder som berodde på kallödning, så det vara bara att löda om dom så funkade allt igen.

  7. föresten är det någon som har ändrat riktining på någon av kyl fläktarna i sitt hotell någongång?

    Jag funderade på det, men efter att ha tittat på konstruktionen så övergav jag idén. Funktionen är sådan att luften ska sugas in i fram på locket, sen gå förbi lysrören och sedan ut. Byter man rikting på en av fläktarna så kommer luften bara cirkulera i bakkant mellan fläktarna, vilket lär vara sämre ur kylsynpunkt.

  8. HUr har du gjort md UV-c ljuset då? Sitter det på din pump i sista facket? Du skriver "pumpar". Har du två i sista facket? liter/h? modell?

    Tänkte man kanske kunde kopiera lite....

    Kanske har du några bilder? Jag ska kolla dina trådar också.

    Jag hade UV't på en av pumparna i sista facket ett tag, men tog bort det för några månader sen och kör nu utan.

    Jag har två Hydor Pico pumpar, en på 1120l/h och den andra på 385l/h.

    Båda pumparna är kopplade till Hydor Flo (roterande utblås).

    Har inga bilder här, men fråga om det är något mer...

  9. Jag kör gamla clownhotellet med två utblås i sista facket.

    Har haft en del problem med att få ytavrinningen att fungera. Så nu har jag en maxijet 750 i första facket som blåser till 2:a facket.

    Där sitter en WG-310_skummare som fungerar ok.

    I fack nr 3 sitter endast aktivt kol i strumpa samt phosfatabsorber i strumpa.

    I fack 4:a sitter nu originalpumpen som sitter i första facket från början (1000L/h som jag inte riktigt tror på). Och en microjet på 450l/h för annar svämmar fack 2 och 3 över.

    Vissa har ju bara pump i fack 4. Stämmer det? Räcker det för att hålla en bra ytavrinning?

    Jag har bara pumpar i fack 4, har stängt alla luckor i fack 1 och sedan tätat dom så allt vatten går över ytavrinningen, det fungerar bra! Min originalpump levererade bara 400l/h.

  10. Så jag tänkte bygga en flödesrigg och mäta flödet vid 0 i tryckuppbyggnad, testkörde den igår, för mina nya fraktalfläktar mätte jag 13,5m3/s och de är specade till 13m3/s, dvs det verkar som om riggen funkar hyfsat.

    Du får gärna posta en bild på din flödesrigg och berätta mer om den. Det låter som en intressant pryl.

×
×
  • Skapa Ny...