Gå till innehåll

zooks

Medlem
  • Antal inlägg

    161
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Knegolf, vad har du för teknik i ditt akvarium, är det original eller uppdaterat?
  2. Det där ser riktigt bra ut! Hur blir ljuset när vanliga belysningen är tänd, märks dom av då också?
  3. Det du ska göra är att separera strömmen in så du får en sladd till huvudbelysningen och en till transformatorn (9V) för fläktar och månljus. Du ser säkert själv när du öppnar, det är väldigt enkelt.
  4. Jo, men den är inbyggd redan, den driver även fläktarna. Så setill att ha månljuset igång även när det vanliga lyset är på. Du kan alltså inte koppla in 230V direkt på månljuset.
  5. Det låter som ett bra förslag, alternativt att du tar en bit slang som förlängare.
  6. Kjell & Co har den här termostaten... borde fungera om man har sladd till sensorn.
  7. Jag kopplar min på duschslangen och fyller i en dunk...
  8. Jag har ställt in min skummare så att vattennivån ligger precis under skummarkoppens undre del. Detta gjorde jag genom att att sätta avrinningsrörets mynning i höjd med undersidan på skummarkoppen, jag har även tagit bort själva vridventilen så vattnet strömmar fritt. Sen är det bara att setill så vattennivån där skummaren sitter är under utloppet på avrinningsröret. För mig så skummar den på bra, dock är det inte skum upp till kanten alla dagar, det beror på hur pass mycket det finns att skumma ut...
  9. Hur varmt har du i rummet där akvariet står? Ett tips är att plocka ut drosslarna ur locket och ha dom en bit ifrån akvariet då dom blir väldigt varma. Annars så är den enklaste metoden för att sänka tempen att sätta en fläkt som blåser på vattenytan för att öka avdunstningen. Om ditt lock ser ut som mitt så sitter det ett galler på varje sida i framkant ovanpå locket, sikta in fläkten så den blåser där så kan du ha kvar locket på och ändå få kylning.
  10. Exakt hur bra UV-lampan är kan jag inte svara på, men jag vet att det går utmärkt utan den hos mig! Innan jag tog ur UV-lampan så hade jag den monterad i fack 4, så det går bra om man vill.
  11. Jag hade glappkontakt på mina dioder som berodde på kallödning, så det vara bara att löda om dom så funkade allt igen.
  12. Jag funderade på det, men efter att ha tittat på konstruktionen så övergav jag idén. Funktionen är sådan att luften ska sugas in i fram på locket, sen gå förbi lysrören och sedan ut. Byter man rikting på en av fläktarna så kommer luften bara cirkulera i bakkant mellan fläktarna, vilket lär vara sämre ur kylsynpunkt.
  13. Jag vinklade anslutningen nedåt så det inte blir stänk på locket.
  14. Jag hade UV't på en av pumparna i sista facket ett tag, men tog bort det för några månader sen och kör nu utan. Jag har två Hydor Pico pumpar, en på 1120l/h och den andra på 385l/h. Båda pumparna är kopplade till Hydor Flo (roterande utblås). Har inga bilder här, men fråga om det är något mer...
  15. Jag har bara pumpar i fack 4, har stängt alla luckor i fack 1 och sedan tätat dom så allt vatten går över ytavrinningen, det fungerar bra! Min originalpump levererade bara 400l/h.
  16. Är det under ett dygn eller när solen står som högst och är det över hela jorden eller bara runt ekvatorn?
  17. Eller så köper du en WG-310 på ebay...
  18. Spännande, hoppas den blir bra! Ska bli intressant att höra ditt omdöme sen.
  19. Har du någon länk med mer information?
  20. Okej, ska flytta min till ett lite lugnare ställe. Hur ser era ut på natten, är dom utslagna då också eller drar dom ihop sig?
  21. Hur bör man placera en Duncanopsamia axifuga? Har läst en del på nätet och det finns många olika förslag gällande cirkulation och ljus... Vad har ni för erfarenheter?
  22. Det är normalt, originalprylarna är inte bättre. Enklaste sättet att lösa problemet är att byta skummare.
  23. Jag har kört med H2Ocean salt som har fungerat bra för mig. Du behöver inte tömma ut allt vatten för att byta skummare, men du får räkna med att bli lite blöt på handen...
  24. Du får gärna posta en bild på din flödesrigg och berätta mer om den. Det låter som en intressant pryl.
  25. Jag har en sådan här (Gobiodon) som äter artemia utan problem, men när det gäller pellets så spottar han bara ut dom, oavsett vilken sort... klarar dom sig på enbart artemia?
×
×
  • Skapa Ny...