Gå till innehåll

Jeroef

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Roger
  • Stad
    Bålsta
  • Akvarievolym
    58l clown

Jeroef's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. i andra facket visst .. men det hela blir helt bakvänt. Visst kan man modda hur mkt som helst, men för en som mig blev detta den bästa lösningen.
  2. Haft mitt clownhotel igång i ca 6 månader, och som många jag har sett fick jag problem med orginalskummaren bara efter några månader. För er som tänkte köpa en BOYU WG-310 ifrån hongkong, gör det! Tog mig 8 dagar att få hem den, och bara för 155kr. Här är länken: http://cgi.ebay.com/BOYU-Aquarium-150L-H-Protein-Skimmer-with-Pump-WG310_W0QQitemZ160279262761QQihZ006QQcategoryZ46313QQtcZphotoQQcmdZViewItemQQ_trksidZp1742.m153.l1262 Dock.. Skummaren måste moddas. Den går på 230-240v, men jag klippte av hongkong kontakten och satte dit en vanlig stickpropp. Det är bara 2 tåtar. WG-310 får inte plats i facken, vad jag gjorde var att låta gamla pumpen sitta kvar, med dom 2 filterna så jag får bra genomströmning av vatten till biobollarna, sen satte jag nya skummaren framför vetilerna på vänster sida. Nu när allt är igång igen märker jag en otrolig skillnad på vattnet, mkt klarare! Hoppas detta hjälper er lite..
  3. Nu när vårat 58l Guppi år igång, vi har 6 inneboende och alla värden är ok, funderar vi på att ta bort 1 av 2 LS'ar, så min fråga är om det är ok att ta bort 1 sten utan att rubba balansen för mkt?
  4. För ca tre veckor sedan satte jag i Ls som jag köpte. Nu är frågan, efter jag har läst och sett bilder på andras stenar, så tror jag att min sten jag fick inte är så välmående. Efter alla veckor som stenen har varit i så har jag inte sett en enda snäcka, krabba eller något levande alls. Hur identifierar man "dålig" LS? Ett problem som jag ser det är att Zoo'et jag har köpt allt är litet, så man vet ju inte hur länge stenen har legat i affären för omsättningen med dessa saker kan inte vara för stort.
  5. Ok nu är dom 2 undre stängda, men jag titta lite och inget åker in genom det övre insuget, utan allt på ytan bara följer kanten och passerar förbi. Har jag missat nått när det gäller insuget?
  6. Inte en moddad ytavrinning utan clownhoteller är helt orginal just nu.
  7. Killen i fiskaffären prata om äggvite ämnen som samlas på vattenytan. Min skummare går för fullt, någom som vet var detta är? Sen är inte mitt vatten helt klart heller, har massor av vita på partiklar som stiger uppåt i karet, det ser ut som små små saltkorn som följer strömmen. Fisken verkar må fint iallafall förutom stressbeteendet, men man blir ju nervös iallafall angående vattnet. Tacksam för svar!
  8. När vi köpte han var han i ett mindre kar.. dock hade det karet anemoner + andra fiskar i. Jag väntar bara på att Nitrit toppen ska lägga sig sen blir det köpa en polare till. När kan man sätta i en Anemon?
  9. Mitt nya clownhotel fungerar utmärkt, kört det tomt i ca 2 veckor med levande sten och satte i första fisken "nemo" igår.. all Nitrit borta, bra värden på nitrat, salthalt och vattentemp. Jag modda inte akvariet alls, bara plugga in kontakterna och fyllde på med Osmos vatten Väldigt nöjd så här långt. Det ända problemet är att mitt 54l clownhotell kommer bli för litet MKT snabbt
  10. Vi har precis satt ner en liten clown i vårt nya kar. Den har överlevt första dygnet och värkar pigg i simmet. Men den simmar som på lina, menas att den simmar i ett bestämt mönster. Från vänster främre hörn följer den glaset nästan till toppen av vänster högre hörn, fram och tillbaka. Någon som kan förklara detta beteende? Tacksam för svar
×
×
  • Skapa Ny...