Gå till innehåll

Nettan

Medlem
  • Antal inlägg

    59
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    jeanette
  • Stad
    göteborg
  • Akvarievolym
    130

Nettan's prestationer

Saltentusiast

Saltentusiast (6/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Tack för alla svar som jag tyvärr läser nu några dagar efter flytten. Jag hade 110l nytt vatten i 20l hinkar väl igen tejpade så de inte skulle råka läcka, funkade kanon. Ls tog jag med det gamla vattnet och några få koraller i egna hinkar. Fiskarna tog jag i varsin egen påse och sniglarna tillsammans och en sjöstjärna i en egen. Sanden dumpade jag och sedan skrubbade jag av hela karet och skrapade bakgrunden från alger. Det blev så bra. Fiskarna var med mig i bilen och resten i lastbilen. Sen när vi väl kom fram var det full fräs upp med akvariet och i med vatten och öppnade upp alla påsarna och började hälla i lite i taget i de. Skrubbade ls och byggde upp ny scape. Blev så att jag vände på de flesta stenarna så det som varit innåt och neråt blev utåt. Hällde i ny levande sand och startbakterier. I med koraller och har så sakteliga fått i mer vatten i påsarna. Sen i med fisken och detta var det ända vattnet som kom i utav det gamla. Jag har haft släkt och idag har jag haft 3 timmar tänt. Det var förbannat stressande att försöka få ihop akvarieflytt med hud flytt och jag ångrade mig nästa ett par gånger men nu känns det gött att jag gjorde det. Det som gick förlorat blev förmodligen xenian och min kära dvärgkejsare Argi, men allt annat verkar ha klarat sig så nu hoppas vi det tar sig igen. Tack igen för hjälpen.
  2. Tack Jimmy! Det känns mycket bättre redan. Har börjat göra vatten och har fått ihop 50l redan så det blir inga problem. Måste fixa startbakterier innan söndag så det finns redo. Det kommer bli ett flyttlass eftersom det är så pass långt så fiska kommer ju säkerligen utan att vara för positiv ligga förpackad i säkert 6-7 timmar. Hört att det iaf är bättre att packa de en och en i påsar med mycket luft i än i hink vilket hade varit enklast, stämmer detta.?
  3. Hejsan! Precis när jag bestämmde mig för att flytta med mig mitt kära red sea max 130 som jag haft i 4 år så börjar det hända grejer. Det börjad med att min skummare pajjade och då beställde jag en ny som kom men var trasig så det tog 5 veckor innan jag tillslut fick rätt del. Efter det fick jag cyano lite här och var, vet inte om det berodde på att karet gått utan skummare. Jag valde att behandla med red slime remover, tog 2 doser med 48h emellan. Cyanon försvann och även mina kalkalger på många ställen. Alla ricordeor utom en försvann av cyanon trotts att jag sög ut den hela tiden. Stjärnpolyperna är också borta och en gorgonia liknande korall som trivts jättebra har börjat att tappa polyper och vävnad på många grenar och har lite bubbler på sig. Det jag har kvar är några skivor en ricordea än sålänge och en xenia liknade och en fingeraktig läderkorall som trivs hur bra som hellst. Kalkalgerna som fanns på baksida har bytts ut mot en tunn grön algmatta. Fiskarna mår bra, jag har bara 6st och clownparet lägger t.o.m ägg. Räkorna dog där vid skummar krashen. Jag kör med osmosvatten med nytt silikatfilter och har i aktivtkol och fosfat remover. Och ja nu kommer då min fråga ( jag är nära på att ge upp här) hur flyttar jag detta på bästa sättet? Ska flytta 35 mil och allt på en gång. Hur får jag den bästa starten eller ja omstarten ? Tror ni det går att rädda.? Blir det bättre att byta ut lite av ls?. Jag är ute i jättegod tid med (inte) vi flyttar på söndag. HJÄLP Mvh jeanette
  4. Har pratat med återförsäljaren. Testade blåsa vatten med en testspruta men uten resultat. När jag hade den ihopsatt i en hink och blåste för full hals och då blev det mer fräs men bara då jag blåste. Så som läget ligger nu så testar jag och plocka isär och ihop igen men annars avvaktar tills han varit i kontakt med Tunze så får vi ser. Tack alla, jag uppdatterar när jag har något resultat. Gokväll.
  5. Körde bara pumpen med det lilla röret på i en hink men tyckte inte det var något superdrag på vattnet. Håller jag upp den och riktar åt sidan så sipprar det ut vatten ur lufthålet istället för att suga in.
  6. Första gången jag satte i den så öpppnade jag den inte innan utan jag bara pluggade i i det gamla skummar uttaget i akvariet och körde och det kom inga bubblor då. Testade vända på propellern men blir ingen skillnade och den sitter på rätt håll så vattenstrålen träffar bulan så att säga. Det kommer inga bubblor alls om man kollar ner och det sipprar lite vatten ur luft röret. Känns som motorn driver på fel håll om det är möjligt, eller nä jag vet inte.
  7. Jag har salt i vattnet. Jag har testat både i karet och i höll men ingen succé. Tog isär den och blåste i luftslangen och det var inte stopp i den. Satte ihop den och den kan inte vara i kläm heller. Men däremot nu när den är isatt och igång så om jag lyfter upp skumkoppen så kommer det lite vatten ur lufthålet. Känns som det går på fel håll.
  8. Hej! Köpt en Tunze 9002 till mitt RSM 130. Har precis kopplat in den och jag känner att propellern snurrar men det kommer inga bubblor oavsett hur jag vrider på ratten. Kommer det igång efter ett tag så jag ska låta den va igång eller är den trasig?
  9. Har för mig att det blev snäppet över 2000SEK inkl frakten och sedan tillkom en avgift till som jag fick betala för att hämta ut den på posten. Den var nog 400kr eller nåt. Tog 3-4 v innan jag fick den. Kanske inte var så dyrt, jag är inte så insatt i vad skummer kostar
  10. Jag har en Euro-reef som jag beställde ifrån denna sidan http://www.globeaqua.com/skimmers_euroreef.html. Men det var i dec -09. Den är ganska nivå känslig men skummar på bra och är tyst. Blev rätt dyrt innan den tillslut var framme med alla avgifter.
  11. Hejsan! blev ju kanon med pärlkorallen där. Du har ju lite mer plats än vad jag har. Mina skivanemoner som växte närmast där den stod strök med allihopa så nu är det rensat. Plats för lite nytt:). Alice i underlandet va tyvärr inte så värst bra som man hade hoppats så du behöver inte jaga barnvakt för den filmen. Mvh nettan
  12. Hoho ja nu var det löst, letat runt lite och hittat lite inställningar jag ändrat så nu skummar den på fin fint
  13. Hej, för en vecka sen fick jag hem min euroreef nano skummare. Beställde den som var till ett Rsm 130. I den medskickade beskrivningen var det instrucktioner till en annan modell. Men jag tror att jag fick ihop den som den skulle. Den har funkat kanon i en vecka nu tills igår kväll. Då började den skumma över så den fylldes med bara vatten hela tiden så jag höjde upp den och den fortsätter att skumma över även om jag har höjt den så mycket som det går och även tagit ut vatten så nivån är lite under kanten från utsidansett. Någon som har tips på vad jag kan testa för åtgärd. Tacksam för svar.
  14. Då var det ytterligare en lycklig som fått hem sin Euro-reef nano skimmer ifrån USA. Beskrivningen som var med visade inte en likadan bild som min skummare men jag tror jag har fått ihop det rätt. Nu återstår bara det lilla problemet med att skummarens sladd är jodad och classes omvandlare inte har plats för en jodad kontakt. Någon kanske har tips på hur man kan lösa detta.??
  15. Tjenna Fredrik! Jag har precis fått hem min euro-reef skummare. Jag undrar lite vad det var för en multiadapter som du hade till din. Jag har hittat själva transformatorn på classe men det att sladden på skummaren är jodad och inte den får det att bli lite svårt att gå ihop:). Hur funkar din skummare såhär långt? Mvh Nettan
×
×
  • Skapa Ny...