Gå till innehåll

wooxer

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Andreas
  • Stad
    Varberg
  • Akvarievolym
    190

wooxer's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Tack för era svar, får helt enkelt ta hem en laddning osmosvatten från lokala djurhandlaren varje gång det är dags för vattenbyte
  2. Karet har gått snart ett år, använder inte osmosvatten
  3. Har problem med en massa brunt skit i sanden i mitt kar, sitter även en del på rutorna men det mesta håller sig just i sanden. Vad är det? Vad beror det på? Hur får jag bort det? Bifogar två bilder på hur det ser ut:
  4. Ja det är faktiskt riktigt trist att muränan dog idag, han har matats med mestadels skalade räkor, men har även fått i sig en hel del mysis och artemia i den mån han fick tag på något då jag matade de andra fiskarna. Eremiterna tror jag att han låtit bli men han kan ju ha ätit något annat som inte jag uppmärksammat!
  5. Muränan är numera tyvärr död, troligen så handlade det om någon form av förstoppning då jag såg att han var svullen om buken då jag tog upp honom. Salthalten ligger där den ska och har varit stabil sedan jag startade karet. Blir dessvärre till att beställa hem en ny muräna, lite tråkigt då man lätt fäster sig vid så speciella fiskar.
  6. Nej han ser inte alls speciellt pigg ut, men han har gått i karet i ca 3 månader och aldrig varit några problem med honom tills nu. Har ätit bra och sett pigg och alert ut!
  7. Hej på er! Har en stjärnmuräna som de två senaste dagarna sett väldigt hängig ut... Idag blev allt värre och han ser inte alls ut att må bra, blek i färgerna och ser ut att ha ganska tung och ansträngd andning... Är det någon som har en idé om vad det kan vara och vad jag kan göra för att klara honom? Alla de andra fiskarna i karet mår fint och Ph och nitrit är precis som det ska. Tacksam för tips och ideér!
  8. Någon som vet vad det är för art?
  9. Japp skummare det har jag!
  10. tackar för tipset om tidningspapper, ska testa detta och se hur resultatet det blir! du får gärna vidarutveckla ditt förslag vad gäller fluvals ytvattenavrinnare då detta låter som en intressant och smart idé!
  11. Hej! Har en liten fråga som jag hoppas någon kan svara på. Kör ett saltkar utan ytavrinning och det har börjat samlas en massa smuts som åker runt i vattenytan. Är det någon som kan ge mig lite tips på hur jag får bort denna smuts på enklaste sätt?
  12. Jo steg ett nu är att prova och se vad som händer med mina ventilationshål, funkar inte det blir det datorfläktar. Skulle inte det funkar heller får jag kombinera T5 och fläktar för att få bort värmen.
  13. Funderar faktiskt på att byta ut rampen mot en T8 ramp om jag inte får bukt med värmen, blir ju bra mycket mindre watt och därmed mindre värmeutveckling på T8 jämfört med vanliga T5 rör.
  14. ok, då ligger jag ju på rätt sida med marginal! däremot så är väl den optimala tempen runt 23-24 grader vad jag hört? Mitt kar går ner till ca 24 nattetid och sedan upp och toppar på 27-28 under dagen
×
×
  • Skapa Ny...